Még kegyetlenebb időjárás vár ránk: veszélyes anyagot is hoz felénk

GettyImages-1323823418
Olvasási idő kb. 2 perc

Szinte az egész országra piros riasztás lép érvénybe péntekre, ráadásul nemcsak a kegyetlen időjárás, hanem egy veszélyes anyag miatt is szenvedünk majd.

Magasabb fokozatra kapcsol a kánikula a hét második felében, dél felől ugyanis a mostaninál is melegebb légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe – adta hírül az Időkép, hozzátéve: emellett még

szaharai porra is kell számítanunk.

Az eddiginél is kegyetlenebb időjárás várható

Bár már a hét elején megírtuk, milyen kegyetlen lesz az eheti időjárás, de a jelek szerint az még mind semmi ahhoz képest, ami most jön. A meteorológiai előrejelzések szerint a csúcshőmérsékletek 37-39 fok körül alakulhatnak, egyes helyeken pedig akár a 40 fokot is elérhetik.

A legnagyobb hőség továbbra is az ország déli és délkeleti részén várható.

A kegyetlen időjárás mellé még szaharai por is érkezik
A kegyetlen időjárás mellé még szaharai por is érkezikPheelings Media / Getty Images Hungary

A fővárosban sem lesz sokkal elviselhetőbb az időjárás, ott a maximumok 35 fok fölé kúsznak,

az éjjeli legalacsonyabb hőmérséklet is 25-26 fok körül alakul a belvárosban.

Vegyük komolyan az óvintézkedéseket

Mint írták, a következő napokban várható magas, 29 fokot is meghaladó napi középhőmérséklet miatt a HungaroMet holnapra még csak az öt déli vármegyére, péntekre azonban szinte egész Magyarországra piros figyelmeztetést adott ki, kivéve három északi és négy nyugati vármegyét. A harmadfokú hőségriasztás péntekig van érvényben, a szakemberek ezért azt tanácsolják, hogy a fokozódó kánikulában vegyük még komolyabban az óvintézkedéseket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek