Bumeránghatás: 5 jel, hogy az exed visszatér-e hozzád még karácsony előtt

GettyImages-865655264

Előfordulhat, hogy miután szakítottál valakivel, akit valaha szerettél, eljön a pillanat, amikor elgondolkozol azon, hogy a kapcsolatnak valóban vége van-e, vagy hogy az exed tényleg csak úgy tesz, mint aki túl van rajtad. És ha igen, akkor talán egy napon újra összejöhettek.

Honnan tudod, hogy a szakításod örökre szól? Nos, nem tudhatod, abban viszont biztos lehetsz, hogy őrületbe kergeted magad, ha gondolatban éppen rejtett jeleket keresel arra, hogy az exed végül visszatér hozzád. 

Amikor beszélsz vele, valószínűleg azt sem tudod, hányadán álltok, sőt, amiket csinál, azzal jobban összezavar, mint valaha. Szóval az a helyzet, hogy száz százalékban bizonyos kellene, hogy legyél abban, most akkor végleg továbblépett a volt szerelmed, vagy sem. 

A Binghamton Egyetem és a University College London kutatóinak tanulmánya szerint a sztereotípiák arról, hogy a férfiak és a nők hogyan kezelik a szakításokat, bizonyított igazságokon alapulnak. A tanulmány megállapította, hogy a nők több fájdalmat éreznek a szakítás után, de nagyobb eséllyel is épülnek fel.

Összesen 96 országban 5705 résztvevőt kértek fel, hogy értékeljék a szakítással járó érzelmi és fizikai fájdalmat egy 1-től 10-ig. Azt találták, hogy a nőkre a szakítások általában negatívabb hatással vannak. A fájdalmat átlagosan 6,84-re értékelték, szemben a férfiak 6,58-as értékével. 

„Míg a szakítások érzelmileg és fizikailag is a nőket sújtják jobban, mégis képesek teljesen felépülni, és érzelmileg erősebbek lesznek. A férfiak viszont soha nem gyógyulnak meg teljesen – egyszerűen továbblépnek” – írják. A helyzet ugyanis az, hogy a társadalom arra tanítja a nőket, hogy sírhatnak, és kifejezhetik, ha szomorúak, ezzel szemben a férfiakat gyerekkoruktól fogva arra tanítják, hogy „felnőjenek”, vagy hogy „legyenek férfiak”. 

Egy férfinak, még akkor is, ha fáj neki valami, erősnek kell látszania, valamint meg kell őriznie függetlenségét anélkül, hogy segítséget kérne. Ez az oka annak, hogy a férfiaknak nemcsak hosszabb ideig tart a szívfájdalom gyógyulása, hanem nagyobb valószínűséggel kezdenek önpusztításba. 

Jelentheti mindez azt, hogy az exed végül úgyis visszatér? Nem feltétlenül, a YourTango talált néhány tippet, amelyek segítenek kiigazodni a volt párod viselkedésén. 

1. Már új kapcsolatban él

Hogy lehetséges, hogy a volt barátod már egy másik kapcsolatban él? Tényleg képes lenne gyorsan továbblépni? A szakértők szerint gyakoriak az ilyen kapcsolatok. Az úgynevezett visszapattanó kapcsolat lényege, hogy betöltse azt az űrt, amely egy fájdalmas szakítás után maradt.

Egy kapcsolat az intimitás, a biztonság és az ismerősség érzésével jár. Sokan gyászolják ezeket az érzéseket szakítás után, és úgy pótolják őket, hogy kapcsolatot teremtenek valaki mással. A visszapattanó kapcsolat tulajdonképpen egy érzelmi „sebtapasz”.

Szóval, lehet, hogy még mindig szerelmes beléd. Ha csak pár hete szakítottatok, és ő már újra randevúzik, akkor nagy az esélye, hogy még mindig rajong érted, csak felejteni akar. 

GettyImages-1179647441
praetorianphoto / Getty Images Hungary

2. Olyan valakivel randizik, aki a te ellentéted

Szakértők szerint az exek néha úgy próbálják túlkompenzálni a szakítás okozta fájdalmat, hogy találnak valakit, aki egyáltalán nem hasonlít az előző párjukhoz. Ha az exed új barátnője egyáltalán nem olyan, mint te, valószínűleg ez annak a jele, hogy még mindig rajong érted, de éppen megpróbál továbblépni. 

3. Elég aktív a közösségi médiában

Ha a volt barátod megosztja és kedveli a bejegyzéseidet, az annak a jele, hogy még mindig vannak érzései irántad. Ha nem lennének, nem figyelné, mit osztasz meg, ugyanis ők nem fektetnek időt és energiát olyan dolgokba, amelyek nem sokat jelentenek számukra.

Túl sok képet tesz közzé arról, hogy bulizik? Úgy érzi, meg kell mutatnia, milyen jól érzi magát nélküled, mert még nem lépett tovább. Fényképekkel próbálja alátámasztani, hogy túl van rajtad, pedig a tettei egyértelműen ennek ellenkezőjét mutatják.

De ha nem követ téged és törölte a kapcsolatotokat, az azt jelenti, hogy igyekszik továbblépni, és nem akar téged az életébe, így próbál téged távol tartani magától. 

Sokszor egyébként egészségtelen lehet, ha megmarad a kapcsolattartás a közösségi médiában, mert így nyitva maradnak az ajtók a kommunikáció előtt, és ez mindenkinek megnehezíti a továbblépést. Ha nem történik változás a közösségi média tevékenységében, az azt jelezheti, hogy felnőtt módjára kezeli a szakítást, és egyszerűen csak nélküled folytatja az életét.

4. Nem adta vissza a cuccaidat

Ha az exed nincs teljesen túl rajtad, és úgy dönt, hogy nem adja vissza a cuccaidat, az azért van, hogy legyen ürügye, hogy találkozzatok. Amíg vannak nálad vagy nála olyan tárgyak, amelyek a másikhoz tartoznak, erős jele annak, hogy kettőtök között még nem ért minden véget. 

GettyImages-925571136
praetorianphoto / Getty Images Hungary

Ezzel szemben, ha az exed visszaadta neked az összes holmidat, ez a módja annak, hogy elmondja neked, hogy komolyan gondolja a továbblépést. Ha minden visszajutott jogos tulajdonosához, akkor biztos lehetsz benne, hogy készen áll a továbblépésre.

5. Nem változik

Ha a volt partnered új dolgokat próbál ki és új tapasztalatokat szerez, kénytelen leszel belátni, hogy folytatja az életét.

Új nyelvet tanul? Többet utazik? Túrázni vagy kempingezni jár? Mindez világosan jelzi, hogy az exed éppen nélküled folytatja az életét. Arra utal, hogy olyan életet akar, ami kizökkenti a komfortzónájából és a napi rutinjából. Egész jó módja a továbblépésnek!

Bárhogy is, ne feledd, hogy megvan az oka annak, hogy a dolgok nem működtek köztetek. Még ha az exed vissza akar is kapni, jól meg kell fontolnotok a dolgokat, ahogy azt is, hogy hajlandóak vagytok-e olyan döntéseket, változtatásokat meghozni az életetekben, amelyekre szükség van ahhoz, hogy működjön a kapcsolatotok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra