Hazai nagyáruház nevével élnek vissza a csalók: gyanúsan olcsó az ajánlatuk

gyanúsan olcsó sátrak
Olvasási idő kb. 2 perc

Megszokott trükkel keresik újabb áldozataikat csalók: gyanúsan olcsó sátrakat kínálnak ezúttal a Decathlon neve alatt, de csak a banki adataidat akarják kiszedni belőled, és a nagyáruház természetesen nincs benne a dologban.

Újabb netes csalásba lehet belefutni. Ezúttal a Decathlon neve alatt kínálnak gyanúsan olcsó sátrakat. Vigyázni kell, mert a csalók a banki adataidra mennek, és ha azokat megadod, se sátrad, se pénzed nem lesz.

Kamu oldalon hitegetnek a csalók

Alig telt el egy nap azóta, hogy a rendőrség figyelmeztetést adott ki arról, milyen módszerekkel próbálnak csalók a leggyakrabban megrövidíteni minket, és máris egy ugyanilyen módszerrel próbálkozva igyekeznek megtéveszteni a vevőket. Ezúttal a Decathlon neve mögé bújva hirdetnek gyanúsan olcsó áron sátrakat, hogy úgymond megszabaduljanak a fölös készletektől. 

Még arra is ügyeltek, hogy kiírják, családonként maximum egy rendelhető, azt a látszatot keltve ezzel, hogy valóban kiárusításról van szó.

A gyanúsan olcsó termékek mögött általában csalás van, itt egy nagyáruház nevével élnek vissza
A gyanúsan olcsó termékek mögött általában csalás van, itt egy nagyáruház nevével élnek visszaWolf Géza

Válaszolj néhány kérdésre, hogy megfelelsz-e

– áll azonban a figyelemfelkeltő szöveg után, és itt van a kutya elásva.

Ha ugyanis rákattintasz a „Jelentkezés most” gombra, három pofonegyszerű kérdés után már meg is nyerted a 700 forintos sátrat, csak ki kell töltened az adataidat, köztük a bankkártyád számát azzal a háromjegyű kóddal, aminek a segítségével bármekkora összeget leemelhetnek a számládról.

A nagyáruháznak ehhez semmi köze

Valószínű, hogy a jó vásár reményében többen is belefutnak ebbe az átverésbe, pedig több figyelmeztető jel is van:

  • magyartalanul fogalmaznak,
  • a webcím, ahova eljutsz, nem a Decathloné, hanem teljesen ismeretlen oldal,
  • a kommentelők között egyetlen magyar sincs, csupa ázsiai nevet láthatsz.

Még egyszer elmondjuk tehát mi is, amit a rendőrök: fogj gyanút, kételkedj, és szúrd ki a csalókat, akiknek az egyik leggyakoribb módszere pont a netes vásárlások ismeretlen webáruházain keresztüli próbálkozás, hogy megcsapolják a pénztárcánkat. A feltűnően olcsó és kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokra nem szabad rögtön rámozdulni, érdemes alaposabban megnézni a részleteket, mielőtt gyors döntést  hoznál.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek