Több ezren fogadnák örökbe a romok alatt született árva szír újszülöttet

GettyImages-1246891520

A Szíriát is érintő hétfői földrengést túlélő lánycsecsemő az Aya, azaz csoda nevet kapta.

A katasztrófában az újszülött teljes családja, mind a négy testvére és szülei is elhunytak. A csecsemő a romok alatt született, amikor a mentőcsapatok rátaláltak, a köldökzsinór még összekötötte őt édesanyjával. 

Ayát jelenleg kórházban kezelik, orvosa szerint nem volt jó állapotban, amikor megérkezett, testét horzsolások és púpok borították, a kihűlés szélére került és alig lélegzett. Mostanra azonban stabil állapotba került, menekülésének és elárvulásának története pedig bejárta a világot. 

A szíriai Jindires városát, Aya lakhelyét a földrengés gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé
A szíriai Jindires városát, Aya lakhelyét a földrengés gyakorlatilag a földdel tette egyenlővéNurPhoto / Getty Images Hungary

Nem csoda, hogy emberek tömegét mozgatta meg Aya sorsa, rengetegen jelentkeztek az őt ápoló kórházban is azzal, hogy örökbe fogadnák őt, de egy kuvaiti tévébemondó mellett a közösségi médiában is rengetegen jelezték, hogy szeretnék, ha családjuk tagjává válhatna az újszülött.

Ayának azonban vannak távoli, életben maradt rokonai: dr. Khalid Attiah, a lányt ápoló kórház vezetője azt nyilatkozta, nem fogják senkinek sem örökbe adni a csecsemőt, amíg rokonai nem tértek vissza, hogy sorsáról dönthessenek.

Attiahnak négy hónapos gyermeke van, most az ő felesége szoptatja Ayát is saját gyermeke mellett. 

Ayát Jindires városából mentették ki:

a mentőcsapatok szerint a város 90 százaléka romokban áll.

A Szíriát és Törökországot egyaránt érintő földrengés áldozatainak száma már több mint 21 ezer a hivatalos adatok szerint, de még tovább nőhet.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé


A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra