Ha Katalin kopog, akkor Medárd napján mi is van? Kvíz!

GettyImages-108440242

Bár az elmúlt 100 évben hatalmasat fejlődtek az időjárás megfigyelésére és előrejelzésére szolgáló eszközök, sokszor még ma is úgy van, hogy még a holnapi időt sem tudjuk kiszámítani: csütörtökön csak bikinit és pár sortot pakolunk el, aztán szombaton kisül, hogy mackónadrággal jobban jártunk volna.

Hogy mindez az egyre nyilvánvalóbb klímaváltozásnak tudható-e be, vagy annak, hogy egyszerűen nem emberi léptékű dolog az időjárás kiszámítása, nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy a maihoz hasonló hibaszázalékkal már néhány száz évvel ezelőtt is meg tudták mondani, milyen idő várható. Akár hetekkel, hónapokkal később. 

Te mennyire vagy képben ezekkel a időjárás-jövendölésekkel? Az biztos megvan, hogy Sándor, József és Benedek meleget hoznak, méghozzá nagy zsákkal. De mi van Medárd napján? És mi történik, ha Katalin locsog? 

Teszteld tudásod!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek