Hisztizhetünk, mert nők vagyunk!

vasarlo_noNemcsak az agyállományunk és agytevékenységünk más, mint
a férfiaké, hanem a nemi hormonok fajtái és mennyisége is különbözik a két nemben. Így aztán – női hormonjainknak köszönhetően – csábíthatunk, vásárolhatunk, szexisek lehetünk azért, mert ez nekünk szinte kötelező…Jó, ha tudjuk, hogy a női agy eltérő volta és működése, valamint a női hormonok határozzák meg döntően viselkedésünk nőiességét. A divatkövetés, a vásárlás öröme, a színválasztás kifinomult érzéke, a csábító mimika, a szexis járás, az érzelemgazdagság és hangulatlabilitás – akár a hisztizés is – nemünk jellemzői lehetnek.

A nőkben megtalálható fontos női hormon (ösztron) mellett a férfihormon (tesztoszteron) is jelen van. Nem mindegy azonban, hogy milyen arányban és milyen mennyiségben… Életünk során van olyan időszak, amikor 20-szor nagyobb bennünk a női hormon, mint a férfiakban. A női hormon hatása tesz minket nőiessé, és felelős az elsődleges és másodlagos nemi jelleg kialakulásáért. Szabályozza szexuális ciklusunk megjelenését a serdülőkorban, napra készen megszabja fogamzókészségünk időpontját, és az ösztron csökkenése vezet a klimax bekövetkezéséhez. Az igazán nőies forma és idomok magas női hormonszintre utalnak. A férfias nőkben csökkent a két hormon aránya, vagy kisebb az ösztron-, vagy magasabb a tesztoszteronszint.

A szexuális ciklus 28 napos ismétlődése is hormonok által irányított. Rendszertelen vérzéskor elmaradhatatlan a hormonvizsgálat. A különböző fogamzásgátló tabletták is hormonokat tartalmaznak, melyek a természetes, élettani hormonhatást megzavarják.

Harcos amazon vagy doromboló cica?

A nőiesség jellemzője a gyors és szélsőséges változékonyság is, mely akár egy napszakon belül is bekövetkezhet. Ezt a férfiak nehezen értik meg. Az éppen meglévő hormonszintünk szabja meg viselkedésünket, hogy harcos amazonok legyünk-e vagy doromboló cicák. A menzesz előtti napokra jellemző feszültség, ingerlékenység, fejfájás, alvászavar, nyugtalanság annyira ismert panaszok, hogy már külön diagnosztikai és terápiás kutatásokat kíván az orvostudományban.

Egyes kimutatások szerint a nők IQ-ja 3-4%-kal magasabb a férfiakénál. Mégsem érdemes ezt az előnyt erőltetni. Maradjunk a saját pályánkon. A természet által biztosított nőies készségek és tulajdonságok felismerése, elfogadása és tökéletesítése biztos eszköz a nők sikeres életvezetéséhez a családon belül, a társadalmi beilleszkedésben vagy a karrier építésekor. Túlzottan férfias nőként viselkedni egyenlő a nőies férfiak képmásával.

Önismeretünk és önbizalmunk folyamatos ápolása, fejlesztése egész életünk feladata. Csiszolás nélkül a briliáns csak gyémánt marad.

A mai társadalomban a két nem szerepe egyre inkább közelít egymáshoz, összemosódik. Egyes nők többet keresnek, magasabb pozícióban, nagyobb hatalommal rendelkeznek, jobb kocsikkal járnak, míg a férfiak háziasabbak, segítenek a gyerekek nevelésében, a ház körüli munkák végzésében, a bevásárlásban. Mégis, a nemek közötti különbségek megtartására, hangsúlyozására, vállalására továbbra is szükség van.


Kíváncsi vagy még arra, miben különbözünk a férfiaktól?
Lapozz ide!
Férfi agy – női agy?
Miért fogyókúráznak a nők?
Hogyan él egy magyar nő Törökországban?


Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.