Zivatarokkal és jégesővel robban be a hidegfront: eddig tart az enyhülés

GettyImages-2157456601
Olvasási idő kb. 2 perc

Hidegfronttal köszönt be a július, a mérsékelt erejű lehűlés azonban csak pár napig hoz enyhülést. Mutatjuk, mire számíthatunk.

Mindössze két vármegye ússza meg szárazon a hidegfrontot a meteorológiai előrejelzések szerint. A heves esőzések mellett jégesőre is számíthatunk,

a kánikula azonban visszaköszön a hét végén. 

A HungaroMet előrejelzése szerint ma beköszönt a hidegfront, erősen megnövekszik a felhőzet, az északi területeken kelet felé mozgó, erős széllökésekkel járó záporok, zivatarok érkeznek. A legalacsonyabb reggeli hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

A hidegfront nem csak vizet, jeget is hozhat

A déli óráktól már a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon, északkeleten és az Észak-Alföldön is erős zivatarok alakulhatnak ki, az ország többi részén erre kisebb eséllyel, de szintén számítani lehet.

Békés és Csongrád-Csanád vármegyén kívül minden magyar vármegyében él a riasztás a várhatóan heves esők miatt.

A zivatarokat nap közben akár 60-90 km/órás viharos szél, jégeső és intenzív csapadék, néhol felhőszakadás kísérheti. Este, és az éjszaka első felében még előfordulhatnak zivatarok, lecsengés csak hajnaltól várható.

A csúcshőmérséklet 26 és 33 fok között alakulhat.

Csütörtökre lecseng a front

Kedden már délkeleten is mérséklődik a meleg, aznap leginkább a Dunától keletre alakulhatnak ki záporok, zivatarok, 23-30 fok várható. Szerdán a Tiszántúlon eshet, az ország többi részén száraz idő valószínű, azonban a tartósan csapadékos keleti országrészben mindössze 20 fok körül alakulhat a maximum hőmérséklet.

Csütörtöktől szombatig visszatér a meleg, napos idő, ekkor már érdemi csapadék nem lesz a meteorológusok szerint. A fokozatosan melegedő levegő következtében július első hétvégéjére ismét visszatér a kánikula.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek