Most meg mi bajod van? – ezért lett hirtelen nagyon bunkó a pasid

GettyImages-1233751501

Gyakran azért fordulhat elő az ilyesmi, mert nem igazán tudják kezelni az érzelmeiket. A férfiaknak különböző megküzdési mechanizmusaik vannak, mint a nőknek, ha érzelmekre terelődik a szó.

A helyzet ugyanis az, hogy nők általában az érzéseikről akarnak beszélni, és sokszor csak arra van szükségük, hogy meghallgassák őket, míg a férfiak eltolják maguktól ezt a témát, amennyire csak tudják. Ez több ezer évre nyúlik vissza, arra az időszakra, amikor a férfi- és a női szerepek kialakultak.

A férfiak dolga volt a vadászat és a család védelme. Bármi történt, ők felszívták magukat, csinálták a dolgukat, a munka pedig el volt végezve. Ezzel szemben a nők arra szocializálódtak, hogy vigyázzanak az otthonra, a tűzre, a betegekre és a gyerekekre. Más szóval, a nők az élet „puha” oldalát intézik, a férfiaktól pedig elvárják, hogy valahogy megoldják az élet kemény oldalát: a háborút és a halált.

Azóta viszont elég sokat változott a világ. Manapság a legtöbb nőnek van karrierje. Függetlenek. Ők lehetnek saját kis családjuk ellátói és támogatói, ugyanis megállnak a saját lábukon. A férfiak pedig csak nagyon lassan adaptálódnak a változásokhoz, szóval nem valami egyszerű nekik, ha arra kerül a sor, hogy beszéljenek az érzelmeikről.

Ennek egyenes következménye, hogy amikor elárasztják őket az érzelmek, hajlamosak olyan megküzdési mechanizmust választani, amely nem mindig hízelgő és könnyen félreérthető a nők számára, és végső soron egyszerűen csak bunkónak tűnnek. 

Annak érdekében viszont, hogy közös nevezőre kerüljetek, a YourTango összegyűjtött 7 dolgot, amivel megpróbálják elrejteni, hogy nehéz nekik megküzdeni az érzéseikkel. 

1. Túltolja a bulizást

Abszolút klasszikus. Szakítás után a srác inni és bulizni kezd, közben azt mondja magának, hogy örül, hogy megszabadult partnerétől, esetleg közben próbál magának újat találni. 

De ez azt is jelentheti, hogy rettenetesen hiányzik neki a szerelme, és nem tudja, mit kezdjen magával. Úgy gondolják, hogy a bulizás vagy a tudatmódosító szerek használata jó mód arra, hogy ne a szakítással kelljen foglalkozniuk. 

GettyImages-109697707
Cultura RF/Zero Creatives / Getty Images Hungary

2. Durvának vagy dühösnek tűnik

Ezt jobb, ha nem tudja a pasid, de amikor sarokba szorítva érzi magát, tulajdonképpen úgy viselkedik, mint egy bajba jutott macska. Adott helyzetben semmivel nem tudod elérni, hogy elégedettnek érezze magát, és azonnal tudatja is veled, hogy baromira nem érzi jól magát, mindezt olyan testbeszéddel kombinálja, amitől egy pillanat alatt falnak megy a partnere. 

3. Hülyeségeket csinál

A pasik egy része olyan dolgokba kezdhet, amelyek adrenalint termelnek bennük. Olyan dolgok ezek, amikre a nők nagy része azt mondja, hogy elég nagy hülyeség, viszont a helyzet az, hogy ezektől a pasik sokkal férfiasabbnak érzik magukat. 

Nos, sok sikert kívánunk!

4. Túlságosan magabiztos

Aztán ott vannak az úgynevezett pávakakasok is. Úgy járkálnak fel-alá, mintha az övék lenne a világ, és bizonytalanságukat az „én mindent IS tudok” álarca mögé rejtik. Ebben a kellemetlen csak az, ha megkérdőjelezed a tudásukat, mert akkor védekezni kényszerülnek, és visszaeshetnek egy másik megküzdési készségbe, például dühbe gurulnak – megint. 

5. Nagyon nem helyénvaló poénjai vannak

Humorral általában jól lehet oldani a stresszt és a kellemetlen helyzeteket is, de jobb, ha mindenki tudja, hogy ki a közönség. 

A belső fájdalommal küzdő férfiaknak ugyanis gyakran nincs szűrőjük. Az általuk használt nyelvezet durva és sértő lehet bizonyos emberek számára.

6. Minősíthetetlenül rossz a modora

Mindenkinek lehetnek olyan szokásai, amelyekről nem tudsz. Tehát amikor a pasid kiesik a szerepéből, tedd fel magadnak vagy akár neki is a kérdést, hogy vajon mi baja lehet, és milyen indíttatásból beszél vele úgy, ahogy. 

7. Teljesen befordul

A nem túl kommunikatív férfiak  csak teszik a dolgukat anélkül, hogy eszükbe jutna, hogy ez rád milyen hatással lehet. Más szóval, kizárnak téged, és úgy tűnik, nem törődnek vele, hogy ez mennyire fáj neked.

Ezekkel a megküzdési mechanizmusokkal nem könnyű megbirkózni, de ha megpróbálod kezelni az éppen aktuális agybajukat, lehetővé válik a félreértések elkerülése, és sikerül egy olyan kapcsolatot kialakítanotok, amely a megértésen, az együttérzésen és az egyenlőségen alapul. A kommunikáció kétirányú utca, azonban ne feledkezz meg arról sem, hogy egy párkapcsolat megmentéséhez két ember kell. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra