Ennyiszer kell ejakulálniuk a férfiaknak a prosztatarák kockázatának csökkentéséhez

GettyImages-629448388

Évente ezer magyar férfi hal bele prosztatarákba. Kutatások kimutatták, mennyi ejakuláció javasolt, hogy csökkenjen a prosztatarák kialakulásának rizikója.

Férfiak esetében a prosztatarák a második leggyakoribb halálok, ha daganatokról van szó – olvashatjuk a Házi Patikán. Évente több mint ezer magyar férfi hal bele a prosztatarákba. Tünetek nélkül csak a rendszeres urológiai vizsgálatok segítségével fedezhető fel korai stádiumában, amikor még egyszerűbben kezelhető.

Egy 2016-os amerikai tanulmányban azonban arra jutottak, hogy azoknál a huszonéves férfiaknál, akik havi legalább 21 alkalommal ejakuláltak, 19 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki prosztatarák, mint akár azon társaiknál, akik csupán havi 14 alkalommal éltek át magömlést. A negyvenes férfiaknál ez a százalék a 22-t érte el. Ez a kutatás 32 ezer férfit követett nyomon 18 éven keresztül.

Ehhez képest 2011-óta az interneten elterjed a „No Nut November”, egy olyan kihívás, amely arra buzdítja a férfiakat, hogy legyenek absztinensek egész novemberben – írja a Dictionary.com. Eredetileg arra a „célra” találták ki humorizálva, hogy felszabadítsa a férfiak idejét, amit „leköt a sok magömlés” és belekezdhessenek egy új hobbiba. Azonban sokan ahelyett, hogy a férfiakra irányuló szexizmus karikatúrájának tekintenék ezt a kihívást, részt vesznek benne, hiába nem tesz jót szervezetüknek az absztinencia.

Jobb, ha szexpozitívan állunk egymáshoz, hiszen a rendszeres ejakuláció csökkenti a prosztatarák kialakulását férfiainkban, ne keltsünk bennük szégyenérzetet emiatt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra