skalpdiagnosztika-leadA fejbőrön ugyanúgy meglátszanak a stressz nyomai, mint a test többi részén, a bűntudat és szorongás is hatással van a haj állapotára. Kis Éva skalpdiagnoszta kifejti azt is, hogy hajritkulás esetén milyen élelmiszereket hagyjunk el.

Szépvilág: ezúttal a hajról és skalpdiagnosztikáról.

cikk-tipus-altalanos


Bár a haj élettani szerepe csekély, fontos információkat tartalmaz. Kis Éva az úgynevezett skalpdiagnosztával foglalkozik, és cikkünkben kifejti, milyen okai vannak a fejbőrön és hajunkon jelentkező zavaroknak, és hogyan kezelhetők azok.
 

A fejbőr a test térképe

A haj és a fejbőr gyógyászatát hívják skalpdiagnosztikának. Ahogyan az ember tenyerén, íriszén, vagy akár talpán is megtalálhatók a szervek zónái, úgy a haj esetében is. Hajunk, és a fejbőrünk egésze testünk térképének tekinthető, ezért érdemes a hajhullás, a kopaszodás, a foltos hajvesztés, a hajszálak elvékonyodása, de még a fejbőr egyéb betegségei, úgymint a korpa, zsírosodás, viszketés, pikkelysömör, apró, esetleg nagyobb kiterjedésű sebek, hámlás, vagy éppen pattanások esetében nem fontos rögtön az első reklámban látott szert alkalmazni a hajon, hanem inkább jobb mélyebben megvizsgálni a problémát. Mint diagnoszta, éppen ezt teszem: olvasok a fejről.

Mivel a szervek zónái mind-mind megtalálhatóak fejünkön, ezért már csak a kérdéses gócot kell megkeresnünk, megkapva ezzel a tényleges problémát. A hajprobléma és a szervezetünkben található belső működés között az esetek nagy többségében ok-okozati összefüggést találunk. A haj-szűrővizsgálat vizsgálat egy speciális mikrokamerával készül, majd toxin- és gócteszt követi, végezetül egy energetikai, úgynevezett finomfizikai állapotfelmérés következik, melyek hármasából egy komplex képet kapunk. Ez alapján lehet összeállítani a személyre szabott terápiát.
 

skalpdiag


A bűntudat és az aggodalom nyomai a fejbőrön

A haj és fejbőr, ahogyan testünk egésze, ki van téve a káros hatásoknak és méreganyagnak. A cigaretta és az alkohol mellett számolnunk kell a légszennyezéssel, vagy az ételekben található, egyszer károsnak, máskor egészségesnek mondott anyagokkal. Ezért a kezelés első részeként a bőr alatti szövetekből és szervezetből eltávolítjuk a káros anyagokat. Hosszú távon a változáshoz a táplálkozási és életmódbeli váltások lehetnek hatékonyak. A második lépés pedig az energetizálás, a testi-lelki blokkok oldása. Ezek együttese alkotja bennünk a rezgési méreganyagokat, melyet az állandó stresszel, félelemmel, bűntudattal és aggodalmakkal keletkeznek. Ezek a méreganyagok oldhatók. Remek módszer például, ha bejelentkezünk egy energiarendszerünket harmonizáló bioenergia kezelésre, számítógépes frekvenciakezelésre.

A legtöbb embernek feszült a fejbőre, erre, ha máskor nem is, de egy fejmasszázs alkalmával mindenképp rájöhetünk. De más, szemmel látható figyelmeztetést is kapunk: bőrünk kifakulhat, fehéressé, esetleg szürkévé válhat, ami a hajtüszők alján lévő anyasejtek akadozó vér- és oxigénellátását jelzi. E tüszőszinti tápanyaghiányból következhet a hajhagymák alultápláltsága, ami idővel hajhulláshoz, ritkuláshoz, és elvékonyodáshoz vezet. Minél több negatív gondolatunk van, annál több félelmet gerjesztünk bensőnkben, szorongást, negatívumot váltva ki szervezetünkből, ami nagyon sok testi és lelki problémának forrása, egyben a hajhullás előidézője.
 

A hajhullás megelőzhető a liszt elhagyásával

A hajhullásnak is több fajtája létezik, a legjobb, ha szakemberhez fordulunk. Persze ettől még otthon is elkezdhetjük az analizálást. Ha diffúz hajhullást tapasztalunk - vagyis az egész fejbőrt érintő hajritkulást - akkor a szervezetet egészét érő ártalomra kell gondolnunk, ami gyermekeknél is igen gyakori. Ez esetben a fehér liszt elhagyásával vagy mérsékeltebb fogyasztásával, kevesebb tejtermékek bevitelével jelentős eredményt érhetünk el.

Ha pedig egy, vagy több foltban jelentkező hajvesztést tapasztalhatunk, akkor a gócokat kell megkeresnünk. Amikor a szokásos laborvizsgálatok nem mutatnak ki semmi elváltozást – és sajnos ez a gyakori –, a hajszűrő vizsgálatok eredményesebbek.
 

 cikk-tipus-linkek

Szépvilág - A tudatmódosító adrenalin

Az extrém sportolók védőszentje az adrenalin, amelyről azt állítják, tudatmódosításra képes. Utánajártunk, mi történik a szervezetben bázisugrás közben, vagy csak tartós, prózai, munkahelyi stressz esetén.

Mustra