Érezz rá, mi a jó neked!

evribadigard_erezzraRáállítottad a tudatod a fogyásra, de úgy érzed, valamit még tenned kellene… Talán egy kis szenvedés. Kiszórod a baconos cuccokat a hűtőből, és ránézel az edzőtermekre. Biztos, hogy az a capoeira-aerobik a nyerő választás? Evribádigárd megvéd a kilóktól és a szenvedéstől.

Elképzelted dögös önmagad a dögös ruciban, szuper környezetben és közérzettel… kész a kisfilm, naponta többször levetíted. Telnek a napok. Jössz-mész, és egy kicsit türelmetlenül nézegeted a hűtőt. Valamit még tenni kellene, mert Európában nem hiszünk annyira a csodákban… csak ha jól meg is szenvedünk értük.

Kiszórod az összes baconos cuccot, és lemész a legjobbnak tűnő edzőterembe. Ugrálsz, hajladozol, izzadsz is rendesen, és közben a többieket nézegeted – kin hogy feszül az edzőruha, ki hogyan kendőzi a zsírpárnákat. Téged is figyelnek.

Nem érzed magad túl jól. Sőt, ahogy a kocsi felé sétálsz, belegondolsz, kell-e neked ez egyáltalán. Álljunk csak meg itt egy kicsit. Vagy inkább ne is itt, hanem még valahol korábban – mint minden, e pillanatok is egy döntés eredményei.

Aki egész nap rohan, délben már nem is emlékszik, mit evett reggelire, aztán pörög tovább, és este legalább két program lemondása után robban be a harmadik helyszínre, az valószínűleg megőrül majd, ha beül egy jógakurzus egyhangúan „ómmantrázó”, félig ájultnak tűnő csoportjába. Gyakorló, fiatal anyukaként nem biztos, hogy egy üvöltő brazil zenei aláfestésű, haladó capoeira-aerobik lesz a megfelelő, stresszoldó mozgásforma – arra a pár órára, amíg le tudod passzolni a gyereket anyukádnak vagy a párodnak. Aki életében sosem sportolt, cserébe rengeteg olyan dolgot tömött magába az esti ücsörgős programok során, amit a diétás kézikönyvek piros kereszttel húznak át, kis eséllyel tesz szert pozitív élményre egy futóklub laza félmaratonedzésén.

Válassz alkatodnak megfelelően, figyelj oda magadra, tested jeleire és arra, mit érzel! Arra, kinek mi a legjobb, nincs egyetemes recept. Akkor jó, ha az edzés pozitív energiákkal tölt fel. Persze fizikailag elfáradhatsz kissé, de mindenképp figyelj, hogy jól érezd magad. Jobban, mint edzés előtt – akkor várni fogod a következő alkalmat.

 

evribadigard_fejlec
Több mint testőr. Karatemester és életmód-tanácsadó. Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól. Konkrét kérdésed van?
Az alábbi linkre kattintva felteheted Tarjáni Gyulának.

Kérdések és válaszok


A sorozat korábbi cikkei:

Megfeszülve nem megy

Mérlegen a tudat

Oszd meg másokkal is!
Mustra