Hatalmas változás az egészségügyben: egyszerűbben juthatsz időponthoz

Bálint Lilla
egészségablak
Olvasási idő kb. 1 perc

Ha orvoshoz készülünk, hamarosan mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatunk, módosíthatunk vagy lemondhatunk időpontot szakrendelésekre.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára számolt be az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről (JIR), amely 2023 novemberében indult el az ország 90 járóbeteg-szakrendelőjében, köztük öt pesterzsébeti rendelőben. A tervek szerint március 1-jétől valamennyi rendelésen működik majd a JIR, és a foglalt időpont megjelenik az EgészségAblak mobilalkalmazásban is – írta az MTI.

A rendszer legfőbb célja, hogy az orvosokat és asszisztenseket mentesítse az időpontfoglalással kapcsolatos teendők alól, hogy több idejük maradjon a betegek gyógyítására. Az év második felétől mobilalkalmazáson keresztül is lehetséges lesz az időpontfoglalás, valamint annak módosítása vagy lemondása.

Az időpontfoglalási rendszer célja, hogy az orvosoknak több idejük maradjon a betegekre
Az időpontfoglalási rendszer célja, hogy az orvosoknak több idejük maradjon a betegekreandrei_r / Getty Images Hungary

Január 1-je óta 3,5 millió időpont állt rendelkezésre, jellemzően kardiológiai, nőgyógyászati és szemészeti szakrendelésekre, amelyek láthatók az EgészségAblak applikációban is. Rétvári Bence szerint a cél az, hogy mindenki gyorsabban, hamarabb jusson el az orvoshoz, javuljon a rendelők kihasználtsága és csökkenjen a várakozási idő.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek