Európa legjobbjai között Budapest: egy kutatás szerint ezért is megéri ide utazni

GettyImages-1131645659
Olvasási idő kb. 2 perc

Újabb listán került előkelő helyre Budapest: ezúttal Európa legjobb állatbarát helyei közé választották.

Egy friss kutatásban Európa legállatbarátabb fővárosait keresték, amelyben Budapest a nyolcadik helyen végzett – számolt be az elismerésről a Lelépő. Mint írták, a top 10-es rangsort egy globális e-kereskedelmi platform, a Ubuy UK állította össze

a kutyabarát szállodák és éttermek, valamint az állatszitterek és parkok számát a vizsgált városok népességéhez viszonyítva.

Párizs a legeslegjobb hely az állatok számára

A lista első helyét Párizs foglalta el, amely valódi kánaán az ebek számára. A cikk szerint a francia fővárosban 550 állatbarát szálloda, 688 kutyabarát étterem működik, és nem kevesebb mint 1045 olyan szitter él, akire rábízhatjuk kedvenceinket. Emellett Párizs 182 parkjában, köztük a Beaulieu Parkban és a Bois de Boulogne-ban még póráz nélkül is lehet sétáltatni.

Budapest Európai legjobbjai között: a nyolcadik legállatbarátabb főváros
Budapest Európai legjobbjai között: a nyolcadik legállatbarátabb fővárosEva-Katalin / Getty Images Hungary

Noha Róma „csupán” ezüstérmes lett, az olasz főváros birtokolja Európa legtöbb, 1210 állatbarát szállodáját. Ezenkívül 904 kutyabarát étterme és 295 regisztrált állatszittere is van, a kutyák pedig 71 parkban tölthetik gazdáikkal a szabadidejüket. Ami azt illeti, Madrid sem panaszkodhat, hiszen itt él kontinensünkön a legtöbb állatszitter: a spanyol fővárosban 2421 emberre lehet számítani a négylábú kedvencek ellátásában. 

Budapest a nyolcadik legjobb

Méltán lehetnek büszkék a budapestiek is magukra, fővárosunk ugyanis 151 pontot kapott a „versenyben”, miután itt 346 kutyabarát étterem és 237 állatbarát szálloda található. Fontos azonban azt is kiemelni, hogy az ebek számára 43 park is nyitva áll, valamint 284 állatszitter is segít, ha szükség van rájuk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek