18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Erogén zónák: van élet a péniszen innen és a melleken túl is

Nagyon eltérő, ki mennyire érzékenyen reagál az érintésre. Vannak, akiknek testszerte örömet lehet okozni egy-egy jól irányzott simítással vagy csókkal, másoknak csak bizonyos területek fogékonyak az ilyesmire. Megint mások köszönik: erogén zónának ők kizárólag a köldök és a felső comb közti területet tekintik.

Akármelyik csoportba is tartozol, jó, ha tudsz róla, hogy az emberi testen számtalan olyan terület van, ami a bőr finomsága, az érzőidegek sűrűsége vagy épp a nemi szervek közelsége révén erogén zónának minősül, vagyis kifejezetten jól reagál az érintésre vagy más ingerlésre. 

Ha eddig csak a legintimebb testtájak, maximum a mellek környékén sertepertéltél partnerednél, vagy akár maszturbálás közben, itt az ideje a szemléletváltásnak. Az alábbi cikkben maguktól értetődő, kevésbé ismert és szinte ismeretlen erogén zónákat mutatunk be. Érdemes megkeresni őket nemcsak női vagy férfi partnered testén, de a sajátodon is. 

Erogén zónák, amikkel talán nem is számolsz

Alapismeretekkel a legtöbben azért rendelkezünk, szerencsére nem állunk teljesen tanácstalanul egy nő vagy egy férfi teste felett azon morfondírozva, hol is kellene hozzányúlni. Vannak azonban olyan érzékeny területek, amiket a legtöbbször nem veszünk számításba, pedig akár szex tetőfokán, akár egy kiadós előjáték során sokat hozzá tudnak tenni az örömhöz. Először ilyen érzékeny, de kevésbé kényeztetett területeket sorolunk, hogy ne igényeljen fél órát megtalálni az erogén zónát.

Fejbőr

Ismered azt a fejmasszírozó eszközt, amiből kerekített végű fémkarok lógnak ki esernyőformában? Ha valaha birizgáltak már ilyennel, nem kell eladnunk neked, hogy a fejbőr is erogén zóna. Ha nem, akkor jó, ha tudod, hogy a skalpod telis-tele van idegvédőzésekkel, vagyis jó esély van rá, hogy szereti, ha foglalkoznak vele. És nemcsak a tar fejbőrnek esik jól egy kis simogatás: nagyon finom érzetet kelt a hajba túrás is! Hozzáértők szerint ezért csókolózáskor érdemes a hajkoronát is áttúrni, és külön figyelmet szentelni a fül mögötti és nyaki területeknek.

Fül

Kívül érzékeny bőr, belül rengeteg érzékelő receptor: a fül sokunk számára kellemes érzetek forrása. De hogy igazán élvezetes legyen a dolog, nem ám szülinapos módra meghúzni, vagy pedellusosan megtekerni kell ám!  Finom érintésekkel, csókkal, nyalogatással és rágcsálással érdemes megközelíteni. Sőt, érdemes lehet bevetni hangot és a kifújt meleg levegőt is. ASMR-jellegű fülbe suttogás, meleg levegő áramoltatása: ha partnered fogékony az ilyesmire teljes testén örömérzet fut majd át. 

Köldök és alhas

Ahogy egyre közeledünk a nemi szervek felé, testünk is egyre érzékenyebbé válik, alhasad és a köldököd környezete minden valószínűség szerint intenzíven reagál az érintésre. Partnered kényeztetésére használd a nyelved, az ujjbegyeid, hogy feléleszd ezt a területet, egyedül arra ügyelj, hogy az érintés erejét szabályozd. Ha túlfinomkodnod, könnyen lehet csiklandó érzés a vége. Vagy épp magadon végzel megfigyeléseket? Ennek a területnek a simogatása kiváló módja annak, hogy hangulatba jöjj a – mint tudjuk, nagyon egészséges – önkielégítéshez. 

Keresztcsont

Nehéz lenne megmondani, hogy a terület érzékenysége abból ered-e, hogy az itteni idegvégződések kapcsolatban állnak az ágyékiakkal, vagy abból, hogy mindig a sebezhetőség érzését adja, ha hátulról közelítenek az ember felé, de a tény tény: ez a terület igencsak fogékony a jóra. Olyannyira, hogy már a legfinomabb, legóvatosabb érintés is érzéki örömet válthat ki, történjen akár ujjbeggyel, akár nyelvvel vagy erőteljesebb masszírozással. 

A kar belső oldala és hónalj

Azt gondolod, hogy a hónalj nem lehet szexi? Akkor biztos nem láttad a Dirty Dancinget. Hiszen akkor meglenne az a jelenet, amikor Johny lefuttatja a kezét Baby karján és a hónalján. Hát mennyire szexi, nem? Elég lehet egyetlen óvatos érintés, hogy beindítsd a partnered: használd az ujjbegyedet, tenyeredet vagy épp a nyelvedet, bármit, amivel finom érintést tudsz adni. De itt is fontos, hogy valami kis súlya azért legyen a mozdulataidnak, ellenkező esetben inkább megnevetteted, semmit felizgatod a másikat.

A csukló belső oldala

Testünknek ez a része nem sok figyelmet szokott kapni, pedig ez a vékony bőrrel fedett terület nagyon is érzékenyen reagál a törődésre. Kísérletezd ki magadon, milyen jólesik, ha végigsimítod! Partnerednek is kedvére való lehet, ráadásul ez azon kevés erogén zónák egyike, amiket nyilvános helyen is nyugodtan lehet simogatni. Ugyan ki róná fel neked, hogy mindenki szeme láttára partnered csuklóját simogatod? Pedig ha tudnák, milyen klassz érzés ez is, vagy azt, hogy otthon még a nyelveddel is rá fogsz segíteni!

Tenyér és ujjbegyek

Az ujjbegyek rendkívül érzékenyek az érintésre, és a tenyér sem messze marad el tőlük. Akár magad is kipróbálhatod, milyen felvillanyozó érzés, ha a tenyeredet ujjbegyeddel simogatod. Ha bírod a nagyon intim helyzeteket, legközelebb húzd magadhoz a partnered kezét, és miközben simogatod, nézz a szemébe. Csak aztán ne úgy folytasd, hogy „Látok egy nagy házat, meg egy helyes fiatalembert”, inkább csókolgass tovább, és vedd kezelésbe az ujjakat is. 

A térd mögött

Ismét egy terület azok közül, amiket intim együttlétkor hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Pedig sokaknak bejön az itteni simogatás vagy csókolgatás. Adj ennek a területnek külön figyelmet egy masszázs során, használd a szádat vagy a nyelvedet is. 

Ismerősebb részek

Tudtunk újat mutatni? Remek. Most kicsit ismerősebb terepre evezünk. Még nem a főszereplők jönnek, de már közelítünk, és még ebben a részben is olyan erogén zónákat mutatunk, amelyeket a férfiak és a nők testén is érdemes lehet kikeresni. 

Mellbimbó és udvar

A mellbimbó ingerlése ugyanazt az agyi területet indítja be, mint a nemi szervek kényeztetése, így nem véletlen, hogy olyan jólesik, ha ott szorgoskodnak az emberen. És nemcsak a nőknek: a férfiak egy része is nagyon szereti, ha ott is foglalkoznak vele. Érdemes ugyanakkor ezen a területen először óvatosan, finom érintésekkel, nyaldosással kezdeni, abból biztos nem lesz baj. Ha viszont kisül, hogy a partnered erősebben szereti, lehet csipkedni, kicsit dörzsölni, óvatosan harapdálni – mindezt természetesen szigorúan konszenzuális alapon. 

Száj és ajkak

A csókolózás túlzás nélkül művészet, és javasoljuk, hogy ha már ott vagytok, használjátok ki a száj minden egyes szegletét. Hihetetlenül szexi érzés a nyelvek játéka, ráadásul elég jól előrevetíti azt is, ami később történik majd az ágyban, de ez nem jelenti azt, hogy az ajkakat vagy az ínyt nyugodtan el lehet hanyagolni.  Fun fact, hogy a csókolózásnak egy csomó egészségügyi előnye is van. 

Nyak

Ha a nyakról van szó, sokszor elég egy egészen apró, finom érintés az akut aléláshoz. Óvatos simogatás fel és le, a nyak hátsó oldalán, a fülek környékén, majd az elülső oldalon az áll alatt: instant öröm annak, aki kapja. 

Belső comb

A belső comb olyan érzékeny és olyan közel van a nemi szervekhez, hogy már egy egészen óvatos érintés is nagyon erős hatással van rá: itt is nehéz lehet megtalálni az egyensúlyt az izgatás és a csiklandozás között. Simogatással, finom gyűréssel, masszírozással és csókolással is sokra lehet menni ezen a területen, amivel maszturbálás közben is nagyon érdemes kísérletezni. A láb mkindig kéznél van ugyanis. 

Lábfej, lábujjak

A lábfej is hihetetlenül érzékeny tud lenni, még ha sokszor ki is marad a szexuális ingerlésből. És nemcsak a lábujjak, de a talp és a rüszt is szereti, ha szeretik: a simogatás, masszázs és a csókolgatás, nyaldosás is beválik ezen a területen. Ha szereted, ha itt kényeztetnek, tegyél is meg mindent annak érdekében, hogy kívánatos légy itt is. A tisztaság emberi,  a körültekintő pedikűr pedig udvariassági minimum. 

Specializáció

És akkor jöjjenek az igazi nehézsúlyú versenyzők, immár nemek szerinti csoportosításban. Azt reméljük tudtad, hogy a vagina és a pénisz érintésre érzékeny testtájnak számítanak.  Arról viszont még lehet, hogy nem olvastál, hogy hogyan érdemes közelíteni hozzájuk, és hogy mely részek érzékenyebbek az érzékenynél is errefelé.  Nézzük először a nők izgalompontjait. 

Szeméremdomb

A csikló feletti öl-részen található húsos domborulat tele van idegvégződésekkel, amik a nemi szervekkel is összekapcsolódnak. Ennek a területnek a masszírozása a csiklót is ingerli, de egyébként is nagyon klassz érzés, csaknem függetlenül attól, hogy természetesen szőrös, vagy makulátlanul csupasz ez a rész. Jólesik neki a simogatás, a masszázs, és nem tilos természetesen orálisan sem közelíteni hozzá. 

Csikló

A női öröm alfája és ómegája, mondják a csiklóra. Nem véletlenül. Ez a szerv – ami egyébként jóval több, mint az a borsónyi kis izé, aminek sokan gondolják – mintegy 8000 idegvégződéssel van átszőve, a női örömben még akkor is kulcsszerepe van, ha épp vaginális vagy anális szexről van szó. Ingerlése végtelen sok módon történhet, és ebben a tulajdonos érzékenysége az irányadó. Vannak, akik vevők az erőteljesebb megdolgozásra, másoknál viszont olyan érzékeny ez a terület, hogy csak közvetetten, mondjuk fehérneműn keresztül simogatva esik jól a vele való foglalkozás. Ha azt már tudod, hogyan, még azt kell kiötölni, mivel: kézzel, ajkakkal, nyelvekkel vagy valamilyen játékszerrel érdemes kísérletezni, ügyelve arra, hogy a tempó is változatos legyen. 

A-pont

A hüvelybemenet alsó részét sűrűn szövik át érzékelő idegek, és itt található az úgynevezett A-pont is. Használd az ujjaidat, dildót vagy péniszt a behatolásra, és fókuszálj arra, hogy a hüvely első falára nyomást fejts ki. 

G-pont

Bár ma is sok G-pont-tagadó jél köztünk, világszerte nők milliói állítják határozottan, hogy ez a varázspont igenis létezik, sőt sokan ezt tartják a squirt indítógombjának is. Ha meg szeretnéd találni, a hüvelybemenet után néhány centivel, a hüvely elülső falán kell keresned egy kitüremkedést, ami nyomásra, dörzsölésre nagy örömérzettel reagál. 

Méhszáj

A méhszáji területe sok nő számára erogén zóna, ugyanakkor itt érdemes azért óvatosnak lenni. Az erőteljes lökés nem az, amit az ember ezen a részen érezni szeretne. A méhszáj ingerléséhez kiválóak azok a pózok, ahol mélyebb behatolásra is lehetőség van, de a legjobb, ha a mélységét a nő határozhatja meg. A kellő nedvesedés szintén elengedhetetlen. 

Eddig a nők. És a férfiak? Ők most következnek. 

Makk

A pénisz csúcsa mintegy 4000 idegvégződést tartalmaz, ezért az egész pénisz legérzékenyebb része. Az óvatos, nedves simogatás, csók és nyelvjáték is igen jó tud esni neki, a túlingerlésre viszont itt is legalább annyira kell vigyázni, mint a csiklónál. 

Előbőr

Azoknak a férfiaknak, akiket nem metéltek körül, az előbőr makkon való fel-le mozgatása plusz örömet adhat, ezt érdemes kihasználni, amikor pénisszel foglalkozik az ember. Kezek vagy ajkak, mindkettő jó szolgálatot tehet ezen a területen, a fel-le mozgatás alapvetés. 

Herezacskó és herék

A herezacskó a legtöbb férfi számára erogén zóna, szexuális izgalom hatására összehúzódva meg is emelkedik orgazmus előtt. Érdemes maszturbálás során is kísérletezni vele, milyen jellegű ingerlés esik jól neki, páros szex során pedig a kéz mellett az ajkakat és a nyelvet is bevetni. 

Gáttájék

Ez az érzékeny terület a pénisz töve és az ánusz között húzódik, és nagyjából bárhonnan hozzá lehet férni. Érdemes dörzsölni, nyomkodni, nyalogatni a partner és saját elképzelésünk szerint. 

Prosztata

Ez a dió nagyságú szövet a pénisz tövénél erőteljes és mély orgazmushoz vezet. Elérni viszont csak behatolással lehet, érdemes ezért egy kellően nedvesített ujjat vagy speciális prosztatavibrátort használni. Páros szex közben nagyon extra lehet, a pénisz és a prosztata egyszerre kap ingert. 

És te mit gondolsz? Tényleg ennyi erogén zóna létezik?

Oszd meg másokkal is!
Mustra