3 + 1 tipp, hogy újra izzon a levegő, ha ellaposodott a kapcsolatotok

Van, hogy az intimitás hiánya egy korábbi, megoldatlan konfliktusra vezethető vissza, máskor egy új élethelyzet – vagy épp az unalom – állítja kihívás elé a párokat.

Minden pár más és más, éppen ezért minden szikrát kissé másképp kell feléleszteni. De ha hajlandóak vagytok kísérletezni és új dolgokat kipróbálni, Suzanne Gelb pszichológus módszerei segíthetnek, hogy visszataláljatok egymáshoz.

#1 Írjatok listát

A pszichológus szerint, ha csak egy dolgot próbáltok ki, ez legyen az. Tűzzetek ki egy napot, amikor összeírjátok, hogy mi mindent szerettek a másikban. Például, szeretem, amikor a reggeli indulás előtt az ajtóban búcsúzol el tőlem. Bármi felkerülhet a listára, ami boldoggá tesz vagy örömet okoz, legyen az bármilyen apróság. Folytassátok a listát egész nap, még akkor is, ha épp külön vagytok, majd a nap végén üljetek le egymás mellé és osszátok meg a másikkal, amit a listára írtatok.

#2 Az érzések kifejezése

Figyeljetek oda és fejezzétek ki egymásnak minél többször, hogy mennyire örültök annak, hogy van a másik. Szavakkal és tettekkel, érintésekkel ez nem is olyan nagy kihívás. Ha kifejezitek egymás elismerését, világossá tehetitek egymás számára, hogy értékelitek a másikat.

#3 Egy másik lista

Írjatok egy listát azokról a dolgokról, amiket szeretnétek kipróbálni – vagy gyakrabban csinálni – a másikkal. Jólesne, ha délután meglepne a munkahelyed előtt és elvinne vacsorázni? Írd fel a listára! A nap folyamán gondoljátok végig, hogy mi esne jól a másiktól, este pedig üljetek le egymás mellé, és hallgassátok meg, hogy mi minden van a listákon. 

Plusz pont, ha egyet-egyet már teljesítettetek is a másik vágyai közül.

+ 1 A szexmentes nap

Ellentmondásosnak tűnik, de érdemes kipróbálni, hogy egy együtt töltött nap végén szigorúan tilos az intimitás és a szex. A csók oké, de ennél tovább ne menjetek. Ez segíthet előteremteni azt az izgalmat és egymás iránti vágyakozást, ami a kapcsolat elejére volt jellemző.

Oszd meg másokkal is!
Mustra