Ezt a forgalmas útszakaszt jobb, ha elkerülöd: holnaptól nagy dugó várható

BJASZ20240509011 1
Olvasási idő kb. 2 perc

Felhívást tett közzé a Magyar Közút, több napig forgalomkorlátozás lesz az M0-son.

Javítási munkálatok kezdődnek holnaptól az M0-s autóúton, a Soroksári hídon, amely miatt június 20-ig torlódásokra lehet számítani.

A Magyar Közút MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munka forgalomkorlátozással és sávlezárással is jár. Kiemelték, a munkavégzésre és a korlátozásokra a szakemberek előjelző- és változtatható jelzésképű táblákon is felhívják az arrafelé közlekedő sofőrök figyelmét.

Lezárások lesznek az M0-s autópályán
Lezárások lesznek az M0-s autópályánKoszticsák Szilárd / MTI

Félpályás lezárás lesz az M0-s autópályán

A dilatációs javítás során a hőingadozás miatt keletkezett feszültséget mérséklik majd a népszerű, Budapest-környéki autópályán. A  munkálatok az autóúton

az M1-es autópálya felől az M5-ös autópálya irányába a 20-as kilométer környezetében zajlanak majd.

 A szakemberek kedden este 8 órától szerdán délután egy óráig, majd csütörtökön 9 és 15 óra között végeznek javításokat, a munkálatok ideje alatt sávelhúzással két sávon haladhat a forgalom, emiatt időszakos torlódások alakulhatnak ki, így az autósoknak ezen a szakaszon hosszabb menetidővel kell számolniuk – ismertették. 

Érdemes lesz előre tájékozódni

Az autósoknak azt ajánlja a Magyar Közút, hogy indulás előtt az Útinform weboldalán tájékozódjanak, illetve az optimális útvonal megtervezéséhez használjanak navigációs, közösségi autós alkalmazást. Az útvonaltervező telefonos applikációk nemcsak az eseteleges lezárásokat képesek valós időben jelezni menet közben az autósok számára, de a forgalom mértékéről is tájékoztatást adnak. A legnépszerűbb appokban többféle útvonaltervet is megtekinthetünk egyszerre, hogy kiválaszthassuk azt, ami a legrövidebb útvonalon vagy a legrövidebb idő alatt juttat bennünket célba. 

Ha eddig nem használtunk ilyesmit a mindennapi közlekedés során, most érdemes lesz jó előre letölteni, ha az M0-s vonalán közlekednénk. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek