Az éhező Rák veszélyes

rakehes_mAki szeret, az etet - vallja meggyőződéssel a Rák nő, és konyhaművészetének nehéz is ellenállni. Egyik Rák barátnőm tejszínes tortellinije a világ legelszántabb fogyókúrázója számára is garanciát jelentene a visszaesésre. A Rák testsúlya gyakran változik. Asztro Diéta, 5. rész

 

 

 

1. rész: A tüzes jegyek: ragadozók

2. rész: a Kosnak kerülnie kell a tömény szeszt

3. rész: Az Oroszlánnak való a vörösbor és a szamba

4. rész: a Nyilas mája nem bírja az alkoholt

 

A Rák princípiuma a szervezetben

Az orvosi asztrológiában a Rák hatása alá tartozik a gyomor, mell, emlőmirigyek, nyálkahártya, petefészek, méh, izmok közül: a rekeszizom, mellizomzat, bordaközi izmok, a csontozatból szegycsont, és az 5-9 borda. Ásványi sója az egészséges és rugalmas kötőszövetekhez nélkülözhetetlen calcium- fluorid. A jegy uralkodó bolygója, a Hold jelentős befolyást gyakorol a nyálkahártyák és az emlőmirigyek működésére.

A Rák betegséghajlamai

Azok az ingerektől, amelyek pl. egy Kos típus számára nem többek kellemes izgalomnál, egy örökké aggodalmaskodó Ráknak a szó szoros értelmében liftezni kezd a gyomra. Emésztőrendszere ugyanis nagyon- nagyon érzékeny. A (legtöbbször torkosság- előidézte) gyomorrontásoktól a gyomorégésen, gyomorhuruton át az olyan komoly panaszokig, mint pl. a gyomorfekély, a hasnyálmirigy megbetegedései, vékony-és vastagbél-gyulladás, nagyon széles a skála. A jegyben uralkodó Hold hatása miatt a nőket jobban megviseli a PMS- szindróma, mint más társaikat. Már 7-10 nappal a menstruációs ciklus előtt kötőszöveti cisztáktól szenvedhetnek, amikor is a mellek rendszeresen megdagadnak vagy becsomósodnak. Méhük, mellük egyébként is érzékeny - mindamellett tehát. A különböző típusú allergiák, pl. tejcukor allergia és más ételallergiák, a folyadék háztartás zavarai-pl. ödémásodás, szintén jellemzők lehetnek, akár csak a különböző kedélybetegségek, túlzott hangulati hullámzás.

A brokkoli gyomorégést okozhat

Ahhoz, hogy megőrizze egészségét, a hangsúlyos Rák típusnak az átlagnál tudatosabban kellene táplálkoznia. Ezt azonban nem túl egyszerű megtennie. Miközben pl. nagy szüksége van a napi friss gyümölcs és zöldségfélékre, az olyan, magas rost tartalmú növények, mint a répa, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, gyomorégést okozhatnak neki. Ezeket tanácsosabb párolva fogyasztania, de ilyenkor gondosan oda kell figyelnie, nehogy túl főzze őket, hiszen akkor meg az értékes vitaminok vesznek oda.

Másfelől nem mindig ahhoz vonzódik, ami jót tesz neki. Az egyébként is nehezen emészthető húsféléket talán gond nélkül kihagyja étrendjéből, ellentétben a felesleges kilókon kívül puffadást és más gyomorpanaszokat is okozó édességekkel. További kedvencei, a különféle gabonakásák, tésztafélék, tenger gyümölcsei, gomba, paradicsom, tejtermékek egyszerre válhatnak az egészséges táplálkozás alapkellékeivé és a problémák forrásaivá. Garfieldhez hasonlóan sok Rák él- hal a lasagnaért, meg az olasz konyha további remekeiért, amelyeket, jó szakács lévén kitűnően el is tud készíteni. Egyik Rák barátnőm tejszínes tortellinije pl.a világ legelszántabb fogyókúrázója számára is garanciát jelentene a visszaesésre.

Javasolt élelmiszerek

Egy megfelelően összeállított diéta akár leggyakoribb, krónikus panaszaikat is kezelhető szinten tarthatja. Amennyiben figyelnek a kalcium pótlására (pl. vízitorma, brokkoli, kelkáposzta, lazac, szardínia), a tejcukor allergiások szójakészítményekkel: pl. szójasajttal, szójatúróval, szójatejjel helyettesíthetik a tejtermékeket. A barnarizs leve, ízesítve vagy natúr módon fogyasztva nem csak nekik tesz jót, hanem általában is enyhíti a gyomorégést. Gyomornyugtató, egyszersmind emésztő nedvek képződését serkentő hatású a gyömbér, kömény, szegfűszeg, ánizs, kapor, lestyán, endívia saláta is.

A puffadásgátló, idegeket, izmokat erősítő, az emésztést elősegítő menta univerzális csodaszer számukra, a nyílgyökér, orvosi citromfű, fekete áfonya, görögszéna pedig, ha nem is kimondottan vízhajtók, gátolják folyadék visszatartását A gyümölcs-és/vagy barnarizs-napokkal felvezetett majd leépített egy- két napos böjtök szintén sokat használnak.

Esküdt ellenségek

Az érzékeny emésztésű Rákoknak tanácsosabb tartózkodni az erős, csípős fűszerektől, főleg a bors- és paprika- féléktől, akárcsak a túl zsíros ételektől. PMS szindrómában szenvedő hölgyek a csokoládé, kávé, tea, kóla, kakaó kiiktatásával enyhíthetnek tüneteiken. Mindannyiuknak érdemes csínján bánniuk a keményítővel, sóval, a fehér cukrot pedig mézzel és más természetes édesítőszerekkel helyettesíthetik.

A Rák és a felesleges kilók

A mesebeli szabó hiába próbált köntöst varrni a Holdnak. Mire elkészült ugyanis remekművével, a szeszélyes égitest hol kihízta új ruháját, hol pedig ez éppenséggel lötyögött rajta. A mester újra meg újra mértéket vett és munkához látott, míg nem egyszer csak feladta. Hasonló helyzetben vannak a testsúlyuk beállításával küszködő ember - Rákok is. Különösen ha alkati adottságaikra még rá is tesznek egy lapáttal.

„Aki szeret, az etet" - vallják meggyőződéssel, és konyhaművészetüknek, vendégszeretetüknek nehéz is ellenállni. Akár saját maguknak is. Anélkül, hogy észrevennék, naphosszat kóstolgatnak. Főzés közben az ételt, a főétkezések közötti szünetekben, munka, olvasás, tévézés, sétálgatás, ábrándozás közben meg különféle nassolnivalókat. Ha istenigazából belejönnek, kilószámra tüntetik el a ropit, Túró Rudit, marcipánkockákat, péksüteményeket és még ki tudja mi mindent. Ha jó napjuk van, azért, mert már az orvos is megmondta: az olyan érzékeny a gyomrúak, mint ők, inkább többször egyenek keveset, mint egyszerre sokat. Ha pedig épp mélyponton vannak, azért, hogy visszanyerjék lelki egyensúlyukat.

Újra fitten

Erősségek

Élénk fantáziájuk segítségével nem csupán hamarosan elérendő álomalakjukat képzelhetik maguk elé, hanem jobbnál jobb kifogásokat is találhatnak, miért is nem akarják elmajszolgatni a következő tepsi túrós pitét.

Gyengék

Finoman szólva, akaraterejük, kitartásuk, következetességük hagy némi kívánni valót maga után.

Javasolt mozgásformák

Mondani sem kell, annyi mindenhez hasonlóan a Rákoknál a testgyakorlás is hangulat függő. Az úszás azonban akkor is ajánlható nekik, ha egyébként nem különösebben sportos alkatok, hiszen ez stabilizálja kedélyállapotukat is. A vitorlázás és más vízi sportok szintén karakterükre szabottak, de az egyszerű víz parti séták is jó hatással vannak rájuk. Különösen, ha nem visznek magukkal egy hétre elegendő nassolnivalót.

Romantikus alkatukhoz a romantikus, lassú táncok illenek, a hölgyek pedig, a képzeletüket tápláló hastánc révén lelki egyensúlyukat is megőrizhetik.

Szerzőnk asztrológus

cikk-tipus-linkek

A Nyilas mája nem bírja az alkoholt

Az Oroszlán szereti a vörösbort és a szambát

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra