Diéta Napló: Este felfaltam a hűtőt

Rászoktam a hagyományos receptek alternatív elkészítésére, ezért a polentát, puliszkát, kukoricakását nem kukoricadarából, hanem sima grízből készítettem.

dieta2_mTóth Zsuzsa az első hét alatt nem fogyott, amit hajszolt életmódja és a sok sajtótájékoztató számlájára írt. Kapott viszont egy fitneszprogramot, amit elkezdett. Diéta Napló, 3. rész

 

 

 

 

 

1. rész: Tóth Zsuzsa nem akar koplalni, csak lefogyni nyárra

2. rész: Táplálkozási napló: marhaszelet a lélek tükre

A nagy fogyási projekt kezdete óta eltelt egy hét és noha a lelkesedés töretlen, hála a sok buzdító és együttérző kommentnek is, eredmény még nincs sok. Ilyenkor persze nem szabad feladni, hanem nagyobb parák nélkül rá kell kapcsolni. A már elhíresült tunika ott lóg a szekrényben, és várja a nagy napot, amikor a nyilvánosság elé léphet, velem együtt.

Az elmúlt napokban nem volt könnyű dolgom, a sokszor egész nap rohangáltam a városban és a sajtótájékoztatók és rendezvények sem tették lehetővé, hogy étkezéseimet megtervezzem és egészségesebb irányba tereljem. Még szerencse, hogy már nem kellett töltögetnem a táplálkozási naplót , mert nehéz lett volna mindent pontosan feljegyezni, hisz ebben a dologban igen lelkiismeretes vagyok.

Szép lassan kell vacsorázni

Egyszer volt egy egész napos konferencia, ami nem is volt vészes, mert pár pogácsán kívül nem ettem mást. Aztán volt egy pár órásnak indult rendezvény, ami jól elhúzódott, így farkaséhesen értem haza este hétkor, és amit találtam a hűtőben, azt igen gyorsan befaltam. Több okból sem volt ez szerencsés. Egyrészt a dietetikustól tudom, hogy vacsoránál mellőzni kellene a nagy adagokat és a szénhidrátot, másrészt pedig szép lassan kellene enni.

Mostanában rászoktam a hagyományos receptek alternatív feldolgozására, ezért a polentát - amit nagyon szeretek - vagy puliszkát, kukoricakását nem kukoricadarából, hanem sima grízből készítettem. Ez volt itthon és lusta voltam lemenni a boltba, egyébként meg szeretem elfogyasztani az itthoni készletet, hogy mindig más finomságot próbáljak ki. A fehér puliszka finomra sikerült, szó szerint csupán árnyalatnyi különbség volt a hagyományos változathoz képest. Szokás szerint három az egy arányban főztem vízzel, majd kb. húsz-huszonöt perc rotyogás után kiborítottam az egészet egy nagy fadeszkára és hagytam kihűlni. Utána csíkokra vágtam és ahelyett, hogy szép csíkosra grilleztem volna, engedve a jobb vállamon ülő ínyenc kisördögnek, kevés vajon megpirítottam. S hogy lelkiismeretemet is megnyugtassam, salátát ettem hozzá, de akkor is...

A hét fénypontja a fitnesz videó

A hét fénypontja az volt, hogy nem sokkal az első beszámolóm megjelenése után kaptam egy levelet egy nagyon kedves felajánlással. Ezt egy online fitnesz videókat kínáló cég küldte el részemre azzal a magyarázattal, hogy támogatni szeretnének. Hisz a fogyás nem egyenlő a koplalással, ahogy ezt már kitárgyaltuk, s a mozgás is nagyon fontos része az egészséges életmódnak. Regisztráltam a fitvideo.hu oldalra, ahol számos edzési lehetőség és videó között választhatok. Van többek között zsírégetés, hasra és combra irányuló gyakorlatok, szerencsére, illetve pilates is. Ennek különösen örültem, hisz mindig is szerettem volna kipróbálni, de sose merészkedtem el egy konditeremig. Persze a szokásos kifogások miatt, hogy jaj, az utazás időt vesz igénybe, a bérletet úgyse járom le, alkalmazkodni kell az órák időpontjához, egész nap cipelhetem az edzőcuccot, ami pont egy darab jóganadrág és egy póló, de kifogásgyártásban nagyhatalom vagyok.

No de most jön a hétvége, és mivel előbb-utóbb rá kell állnom a mérlegre, ami kora miatt kb. annyira pontos, mint a nikkelezett közös szemmérték, valamit lépnem kell. Egy videót már elkezdtem nézni, hogy lélekben készüljek, s holnap ígérem végigcsinálom. Mert az edzés is mindig másnap kezdődik, s merem állítani, hogy ezzel a hozzáállással nem vagyok egyedül, de bátran szólítom fel a nyájas olvasókat, hogy cáfoljanak meg.

Vettem padlizsánt, cukkinit, kenyeret nem

Mindenesetre ma jártam piacon és igen költséghatékony módon bevásároltam finom zöldségeket és gyümölcsöt. Padlizsán, cukkini, karalábé és apró, de annál zamatosabb magyar eper került a kosaramba. Kenyeret direkt nem vettem, bár pár lenmagos szelet még figyel a spájzban. Sajnos fehérpuliszka is van még, de megpróbálom csak reggelire enni. Energia kell, főként az edzéshez. Remélem következő bejelentkezésemkor már egy kilóval könnyebb leszek.

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra