18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

14 + 1 dolog, amit a férfiak ki nem állhatnak a szexben

GettyImages-682282418

Szeretnénk igazságosak lenni. A múlt héten arról írtunk, mik azok az apróságok a szexben, amik annak ellenére zavarják, bosszantják a nőket, hogy a férfiak esetleg a legjobb szándékkal csinálják őket. Szándékaink tisztességesek voltak akkor is: olyan zavaró és könnyen kivédhető apróságokra szerettük volna felhívni a figyelmet, amelyek kihagyásával mindkét fél számára örömtelibb lehet a szex.

Legnagyobb óvatosságunk ellenére érkezett azonban a szerkesztőségbe néhány számonkérő olvasói levél. Hogy miért mindig csak a nők. Hogy arról, hogy ők mit gondolnak rosszul a szexszel kapcsolatban, miért nem esik szó. Hogy hol itt az igazság?

Aggodalomra semmi ok, esik szó arról is. Most ugyanis – férfiak beszámolóira alapozva – azt szedjük össze, mik azok a dolgok, amik a férfiakat bosszantják az ágyban. 

#1 Óvatlan orális szex

Bár vannak, akik számára az ajkak harapdálása is a csókolózás elengedhetetlen része, és olyanok is, akik egy mellbimbóval sem bánnak kesztyűs kézzel, az orális szex közbeni – bármily diszkrét – harapdálás a legtöbb férfi szerint egyszerűen nem szexi. Sokkal inkább kényelmetlen, kicsit bizarr és mindenekelőtt félelmetes: elég ugyanis egy óvatlan mozdulat és máris sérülés a vége. És nem csak az explicit harapdálásról van szó – az azért a legtöbb nő számára nem alapvetés. A férfiak jelentős része számára kényelmetlen egy karcoló fog is, főleg, ha olyan hiperérzékeny helyet súrol, mint a makk. Érdemes ezért ezen a területen is épp olyan óvatosnak lenni, mint ahogyan az ember azt fordított helyzetben szintén elvárná. 

#2 Rossz higiénia

Bár sokakban él az a tévképzet, hogy ha egy férfi be van indulva, akkor már nem különösebben izgatják olyan külső tényezők, mint az, hogy épp hol vannak a partnerével, vagy ha a másik nem annyira friss, de ez óriási tévedés. A mosdatlanság és ápolatlanság néhány habókos illetőn kívül senkinek nem jön be, sőt azonnali vágygyilkos tud lenni. Persze azért nem kell túlzásba esni. Nem arról van szó, hogy csak alapos vegyi fertőtlenítés után lehet ágyba bújni, vagy eleve ki lenne zárva az alkalmi szex, inkább arról, hogy ne vegyük természetesnek, hogy egy edzéssel súlyosbított hosszú munkanap után pont ugyanolyan kívánatosak vagyunk, mint a zuhany alól kilépve. 

#3 Megbántódás a pornón

Ha azon kapjuk partnerünket, hogy pornót néz, esetleg olyan szívélyes, hogy bennünket is meg szeretne invitálni ebbe a tevékenységbe, nőként könnyen elbizonytalanodhatunk. Miért van erre szüksége? Vajon elég jó vagyok neki? Most mindenképpen azt kell csinálnom, amit a képernyőn látok? Valami baj van velem? Nem, nem, semmi ok az aggodalomra. A férfiak számára a pornó inkább izgalmas kiegészítése a szexuális életnek, és sokuk számára nagyon felvillanyozó a gondolat, hogy partnerükkel együtt nézhetik. Észszerű keretek közt tartva semmi gond nincs ezzel, túlzásba viszont nem lenne jó vinni, mert nemcsak a női, de a fériúi önértékelést is romba döntheti. 

Szóval nem kell rögtön megbántódni, pláne ha sutyiban téged is érdekelnek a felnőttfilmek. Ha viszont alapból nagyon a komfortzónádon kívül esik a dolog, nyugodtan meghagyhatod párod magányos időtöltésének. 

#4 Kéretlen analitás

Erről már a múlt héten is esett szó: nem oké, ha egy férfi kérdés nélkül, ajtóstul ront a házba. De az sem oké, amikor a különböző magazinok tanácsadó rovatainak hatására a nők gondolják úgy, hogy a férfiak egy részének szintén jólesne a fenekének az izgatása. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de a megfelelő módja annak, hogy ezt kitudakold, nem az, ha minden átmenet nélkül bedugod az ujjad, hanem az, ha beszéltek róla, hogy vajon tényleg szereti-e az ilyesmit. 

#5 Elnyűtt fehérnemű

Természetesen a férfiak sem várják el, hogy mindennap más selyemcsodában érkezz a hálószobába, de annak azért örülnek, ha egy minimális erőfeszítést teszel annak érdekében, hogy vonzó legyen a megjelenésed. Ha nem is állnak a rendelkezésedre különféle csipkecsodák, inkább legyél pucér, mint viselj lyukas, fakó vagy bolyhos nagyibugyit – mondják a férfiak. Valahol érthető, nem? Ha belegondolunk, mi sem indulunk be egy halászhálónak is beillő fehérneműtől.

#6 Túl nagy hangzavar

Bár a visszajelzés nagyon fontos szex közben, és a férfiak többsége kifejezetten izgatónak találja, ha partnerén látszik, hogy ő is élvezi az együttlétet, azért jó, ha a szomszédok nem kezdenek különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságra gyanakodni. Szóval szuper, ha élvezed a dolgot, de a nagyon erős és intenzív hanghatások könnyen zavarba is hozhatják a partneredet, ráadásul még akkor is teátrális gesztusnak tűnnek, ha valódi érzések vannak mögöttük.

#7 Fadarabeffektus

Amiről eddig szó volt, szinte mind mellékes ahhoz képest, ami most jön, mert ez a férfiak egyik legnagyobb mumusa. Az érzéketlenül, gesztusok, mimika és szemkontaktus nélkül, élettelenül fekvő nő. Ha nincs kedved a szexhez, tök oké, ne menj bele, az még mindig sokkal jobb, mintha szívességet tennél. Attól, ha mozdulatlanul és üveges szemmel heversz, nemcsak a partnered fogja vacakul érezni magát, de saját magad is megfosztod a lehetőségtől, hogy élvezd a szexet, de legalábbis nagyon megnehezíted mindkettőtök dolgát. Ezért, még ha nem is vagy az a kimondott szubrett az ágyban, egy-egy érintéssel, mosollyal vagy nyögéssel igazán jelezheted, hogy együtt élsz a produkcióval. 

#8 Túlzó higiénia

Bár fentebb valóban arról írtunk, hogy nagyon nem oké az ápolatlanság egyik fél esetében sem, ebben a pontban mégis arra kérünk, ne vidd túlzásba a tisztálkodást. Ha szex után egyből a zuhany alá rohansz, olyan benyomást keltesz, mintha valami nagyon mocskos dolgot kellene lemosnod magadról, és ez azért elég hervasztó tud lenni. Elvégre te is benne voltál a dologban, nem? Teljesen oké, ha úgy vagy komfortos, hogy elalvás előtt lezuhanyozol, de legalább várj pár percet, míg rituális tisztálkodásba kezdesz. 

#9 Szégyenlősködés

Az emberek, kiváltképp a nők többsége mindig talál valami kivetnivalót a testén. Itt nagy, ott kicsi, ez túl vastag, az meg pipaszár stb. Attól való félelmükben, hogy partnerüknek is egyből szemet szúr majd az összes létező tökéletlenségük, a nők egy része csak vaksötétben hajlandó ágyba bújni a partnerével, vagy folyamatosan takargatja a kényes részeket. Pedig erre semmi szükség. Gondolj bele, ha ott tartotok, hogy ágyba bújtok egymással, a partnered eleve kíván, vonzónak tart. Másrészt pedig hiába a legjobb nagyibugyik, push up melltartók és fenékemelő farmerek, többé-kevésbé el lehet ám képzelni, hogy festesz ezek nélkül. Jól! Ha meg valóban olyan óriási a kontraszt „megcsinált” és natúr valód között, inkább azon érdemes elgondolkodni, miért van szükséged arra, hogy mást mutass, mint aki valójában vagy. 

#10 Aggodalmaskodás

Erről a férfirészben is írtunk: elég az aggodalmaskodásból. Rendben, az ember szeretné, hogy a partnerének is jó legyen minden. De közben emberek vagyunk, és teljesen oké, ha ez vagy az nem úgy sül el, ahogy terveztük. Akkor sincs semmi. Viszont egy önbizalomteli, kezdeményezni is hajlandó nőnél a férfiak jelentős része szerint nincs izgatóbb partner. Szóval ne állj neki azon tanakodni magaddal, hogy így vagy úgy lesz-e jobb neki: kezdd el óvatosan, és olvasd a testbeszédét. 

#11 Kaparás, karmolászás

Valószínűleg a bárgyú, félromantikus és szofterotikus filmek terhes hagyatéka az, hogy sok nő azt gondolja, valami elképesztően szexi összemarcangolni a partnere hátát. Nem, nem az. Arról nem beszélve, hogy nem is biztos, hogy magyarázkodni akar, amikor a gyúróteremben átöltözik, vagy tüdőszűrésre megy. Szóval határozott megragadás oké, macskakaparás nem oké. 

#12 Nem elmondani, amit szeretnél

Azt is a romantikus filmekből tanulja az ember, hogy egy igazán jó – tudod, olyan eleve elrendelős típusú – kapcsolatban a párkapcsolati kommunikációra semmi szükség, mert a felek félszavakból, szemöldökállásból vagy egy sóhajból megértik egymást. Ha meg nincs így, akkor hja kérem: megette a fene. Pedig a valóság ettől nem is állhatna távolabb. Partnered ölni tudna azért, hogy elmondd, mire vágysz az ágyban, és legalább ennyire azért, hogy meg is adhassa neked. 

#13 Vastag sminkben ágyba bújni

Elismerjük, hogy egy brazil szambaiskolás is keveredhet alkalmi kalandba, neked mégis azt javasoljuk, hogy ne méteres sminkben menj randizni. A férfiak egy része a mindennapokban sem rajong azért, ha partnere arcának minden jellegzetes vonása eltűnik, mert annyira túlrajzolt (túltöltött) az ajka, vagy mert kanyarodáskor a szempillája percekkel korábban fordul be. Szex közben viszont kifejezetten kiábrándító zsíros alapozóval, szivárványsminkkel, csillámmal és pótszempillával összemaszatolódóni.

#14 Megjátszott orgazmus

Na ez már nehéz ügy, mert a színlelt orgazmussal sokszor nem is csak az a cél, hogy az egyébként nem túl élvezetes együttlét véget érjen, de az is, hogy a férfi ne kenődjön el attól, hogy nem tudott orgazmust okozni a partnerének. Pedig már az „okozni” is rossz megközelítésről árulkodik. A jó szexben is kettőn áll a vásár, és ha nem szeretnél életed (vagy az adott párkapcsolat) végéig rossz szexet, akkor ne színlelj, hanem mondd meg, hogy kéne még egy kicsit foglalkozni veled. Arról nem is beszélve, hogy ez a színlelés milyen megalázó a partnered számra, mert olyan, mintha hazudnál. Sőt, hát igazából azt is teszed. 

+ 1 Ja és az, hogy erre senki sem kíváncsi

Tény, hogy nagy lemaradást kell behozniuk a nőknek az egyenlőség terén, de az is igaz, hogy az elmúlt évtizedekben valahogy úgy lettünk a szexszel, hogy elkezdtük keresni a női orgazmus legbiztosabb útjait, férfiakat okítottunk arra, hogyan lehetnek jobb szeretők, miközben az ő problémáikról kevésbé esett szó, mert úgy voltunk vele, hogy majd ők megoldják. Ezért az utolsó dolog, amit ebben a cikkben a férfiak üzennek az az, hogy néha hallgattassanak meg ők is. 

És te mit gondolsz? Tényleg lankasztók a fentebb felsoroltak?

Oszd meg másokkal is!
Mustra