Félmilliós nettó fizetést kínálnak a Balatonnál, végzettség se kell hozzá

fizetes-balaton-1179144928
Olvasási idő kb. 3 perc

Rugalmas elvárások, szállás és étkezés, nem utolsósorban pedig akár félmilliós nettó fizetés várja azokat, akik a Balatonnál büféknél vállalnak munkát idén nyáron. Végzettség nem kell hozzá, ám sok helyen elvárnak valamilyen nyelvtudást.

A lángosozóknál, hekkezőknél és más Balaton-parti büféknél átlagosan nettó 391-400 ezer forintos fizetésre lehet számítani a nyári hónapokban, ám egyes helyeken akár 500 ezer forintot is lehet keresni egy hónapban – derül ki a Pénzcentrum írásából. A legtöbb álláshoz a pénzbeli juttatás mellett szállást és étkezést is kínálnak a munkavállalóknak. Végzettséget nem várnak el ezeken a helyeken, ám a tapasztalatot nagyra értékelik, a nyelvtudás pedig gyakran feltétel.  

Változatos a fizetések összképe a Balatonnál

Egyes álláshirdetéseknél még azt is kiírják, hogy a meghirdetett fizetés csak iránymutató összeg, vagyis a bér megegyezéstől függ, akár alkudni is lehet. Az ajánlott fizetések persze széles skálán mozognak. Balatonszemesen például a meghirdetett állások átlagosan 280 ezer forintot kínáltak egy hónapra.

Szántódon ugyanez az összeg már 400 ezer forint, Keszthelyen 450 ezer, a legmagasabb pénzbeli juttatást pedig Balatonudvarin kínálják, ahol az 500-550 ezer forintos fizetés sem ritka.

A balatoni fizetésért 10-12 órás műszakokat kell vállalni
A balatoni fizetésért 10-12 órás műszakokat kell vállalniNurPhoto / Getty Images Hungary

Meg is kell dolgozni a balatoni fizetésért

Noha a nyelvtudással rendelkező diákoknak ezek az állások jó lehetőséget kínálnak, országos összehasonlításban már nem számítanak különösebben magas fizetésnek. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2024 januárjában a nettó átlagkereset 416 600 forint volt. Ezért azonban a legtöbb helyen napi 8 órányi munkát várnak el, miközben a Balatonnál jellemzően műszakokban dolgoznak, amelyek időtartama inkább 10-12 óra szokott lenni.

A büféket és a strandokat várhatóan nemsokára elárasztják majd a belföldi és külföldi turisták. Az időjárás ugyanis – ahogyan azt a Dívány is megírta – nemsokára gyökeresen megváltozik, és beköszönthet az igazi kánikula. Ennek hatására pedig a Balaton vize is kellemesre melegszik majd. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek