18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

8 tipp, hogy sokkal jobb legyen egy nőnek a szex

Egyre többet és egyre felszabadultabban beszélünk a szexről, és a szexbeszéd fókuszába egyre inkább a női öröm kerül. A nyugati kultúrában hosszú évszázadokig másodlagos kérdés volt, hogy egy nő élvezi-e a szexet (sőt kifejezetten illetlen feltételezésnek számított, hogy igen), mára azonban változni látszik a helyzet: sorra jelennek meg írások arról, hogyan lehet az ő számukra is kielégítőbb, több, jobb.

Ha szeretnéd, hogy női partnered a korábbinál is jobban érezze magát ágybéli társaságodban, ha érdekel, mik azok az apró mesterfogások, amik garantáltan megsokszorozzák a női örömet, most figyelj! A Minbodygreen tippjei benneteket is feldobnak majd. 

#1 Idő, idő, idő!

A megfelelő mennyiségű idő túlzás nélkül a női öröm alfája és ómegája. És nem csak abban az értelemben, hogy egyes kellemes tevékenységekre (tudod, előjáték, orális szex, ilyesmik) érdemes néhány pillanatnál többet szánni. A megfelelő mennyiségű idő az egész együttlét szempontjából fontos, és egyfajta ráhangolódást, a figyelem összpontosítását is jelenti. Ha azt szeretnéd, hogy partnernőd kellően belelazuljon az együttlétbe, hogy elengedje magát, akkor jó, ha biztosítod róla: meg lesz adva a dolog módja. Amikor együtt vagytok, kapcsoljatok ki tévét, netet, némítsátok le a telefont, és gondoskodjatok arról, hogy ne zavarhassanak meg benneteket. Ez az alapvető biztonságérzet az esetek döntő többségében elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy egy nő kellően izgalomba tudjon jönni, ellenben ha folyamatosan azon kell izgulni, hogy mindjárt indulás, vagy melyik lakótárs nyit be két perc múlva, a varázs hamar oda. 

#2 Ne csak az orgazmusra fókuszálj

Nem tagadjuk, hogy a csúcsra érni klassz, és dicséretes, hogy fontos számodra a partnered orgazmusa is. Viszont az orgazmus önmagában nem jelenti azt, hogy egy együttlét minden szempontból kielégítő volt. Ha partnernőd úgy jutott a csúcsra, hogy ez egyfajta elvárás volt vele szemben, ha azt érezte, hogy „ideje elélvezni”, akkor sem lesz maradéktalanul boldog, ha ez sikerül neki. Ahelyett, hogy mindenáron a csúcsélményre hajtanátok, adjatok egymásnak minél több és változatosabb érintést a lehető legtöbb testfelületen. Ha az orgazmus rengeteg simogatás, masszírozás, ölelés után lepi meg az embert, az egy egészen más szint, mint amikor türelmetlen reszelés előzi meg. 

András ma megint csak az orgazmusomra fókuszált.
András ma megint csak az orgazmusomra fókuszált.miljko / Getty Images Hungary

#3 Kísérletezz!

Valószínűleg több van benned, mint eddig gondoltad volna: ha kicsit jobban odateszed magad és nem félsz kísérletezni érintéssel, csókkal, simogatással, könnyen kiderülhet, hogy isteni jó szerető vagy. Ahelyett, hogy egy bevált szögből történő behatolással, vagy pontosan szabályozott és régóta közmegegyezéses nyelvmozdulatokkal operálnál, ez alkalommal törekedj a változatosságra. Próbáld ki, mi van, ha nem egyből a lényegi részek, hanem a nyak, a fül, vagy épp a karok kapnak érzéki élményt. Hogy reagál partnernőd a lassú, és hogy a gyorsabb mozdulatokra? Mi van, ha erősebben, és mi, ha kicsit gyengédebben nyúlsz hozzá? Próbáld ki, és ha kiderült, mi az, ami igazán jólesik neki, egyszerűen csak ne hagyd abba!

#4 Legyél türelmes!

Szuper, ha nagyon izgat a másik, ha már a teste látványa is elegendő ahhoz, hogy hangulatba jöjj és többet akarj, de ha szeretnél tényleg a kedvére tenni, azt javasoljuk, inkább lassíts egy kicsit. Az izgalommal nem áll mindig egyenes arányban a nedvesedés, könnyen lehet, hogy bár a partnered élvezi, ami történik, odalenn egyszerűen még nem áll készen se rád, se az ujjaidra. Kérdezd meg, hogy készen áll-e valamilyen újabb ötletedre, és bátran használj síkosítót is. Ez ugyanis messze nem jelenti azt, hogy rossz szerető vagy. Éppen ellenkezőleg: arra utal, hogy tudod, hogy működik egy vagina, és hogy a nedvesedés intenzitása vagy gyorsasága a havi ciklus során is változhat. Ha tegnap pikk-pakk, ma meg jóval lassabban lesz nedves a partnered, az nem a te hibád, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne élvezné, ami történik. Több időre, odafigyelésre, vagy még egy adag síkosításra van szüksége csak. 

#5 Fókuszálj a csiklóra!

Jó ideje tudjuk, hogy a csikló messze több, mint az a borsónyi kis izé: tenyérnyi területen nyúlik be a női altestbe, és kis túlzással minden, ami odalenn jóleső érzést okoz, valahogyan a csiklóhoz köthető. Szentelj ezért különös figyelmet neki! A legtöbb nőnek direkt csiklóingerlésre is szüksége van ahhoz, hogy igazán élvezze a szexet, így azt javasoljuk, hogy mindenképpen legyen az előjáték része a csikló ingerlése (akár kézzel, akár szájjal), és hogy behatoláskor se feledkezz meg a kényeztetéséről. Partnernőd hálás lesz érte, te meg saját magadnak köszönöd majd meg, hogy igen hangulatossá varázsoltad az estét. 

#6 Vessetek be játékszereket!

Sok férfi fél a vibrátoroktól, mert attól tart, hogy az azok által okozott öröm intenzívebb, gyorsabb és erősebb, mint amit egy mezei férfi nyújtani tud. De aggodalomra nincs ok, pláne, ha az örömet okozó eszközt is te használod. A vibrátorok ráadásul jóval többet tudnak, mint amit a felnőttfilmek mutatnak: a nők többsége nemcsak, de még csak nem is elsősorban péniszfunkcióban használja: a szerkentyű finom rezgése klassz dolgokat tud művelni a csikló táján is. Bátorítsd partnered, hogy együtt is használjátok kedvenc szexeszközét, vagy lepd meg te egy izgalmasabb kiadással. Nem leszel tőle kevésbé férfi, sőt!

És játékszer van nálad?
És játékszer van nálad?Adene Sanchez / Getty Images Hungary

#7 Próbáljátok ki a tantrikus szexet!

A tantrikus szexben is képzett Sting nyilatkozta valahol, hogy ő és felesége nyolc-kilenc órás együttlétekben utazik. Később persze pontosított: a kilencórás intervallumban egy jó mozi, kiadós séta és többfogásos vacsora is benne van, hiszen ezek mind a szexre vezetnek rá. Van benne valami. Itt az ideje kicsit másképp – egész estés, testet és lelket gyönyörködtető aktusként – gondolni a szexre. Adjátok meg a kellő időt, lassuljatok le, beszélgessetek, nézzetek egymás szemébe és egyáltalán: hangolódjatok egymásra, amikor szexre kerül a sor. Sokkal, de sokkal jobb élményben lesz része mindkettőtöknek. 

#8 Beszélgessetek!

A szexről beszélni nem mindig könnyű, szexuálterapeuták szerint viszont minden esetben hasznos. Ha bátran elmondjátok egymásnak, mi esik jól, és mi az, ami kevésbé jön be, alkalomról alkalomra jobb lehet a szexuális életetek. Ahhoz, hogy az intimitásról feszélyérzet nélkül tudjatok beszélgetni, olyan bizalmi légkör kell, amiben a felek tudják, hogy bármit is mondanak, kérnek, nem lesznek nevetség vagy megszégyenítés tárgya, hiszen partnerük is felnőtt ember módjára kommunikál velük, kíváncsi a véleményükre és a kölcsönös örömszerzésre törekszik. Nőként sokszor még nehezebb artikulálni az igényeket: a legtöbben arra várnak, hogy majd a partnerük észreveszi, esetleg kitalálja, mit is akartak mondani. Te legyél az, aki inkább rá is kérdez: hogy szeretnéd? 

Egyetértesz ezekkel a pontokkal?

Oszd meg másokkal is!
Mustra