Meg tudnál írni helyesen egy karácsonyi képeslapot? Téli helyesírási kvíz

GettyImages-1067167380
Reiber Gabriella

Amikor az ünnepek közeledtével arra kerül a sor, hogy akár postán, akár elektronikusan képeslapot szeretnénk küldeni, előfordulhat, hogy elbizonytalanodunk, hogyan is kell leírni az ünnepeket és a téli ünnepkör jellemző szavait helyesen. Nem segít ezen az sem, hogy az általunk ismert idegen nyelvek többnyire más elvet követnek ebben, mint a magyar. Lássuk, te meg tudnál-e írni helyesen egy ünnepi jókívánságot vagy élménybeszámolót!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

1–4 pontig: Hűha! Mielőtt hozzákezdesz egy lap megírásához, érdemes felütnöd egy helyesírási szótárat a megfelelő helyeken.

5–7 pontig: Vannak dolgok, amelyeket nagyon is jól tudsz, de néhány szabályban még bizonytalan vagy, úgy tűnik. Ez a kvíz segíthet, hogy memorizáld a helyes változatokat.

8–10 pontig: Gratulálunk! Nagyon jól ismered a magyar helyesírást, nem tudnak megtéveszteni a külföldi helyesírási módok sem.

Oszd meg másokkal is!
Mustra