Ha erre a 8 kérdésre igennel válaszolsz, erős személyiséged van

Lontai Ildikó
eros-szemelyiseg-1487762944
Olvasási idő kb. 6 perc

Magabiztosnak, céltudatosnak és mentálisan erősnek tűnsz? Most megtudhatod, hogy valóban az vagy-e? Ez a 8 kérdés megmutatja, mennyire erős a személyiséged.

A mentálisan erős emberek képesek szabályozni az érzelmeiket, a gondolataikat és a viselkedésüket a legnehezebb körülmények között is. Hisznek abban, hogy megbirkóznak az előttük álló kihívásokkal, bármilyen lapot is oszt nekik az élet. Miután lélekben erősek, érzelmileg stabilak, összeszedettek és koncentráltak, így általában az élet több területén is sikeresek. Határozottságuk és fókuszáltságuk miatt erős személyiségnek, magabiztosnak és céltudatosnak látszanak.

A mentálisan erős személyiség

Te is a mentálisan erős személyek közé tartozol, ha állod a sarat a mindennapokban, könnyen megbirkózol a kihívásokkal, kifogások helyett megoldásokat keresel az élet problémáira, képes vagy az önszabályozásra, és a nehéz helyzetekben is pozitív hozzáállást tanúsítasz. Azonban ha nem vagy biztos benne, hogy te is ilyen erős személyiség vagy, akkor nézd át ezt a 8 kérdést. Amennyiben a legtöbbre igennel válaszolsz, te is a mentálisan erős emberek táborába tartozol.

Az erős személyiségek érzelmileg stabilak, összeszedettek és koncentráltak, ezért az élet több területén sikeresek
Az erős személyiségek érzelmileg stabilak, összeszedettek és koncentráltak, ezért az élet több területén sikeresekTom Werner / Getty Images Hungary

Erős személyiség vagy? Ez a 8 kérdés megmutatja! Lássuk, hányra válaszolsz igennel!

1. Rugalmas vagy a kudarcokkal szemben?

Az élet az erős személyiségek számára sem diadalmenet, ők azonban nem hagyják magukat legyőzni. A kudarcokból felállnak, és nemcsak elfogadják a vereséget, hanem képesek tanulni a bukásaikból. Azt, hogy mennyire vagy mentálisan erős, egyértelműen megmutatja, hogy miként kezeled a nehézségeket.

2. Jól teljesítesz nyomás alatt?

A mentálisan erős emberek jól kezelik a stresszt, nem pánikolnak, hanem az adott feladat megoldására koncentrálnak. Miután tisztában vannak a saját képességeikkel, hatékonyan tudnak dogozni nyomás alatt is. Persze ők is izgulnak egy-egy megmérettetés előtt, de alapvetően jól kezelik, sőt, kifejezetten szeretik a kihívásokat. Mivel képesek kontrollálni az érzelmeiket, és ambiciózusak, így szinte mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak.

3. Te magad irányítod az életed?

Az erős személyiségeknek nincsen szükségük jóváhagyásra a döntéseik kapcsán. Miután tisztában vannak a képességeikkel, és látják maguk előtt a célt, így végig tudnak haladni az odáig vezető úton. A mentálisan erős emberek képesek döntéseket hozni és felelősséget vállalni a saját életükért. Ám ha te a hétköznapi dolgokban is kikéred mások véleményét, nehezen hozol döntéseket, bizonytalan vagy magadban, és hajlamos vagy megbánni dolgokat, akkor van még mit fejleszteni a mentálisan erődön.

4. Mersz nagyot álmodni?

A mentálisan erős embereknek megvan az a szokásuk, hogy nagyban gondolkodnak. Tovább látnak a hétköznapi feladataikon, képesek előre tervezni, hosszú távú stratégiát felépíteni. Van bátorságuk belefogni új dolgokba, a távolabbi céljaik eléréséért pedig áldozatot is hoznak.

5. Kerülöd az összehasonlítást másokkal?

Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor elégedetlen leszel az életeddel, és nem haladsz előre, mert nem a saját eredményeidre, hanem mások sikereire fókuszálsz. Az erős személyiségű emberek tisztában vannak ezzel, ezért alapvetően a saját képességeikre és lehetőségeikre koncentrálnak, hogy a legtöbbet kihozhassák az életükből. Mások eredményeit elismerik, és motiválónak tartják.

Az erős személyiségek nem mások sikereivel foglalkoznak, hanem a saját eredményeikre fókuszálnak
Az erős személyiségek nem mások sikereivel foglalkoznak, hanem a saját eredményeikre fókuszálnakMadhourse / Getty Images Hungary

6. Határozott vagy a mindennapokban?

A határozottság a mentálisan erősek jellemzője. Nem akadnak fenn azon, hogy mi történik, ha rossz döntést hoznak, nem bénítja meg őket a félelem, ha egy új és szokatlan helyzetben találják magukat. Belső stabilitásuk és összeszedettségük kívülről is látszik, a környezetük is határozott, céltudatos személyiségnek látja őket.

7. Képes vagy tudatosan kezelni a negatív gondolatokat?

Minden ember életében vannak nehézségek, problémák. Mindenki szembesül élete során a félelem érzésével, negatív gondolatokkal, amelyek eluralkodhatnak rajtunk, és bénítóak lehetnek. A mentálisan erős emberek azonban képesek felülkerekedni a rossz érzéseken, helyre tudják tenni ezeket magukban. Ettől olykor ridegnek és érzéketlennek tűnhetnek a környezetük számára. Ők azonban nem foglalkoznak mások véleményével, és nem billennek ki az egyensúlyukból.

8. Tudatosan dolgozol a saját fejlődéseden?

Bár magabiztosak és határozottak, a mentálisan erős emberek többsége nem dől elégedetten hátra. Tudatosan dolgoznak azon, hogy még jobbá váljanak. Szívesen tanulnak új dolgokat, keresik a kihívásokat, szeretik fejleszteni a képességeiket. Rendszeresen sportolnak, edzenek, hogy még energikusabbá és fókuszáltabbá váljanak, gyakorolnak különböző légzési és stresszkezelési technikákat, hogy tudatosabbak és kiegyensúlyozottabbak legyenek. Tudnak pihenni és ellazulni, de amikor „fejben ott kell lenni”, akkor képesek azonnal átkapcsolni.

Minél több kérdésre válaszoltál igennel, annál jobban igaz rád, hogy mentálisan erős vagy. Azonban nem kell kétségbe esned attól, ha voltak „nem" válaszaid is, hiszen ha tudatosan dolgozol rajta, akkor mentálisan még erősebbé válhatsz.

Segítő, eredményes vagy individualista? Te tudod, melyik típusba tartozol? Ide kattintva megismerheted a különböző személyiségtípusokat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek