Rég történt ilyen a magyar élelmiszerárakkal: te is érezni fogod a hatását

GettyImages-1213707062
Olvasási idő kb. 2 perc

A tavalyi felére esett vissza az újburgonya ára, de az idénygyümölcsök között is kedvedre válogathatsz, ezen élelmiszerek is átlagosan 10-26 százalékkal olcsóbbak, mint egy éve.

Az Agrárközgazdasági Intézet jelentése alapján most érdemes bevásárolni a piacokon az idénygyümölcsökből és zöldségekből, mert több termék ára is csökkent a tavalyihoz képest – írta meg az Infostart.

A gyümölcsök még a tavalyinál is olcsóbbak

A múlt hónap közepi kínálat szerint több idénygyümölcs ára is jelentősen alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. Például a sárgadinnye kilója átlagosan 400-500 forintba kerül, amely 26 százalékos áresést jelent, a germensdorfi cseresznye kilogrammonkénti ára 10 százalékkal 900 forintra csökkent, a meggyé 17-27 százalékkal 700 forintra mérséklődött,

a málna pedig mintegy 15 százalékkal olcsóbb most, 2150 forintba kerül.

Rég nem látott élelmiszerárak: most érdemes piacra menni, annyira olcsók a gyümölcsök
Rég nem látott élelmiszerárak: most érdemes piacra menni, annyira olcsók a gyümölcsökFlashpop / Getty Images Hungary

A zöldségeknél nem ennyire jó a helyzet: drágult az uborka, a kapor, a spenót, a gomba és a karfiol. De azért akadnak olyanok is, amelyek olcsóbbak lettek. Az újburgonya ára például a tavalyi ár felére esett vissza, kilogrammonként átlagosan 250 forintba kerül. A paradicsom ára mérettől függően 410-450 forint között mozog, ami közel 8 százalékos csökkenést jelent. A tölteni való paprika ára is jelentősen, 30-40 százalékkal csökkent, így 1 kilogramm 415 és 570 forint közötti áron kapható.

Kedvezőbb az ára ezeknek az élelmiszereknek

Az Infostart összesítése kiemeli, hogy a piaci árak jelenlegi alakulása miatt most érdemes kimenni a piacra, hiszen több termék is olcsóbban szerezhető be, mint tavaly, ráadásul itt a befőzési szezon is, amikor mindenből a szokásosnál jelentősebb mennyiségeket vásárolunk, mégsem érzi meg annyira a pénztárcánk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek