Hamis bankjegyek lepték el az országot

GettyImages-1386067065
Olvasási idő kb. 2 perc

Hamis pénzeket gyártó férfit buktatott le a rendőrség. A bankjegyekkel korábban már több helyen is fizettek.

A hamis pénzt gyártó miskolci férfi árulta is a bankjegyeket. Egy kötegért 70 ezer forintot kért. 

Egy miskolci férfi kísérelt meg pénzt hamisítani, majd családja bevonásával Sárospatakon próbálta meg elkölteni a hamis húszezreseket. A rendőrség már több, megtévesztésre alkalmas papírpénzt is lefoglalt.

Hamis pénzt nyomtatott egy borsodi férfi
Hamis pénzt nyomtatott egy borsodi férfiAndrzej Rostek / Getty Images Hungary

Hamis pénzt nyomtatott

Mint kiderült, a férfi több hamis húszezrest el is adott, 15 darabért 70 ezer valódi forintot kért. Egy lángososnál és egy benzinkúton sikeresen fizetett is velük, amikor egy futár észrevette, hogy a bankjegy nem valódi. Ő értesítette a rendőröket, akik összesen öt embert fogtak el az ügy kapcsán. Két férfit a Híradó tájékoztatása szerint le is tartóztattak.

A pénzhamisítás bűncselekmény

A büntető törvénykönyv szerint aki „pénzt forgalomba hozatal céljából utánoz vagy meghamisít, hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hozatal céljából megszerez, az ország területére behoz, onnan kivisz, azon átszállít, hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hoz, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A most lefülelt férfi fénymásolóval készítette a hamis pénzeket, s tervezte, hogy a forintok mellett amerikai dollárt is nyomtat majd, azonban nem kerülhetett erre sor, mivel hamarabb lebukott.

A hamis pénzek a rendőrség szerint jó minőségűek voltak, ugyan a fémcsíkok hiányoztak belőlük, így is megtévesztően lehetnek.

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást – írja a police.hu.  A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy aki hamisnak tűnő pénzt fogad el, értesítse a rendőrséget. A borsodi férfi által gyártott hamis bankókból ugyanis maradtak még a forgalomban. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek