Vilmos az ősellensége, Diana a túlvilágról üzent neki: Harry könyve teli van pikáns részletekkel

GettyImages-842935422
Olvasási idő kb. 5 perc

Harry herceg könyve csak a jövő héten jelenik meg, a brit sajtónak azonban mégis sikerült példányokat szereznie belőle. Az önéletrajzi írásban a cikkek szerint sok olyan állítás olvasható, melyek felforgathatják a Buckingham-palota nyugalmát: összegyűjtöttük, mivel vádolja Harry a királyi családot.

A legnagyobb vihart talán az elsőként nyilvánosságra hozott állítás kavarja: e szerint még 2019-ben parázs vitára került sor Harry és bátyja, Vilmos között. A téma természetesen Meghan Markle volt, akit negatív jelzőkkel illetett Vilmos. A vita olyannyira elfajult, hogy az azóta walesi herceg rangra emelt

testvére megragadta Harry nyakát, elszakította láncát és a földre taszította a konyhában.

Harry háta meg is sérült. Az elviharzó, majd visszatérő Vilmos azt mondta öccsének, ne beszéljen az esetről feleségének. Emlékezete szerint Vilmos biztatta őt is, hogy üssön vissza, ami nem történt meg.

Willy és Harold viszonya a végletekig feszült

A könyvben arról a találkozásról is szót ejtenek, amikor 2021-ben Harry nagyapja, Fülöp herceg temetésére utazott vissza szülőhazájába. Ez volt az első alkalom, amikor a hercegi testvérpár találkozott Harryék Oprah Winfrey-nek adott interjúja után.

A fiatalabb herceg szerint ekkor is nagyon feszült volt a Vilmossal való viszonya, olyannyira, hogy apjuk, Károly kérte meg őket, ne tegyék életének utolsó éveit siralmassá viselkedésükkel. A kötetből az is kiderül az angol sajtó tudósítása alapján, hogy a testvérek Willy és Harold néven szólítják egymást.

Harry herceg könyve alapján a testvéri viszony feszültségekkel és ellentétekkel teli – ahogyan családjuk sem volt soha felhőtlenül boldog
Harry herceg könyve alapján a testvéri viszony feszültségekkel és ellentétekkel teli – ahogyan családjuk sem volt soha felhőtlenül boldogAnwar Hussein / Getty Images Hungary

Harry herceg nem akarta, hogy apja újranősüljön

Kamilla királynéval kapcsolatosan is nyilvánosságra kerül egy pikáns történet a Spare-ből: Harry bevallja a brit sajtó cikke szerint, hogy könyörgött apjának, ne vegye feleségül Kamillát. Attól tartott, igazi gonosz mostoha lesz belőle – ő és bátyja is arra kérték édesapjukat, hogy ne vegye el „a másik nőt”, de azt ígérték, befogadják a családba. A cikkek szerint Vilmos már egy ideje gyanakodott Kamilla szerepével kapcsolatosan.

A könyv azt is felidézi, hogyan élte meg Harry az első találkozást Kamillával.

„Mint egy injekció: csukd be a szemed, nem is fogod érezni”

– fogalmazott. Emlékei szerint apja megpróbálta szimpatikusabbá tenni a gyerekek számára választottját, ezért egy magántalálkozót szervezett nekik Kamillával, aki a herceg emlékei szerint úgy tűnt, mintha unatkozna.

Harry arról is a könyvben, hogy ő még túl fiatal volt gyerekként ahhoz, hogy megsejthesse, apjának házasságon kívüli kapcsolata van, de

bátyja már sejtette ezt, gyötrődött a dolog miatt, és amikor fény derült a kapcsolatra, erősen bánta, hogy nem szólt előbb.

Harry szerint gyermekkorában hiányzott otthonukból a stabilitás és a szeretet.

Afganisztáni katonai szolgálatáról is ír a Spare-ben
Afganisztáni katonai szolgálatáról is ír a Spare-benChris Jackson / Getty Images Hungary

Könyvéből kiderül, hány emberrel végzett Afganisztánban

Minderről a kötet spanyol kiadása alapján írtak a brit lapok, ott ugyanis a nemzetközi megjelenés előtt napokkal kikerült néhány könyvesboltba a kötet. A spanyol kiadás alapján számolnak be a lapok arról is, hogy 

Harry 25 embert ölt meg afganisztáni katonai szolgálata alatt, de rájuk nem egyénekként, hanem a sakktábla figuráiként gondolt.

A herceg arról is beszámolt, hogy minden alkalommal visszanézte az Apache helikopterének orrára rögzített kamera készítette felvételeket, és úgy könyvelte el magában azt, amit látott, hogy végzett egy rosszfiúval, mielőtt az megölhetett volna egy jófiút.

„Szóval a számom 25. Nem vagyok rá büszke, de szégyennel sem tölt el” – írta a brit sajtó szerint.

Tiniként kokainozott is

Saját hibáit sem hallgatja el, így arról is ír, hogy 17 évesen kipróbálta a kokaint. Egy vadászattal töltött hétvégén kínált fel valaki neki egy csíkot, amit elfogyasztott – és később is kokainozott. Kábítószer-használatát már korábban is elismerte, 16 évesen alkohol- és kannabiszfogyasztása miatt apja elvonóra is küldte őt.

A kokainról azt írja, nem jelentett számára nagyon szórakoztató élményt, és nem is volt olyan jó, mint másoknak,

de legalább egy kicsit másként érezte magát tőle, mint egyébként, és ez célja volt: más akart lenni, és érezni akart.

Azt is leírja a könyvben, hogy megpróbált kapcsolatba lépni elhunyt édesanyjával egy különös erők birtokában levő nő segítségével. Harry 12 éves volt, amikor Diana hercegnő meghalt, a nő pedig állítólag tőle hozott üzenetet – e szerint Harry azt az életet éli, amit Diana is akart, és amit neki is kívánt. A herceg ugyanakkor azt is megjegyzi, érzi, hogy nagy eséllyel humbug ez az állítólagos túlvilági üzenet.

Maga sem biztos abban, hogy valóban Diana üzent volna neki a túlvilágról
Maga sem biztos abban, hogy valóban Diana üzent volna neki a túlvilágrólPrincess Diana Archive / Getty Images Hungary

Fő ellensége nem más, mint a bátyja

A következő napokban további részletek derülhetnek még ki a könyvről – melyet feleségének, gyermekének és édesanyjának dedikált –, mivel Harry herceg több interjút is ad annak megjelenése előtt. Az egyik előzeteséből az is kiderül, hogy Vilmost ősellenségének tartja – kettejük élete állandó rivalizálás Harry elmondása szerint.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek