Veszélyes lehet a magyarok egyik kedvenc gyümölcse, ha így fogyasztják

Lontai Ildikó
kedvenc-gyumolcs-dinnye
Olvasási idő kb. 1 perc

Nemcsak a magyarok kedvence ez gyümölcs, a kutyák is szeretik, ám nagy bajba sodorhatjuk négylábú társainkat, ha nem figyelünk arra, miként etetjük őket.

A forró nyári napokon sokszor nem kívánunk mást, csak folyadékot, vagy egy kis lédús gyümölcsöt. Erre tökéletes választás a magyarok egyik kedvence, a görögdinnye, amelynek 92-95% a víztartalma, így a fogyasztásával testünk hidratálását is segítjük. Ráadásul nemcsak mi, hanem négylábú társaink is kedvelik ezt a nyári finomságot, azonban nem mindegy, hogyan adjuk kedvencünknek a népszerű gyümölcsöt. Az Én Kutyám magazin összeszedte, milyen veszélyei lehetnek, ha nem megfelelő módon etetjük kutyánkat a gyümölccsel.

Szerencsére nem kell tiltanunk a kutyánktól a gyümölcsöket, de ha nem figyelünk néhány fontos dologra, akár komoly bajba is sodorhatjuk kedvencünket. A görögdinnye fogyasztása ugyanis nem minden formában biztonságos az állatok számára. Meglepő, ám annál hasznosabb listát készített Az Én Kutyám magazin arról, miként etessük gyümölcsökkel a kutyát. Ha szeretnél többet megtudni a témáról, akkor itt olvashatod el a teljes cikket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek