A magyarok elég szemérmesek online közösségi életüket illetően, legalábbis kiborulnak, ha főnökük így nyomozgat utánuk. A többség felháborítónak tartja, ha munkaadója így kívánja nyomon követni online magánéletét.

fonokne_mA Barátikör.hu több mint kétezer tagja, férfiak és nők vegyesen nyilatkoztak munkahelyi internetezési szokásaikról. Arra a kényes kérdésre, hogy a munkaadó követheti-e beosztottja online közösségi tevékenységeit, a megkérdezettek csupán egytizede válaszolta, hogy főnökének jogában áll a munkaidőben megosztott üzeneteit olvasgatnia.

 

 

 

A nők jobban vigyáznak

A legjobban a harmincasokat zavarja, ha főnökük közösségi oldalakon ellenőrzi, milyen tevékenységet folytatnak az interneten - a huszonévesek se boldogak ettől, viszont ők tehetetlennek érzik magukat ezen a fronton. Alapvetően a nők ügyelnek jobban arra, hogy milyen információt osztanak meg másokkal profiljukon.

A felmérés azt a felvetést igazolja, hogy a nők kötelességtudóbbak, de legalábbis elővigyázatosabbak: kétszer annyi férfi használja az internetet a munkájával nem összefüggő feladatra munkaidőben, mint nő. Ők a közösségi oldalakon is aktívabbak, és ebédszünetben is inkább a neten lógnak, ellentétben a nőkkel, akik a munkahely konyhájában lezajló beszélgetéseket preferálják. Őket az sem zavarja, ha munkahelyükön korlátozzák az internethasználatot, mert szerintük ez jót tesz a munkamorálnak, főnökként azonban inkább a férfiak hajlamosak egyetérteni ezzel az elképzeléssel.

A foci vébé - nem meglepő módon - inkább a férfiakat hozza lázba, de főként a tizen- és huszonéveseket, viszont ők inkább a tévében nézik a meccseket, míg az idősebb korosztály az interneten követi az eseményeket.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.