Meglepő: Kamilla választhat először Erzsébet királynő ruhái és ékszerei közül

kamilla 9

II. Erzsébet királynőt, akit hétfőn helyeztek örök nyugalomra a windsori kastélyban, ritkán láthattuk ugyanabban a ruhadarabban 70 éves uralkodása alatt. Ebből gondolhatjuk, hogy nem egy darab gardróbszekrénye volt, de mi lesz a ruháinak és ékszereinek a sorsa? Királyi szakértők szerint Kamilla mint a leendő brit királyné kapja meg II. Erzsébet királynő ruháinak és ékszerkollekciójának a nagy részét.

II. Erzsébet világos, jól összehangolt ruhái, hozzáillő kalapjai és kézitáskái a királynő klasszikus stílusérzékéről tanúskodtak. A kiterjedt gardrób-, és ékszergyűjteménynek köszönhetően az uralkodó halála sokakat elgondolkodtatott, mi történhet most ezekkel?

Királyi szakértők szerint néhány ikonikus öltözékét, mint például a platinajubileumon viselt szettet megőrzik történelmi célokra. A Historic Royal Palaces, vagyis a Történelmi Királyi Paloták független jótékonysági szervezete már Viktória királynő és Diana hercegné számos ruháját is őrzi, így Erzsébet királynőéi is ugyanolyan történelmi jelentőséggel bírnak majd, a tervek szerint megőrzik és gyakran kiállítják majd.

Kamilla örökölheti a ruhákat és az ékszereket
Kamilla örökölheti a ruhákat és az ékszereket

A királynőnek van egy magán-ékszergyűjteménye is, amely a The Times szerint 300 ékszert – ebből 98 brosst, 46 nyakláncot, 34 pár fülbevalót, 15 gyűrűt, 14 órát és öt medált – tartalmaz.

Szakértők úgy gondolják, hogy a kollekció nagy része Kamilla királynéhoz és Katalinhoz, Vilmos feleségéhez fog kerülni. Katie Nicholl királyi szakértő szerint: „Valójában a Queen Consort kapja az első választást a királynő ékszerei közül. Utána természetesen a walesi hercegnő, Kate következik. Biztos vagyok benne, hogy Sussex hercegnéje, Meghan is kap majd valamit, ahogyan a királynő unokái is.”

A királynő egyébként a megunt ruháit mindig elajándékozta, akár a családtagoknak is. Amit eddig nem tudtunk, hogy minden címkét és minden egyéb bizonyítékot, amely a királynőre utalhat, el kell távolítani, hogy senki ne tudja nyomon követni az eredetét. A királynő személyes öltöztetője, Angela Kelly elmondta, hogy az uralkodó szerette, ha ruháit „a lehető legnagyobb mértékben átalakítják és újrahasznosítják”.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra