A Kos kalandra vágyik, az extrém Skorpió stoppol

jegyekny_mA bortúra a Bikának való, a Rákot a tenger közelsége vonzza, az Oroszlánt sokkal inkább a kaszinó. Akinek van egy öko tanyája, egy Szűz barátot hívjon szüretre, karibi buliszervezésre viszont inkább a Nyilas nyitott.

Nyaralási tippeket adunk azoknak, akik a csillagjegyük alapján szerveznék a programjaikat.

 

 

 

A domináns karakterjegyek (Nap, Hold, Aszcendens, születési uralkodó jegye) ismerete megkönnyítheti választását azoknak, akik még nem foglalták le az utazásukat.

Kos: egy túlélő túra jól jöhet

Ahhoz hogy egy Kos jól érezze magát, kalandos vakációra van szüksége. Egy őserdei túlélő túra a kedvére lehet, ha ez meghaladja a lehetőségeit, akkor választhatja a vadvízi evezőtúrát, vagy a szörfözést. A Kos legszívesebben olyan helyekre menne, ahol még senki sem járt előtte, és az igazi, nomád táborozás ellen sincs semmi kifogása. A laza piknikezést azonban nem neki találták ki, főleg ha olyan családtagjaival utazik, akik sokkal kevésbé hiperaktívak, mint ő.

skorpi


Bika: kényelmesen utazik a gasztrotúrán

Legszívesebben saját, vidéki nyaralójában tölti szabadságát, ahol nagyokat főz, és a rég nem látott barátait is vendégül látja. Ha egy Bika mégis elindul világot látni, győződjön meg arról, hogy kényelmesen fog utazni. Egy csoportos kiránduláson nagyobb biztonságban érzi magát, mint ha egymagában vágna neki. Látogasson múzeumokba, kiállításokra, mindenüvé, ahol művészi alkotásokban, építészeti remekművekben gyönyörködhet. Ha egy Bika olyan utazásra fizet be, amelyben városnézés után a helyi specialitásokat is végig kóstolhatja, biztos jól fogja érezni magát.

bika


Ikrek: vidék helyett nagyvárosba vágyik

A jegy szülötte semmiből sem akar kimaradni, még nyaralás alatt sem. Legokosabb olyan utazásra vállalkoznia, ahonnan több, rövidebb kirándulást tehet - futó pillantást vetve így akár az egész országra. Hosszabb időt eltölteni egy helyen úgy sincs türelme. Városokban, különösen ha igazi világvárosok, sokkal jobban feltalálja magát, mint vidéken. Bár jobban szeret barátaival útra kelni, mint egymagában, akkor sem kell aggódnia, ha magányosan pattan kerékpárjára. Rövidesen akkor is rengeteg barátja lesz, ha egy szót sem beszél annak az országnak a nyelvén, ahol vakációját tölti.

ikrek


Rák: a víz közelében maradna

Legszívesebben nyáron sem mozdulna el hazulról, vagy ha mégis igen, lakókocsijában. A jegy szülötte az utazását gondosan előkészíti, még pár napos kirándulás esetén is több hétre elegendő elemózsiát pakol fel, hiszen sosem lehet tudni. Bár sokat álmodozik távoli helyekről, ha valóban útnak indul, jobban szeret a közelben maradni. Érdemes kivételt tenni és tengerpartra utazni. A víz közelében, vagy olyan tájon, amelynek gazdag az élővilága és van egy-két barlang is, általában jól érzi magát.

rak


Oroszlán: a luxust választja

A jegy szülöttének nyaralás közben is éreznie kell, hogy egyike a kiválasztott keveseknek. Ha teheti, egész biztos luxus körülmények között tölti idejét, ott, ahol mindig történik valami. Legjobban a mediterrán tengerpartokon érzi magát, ahol strandolhat, este pedig szívesen megmutatja magát - és friss barnaságát- egy olyan, helyi szórakozóhelyen, ahova sikeres emberek járnak. Ha igazán jó hangulatban van, ellátogat a helyi kaszinóba is. A szafarikat is élvezi.

oroszlan


Szűz: ökogazdaságban önkénteskedne

Akkor érzi magát igazán elégedettnek egy Szűz, ha vakációját egyszerre sikerül hasznosan, takarékosan és egészségesen tölti. Mivel kedveli a gondosan megművelt területeket, akár egy ökogazdaságban is önkénteskedhet nyaralása ideje alatt. A wellness kúra, valamilyen város melletti gyógy-üdülő övezetben valamivel drágább, de még mindig kitűnő megoldás, különösen akkor, ha családtagjai nem akarják még szünidejüket is munkával tölteni. Ha eközben még kultúrtörténeti kiselőadást is tarthat övéinek a helyi látványosságokról, elemében fogja érezni magát.

szuz


Mérleg: hírességek közt feloldódik

A jegy szülötte a romantikus nyaralást szereti, szívesen indul kettesben. Legjobban olyan vidékeken érzi jól magát, ahol maga a táj is vonzó, például parkokban, művészi gonddal kialakított kertekben, kastélyokban, műkincsek közelében jól érzi magát. Persze az sem árt, ha nemcsak ő, hanem hírességek, művészek is oda járnak, köztük akkor is jobban érzi magát, ha nem is ismeri őket.

merleg


Skorpió: a mocsár is izgalmas hely

Nyaralás közben is az extrém dolgokat kedveli, egy valóban veszélyes túlélőtúra, mocsaras, lápos, kráteres helyszíneken épp akkora vonzerővel bírhat, mint néhány éjszaka valamelyik izgalmas, nyüzsgő városban, olyanokban, mint Bangkok vagy Las Vegas. Ha olyan kedve van, képes akár pirkadat előtt is stoppolni valami isten háta mögötti hegyi faluban, ha viszont épp aszkétikus korszakát éli, beiratkozik egy makrobiotika táborba, ahol valószínűleg jógaoktatás is folyik. Akkor sem választ rosszul, ha valamilyen harcművészeti központban tölti a nyarat.

sko


Nyilas: mindig úton van

Év közben is jóformán folyamatosan úton van a jegy szülötte, nyári szabadsága alatt pedig még messzebbre vágyik. Olyan helyekre, ahol valóban lenyűgözheti a természet szépsége: pl. a Niagara vízesés, a Grand Canyon. Ha nem a veszélyes kalandokat keresi, inkább oda megy, ahol minden napszakban talál valami fergeteges bulit. A Karib tenger partján pl. ugyanolyan jól érzi magát, mint a Broadwayon, de ha belefér költségvetésébe, akár az egész Földet körbeutazhatja. Azért nem árt, ha ugyanilyen vándor természetű útitársakat választ, nehogy lefárassza őket tempójával.

nyilas


Bak: napozóágyon laptoppal

Jóformán azt sem tudja, mi a nyaralás. A Bak, ha teheti, szabadsága ideje alatt is dolgozik, így pótolva mindazokat a feladatokat, amelyeket év közben nem tudott teljesíteni. Ha mégis útnak indul, a napozóágy mellé biztos odakészíti laptopját is. Legjobban az izgalmas hegyi túráktól töltődik fel. Mivel év közben túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy egészségével törődjön, ez idő alatt akár valamilyen komolyabb tisztító kúrába is kezdhet: pl. böjtölni megy egy életmód-centrumba, a hegyek közé, esetleg felkeres egy csontkovácsot.

bak


Vizöntő: a pingvinfotózás után irány Ázsia

Minél különlegesebben tölti szabadságát, annál elégedettebb. Ez nem jelenti azt, hogy mindenáron csillagászati költségekbe verné magát: lehet, csak naponta eljár bungee jumpingozni. Persze, ez mégiscsak unalmas lehet egy idő után, ezért feliratkozhat egy vitorlázó-repülő tanfolyamra is, ha pedig besokallt a kánikulától, elmegy pingvineket fotózni a Déli Sarkra, majd gondol egyet és a Távol-Keletre indul kerékpárral . Amennyiben a városhoz közeli időtöltésre vágyik, akkor érdemes Párizsba utaznia, és elvegyülni az éjszakában.

vizonto


Halak: véletlenül került oda

Nem az a típus, aki különösebben megtervezné nyaralását. Ha elmegy világot látni, éppúgy kiköthet egy meditációs centrumban, mint egy csaknem lakatlan szigeten. Bárhova sodródik is, úgy érzi majd, hogy nem véletlenül keveredett oda. Ha teheti, mégis valami meghitt, vízparti helyet választ, ahol zavartalanul álmodozhat. Jól dönt akkor is, ha egy művésztelepen tölti szabadságát, ha pedig azért utazik valahova, hogy ott karitatív tevékenységet folytasson, legalább biztos lehet benne, hogy azokkal tesz jót, akik tényleg rászorulnak.

halak

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.