A virágpor allergia szexuális zavarra is utalhat

Az állati szőrallergiák az ösztönök megvetéséről, a tejallergia az anya-gyermek, a lisztallergia az apa-gyermek kapcsolat problémáiról üzen. Ezen elgondolások szerint az allergiás tünetek lelki okait kell elsősorban feltárni a sikeres kezeléshez.

allergia_2Az előző részben a közeledő allergiaszezonra készülve néhány alternatív kezelési módot mutattunk be.

Természetgyógyászok és parapszichológusok egybehangzó állatása szerint az allergiás megbetegedések mögött legtöbbször pszichés okok rejlenek. Egyes természetgyógyászok szerint az allergia annak a jele, hogy az ember elfordult a természettől és bevonult a betondzsungelbe. Mi lehet a lelki ok? Megfelelni akarás, anya-lánya viszony rendezése, szexuális elfojtások stb. Altatásban végzett kísérlettel bizonyították, hogy az alany egyáltalán nem reagált az orrnyálkahártyára juttatott (egyébként ébren erős reakciót kiváltó) virágporra.

Egy levegőt szívni ezekkel

Az allergiák lelki okai közt szerepel az, ha az illető tudatosan (vagy éppen tudattalanul) elutasítja életének egyik, vagy másik szegmensét, menekülés a látszólag leküzdhetetlen dolgok elől. Olyan vélt vagy valós állapotok ellen tiltakozik allergiával a szervezet, amivel képtelenek vagyunk megbirkózni, kézzel-lábbal tiltakozunk ellene, hárítjuk, és egyáltalán nem kívánunk érintkezni vele. Ilyen tünet a viszketegség: „nem akarom, hogy hozzám érjenek" vagy az orrdugulás: „nem akarok egy levegőt szívni ezekkel!" A gyógymód abban áll, hogy a szakértő megkeresi, és feltárja a lelki rezdüléseket, okokat. Ha a probléma a felszínre került, már kezelhető, elsősorban a vele történő szembenézéssel, tudatosítással - ráhatni arra az életterületre, melyet igyekeztünk elkerülni.

Minden allergén felfogható szimbolikusan is. Egyes vélemények szerint az ember nem is az anyagra allergiás, hanem a vele jelképesen összefüggő lelki területre. A virágpor, mint örökítő anyag, a szexualitással, a nemiséggel, a termékenységgel kapcsolatos. Az állati szőrallergiák az ösztönök megvetése, önmagunkban (vagy másokban) észlelt agresszivitás. A tejallergia az anya-gyermek, a lisztallergia az apa-gyermek kapcsolat problémáiról üzen.

Don't you know that you're toxic?

Az allergia felismerésére az egyik divatos analizátor a Voll-féle bioteszter. Ezzel nemcsak a szervezet energetikai zavarait lehet kimutatni, hanem pontosítani lehet a szervezetben lévő gócokat, zavaró mezőket, és az is megállapítható, mi okozza ezeket - milyen mikroba vagy anyag felelős az immunrendszert gyengítő krónikus tünetekért. A módszerrel meg lehet határozni a gyógyulást elősegítő homeopátiás, izopátiás, vagy egyéb szereket is.

„A teszt úgy zajlik, hogy felmérjük az akupunktúrás pontokat, és a meridiánokat: ahol gyenge a meridián, ott érzékenységet állapítunk meg" - mondta Gábeli Ferencné a BioGroup Kft.-től, ahol a Voll-féle biotesztert napi szinten alkalmazzák a kezelések során. „Vannak fém-és vegyszer bemérések is, amikor anyagokat vizsgálunk. Vegyszert, anyagot úgy tesztelünk, hogy pár cseppet egy kis üvegbe teszünk, és annak rezgését vizsgáljuk - ha mérek egy pl. egy 40-es pontot, akkor egy bizonyos meridiánon tesztelem a terméket.

Ha klórt teszek a készülékbe, és az illető allergiás rá, akkor ki fogja mutatni. Ugyanis nem mindig a leggyengébb ponton kell keresni a problémát, mert lehet, hogy máshol van a gyökér ok. A teszt során különbséget kell tennünk toxikusság és allergia között, szintén a fel és le mozgó értékskálát figyelve. A kezelés végén már sokat tudunk, és olyan szert ajánlunk a betegnek, ami segíti a toxin kiürülését, vagy az allergia megszűnését, tünetei csökkentését. A toxikumnak évek kellenek, míg kiürül. Ha valaki nem allergiás, és még nincsenek tünetek, annak is ajánlott elmenni egy vizsgálatra, ugyanis a készülék azt is kimutatja, ha az illető hajlamos rá. Így el lehet kerülni a későbbi kellemetlenségeket."

A tökéletes egészség délibáb. Nincsenek Supermanek, szerveztünk percről-percre változik, és állapotát újra és újra fenn kell tartani. Tökéletes egészség helyett, amiről beszélhetünk, az az egyensúlyra való törekvés.

További hírek, érdekességek az Allergiainfo oldalán.

 

cikk-tipus-linkek

Keleti légzéstechnikával az allergia ellen

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra