5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel magadnak, mielőtt ismerkedni kezdesz

Hányan ugrottunk már fejest társkereső alkalmazásba úgy, hogy fogalmunk nem volt arról, hogy mit keresünk? És hány olyan emberrel hozott össze az online tér, akiről idővel kiderült ugyanez?

Unalom, magány, szex, kíváncsiság – ezek a leggyakoribb okai az online társkeresőre történő regisztrációnak. Ilyenkor elég ritkán gondolja végig az ember, hogy mit is akar, mi a célja, mire vágyik a képernyő másik oldalán ülő embertől. A legtöbben csak sodródnak az eseményekkel, aminek sok esetben csalódás a vége. Ennek elkerülése érdekében jó, ha egy pillanatra behúzod a féket és felteszel magadnak néhány kérdést, mielőtt beleveted magad az online társkeresés világába.

Akarod te ezt egyáltalán?

Ahona Guha pszichológus szerint bár ez alapvető kérdésnek tűnik, valójában egyáltalán nem az. Az emberek gyakran csak az egyedülléttől való félelem vagy a családi, társadalmi nyomás hatására fognak párkeresésbe. Ilyenkor érdemes nézőpontot váltani, és ahelyett, hogy valamitől (esetünkben az egyedülléttől) minél távolabb igyekeznek kerülni, érdemes kitűzni egy olyan célt, amit elérni szeretnénk. Ezek a célok ugyanis értékközpontúbbak és kifizetődőbbek. Az online társkeresés (vagy a randevúzás bármely formája) esetén érdemes végiggondolni, hogy valóban akarsz-e valakit az életedbe, alkalmas-e az időpont arra, hogy időt és energiát fektess az ismerkedésbe, majd pedig a kapcsolatba, vagy pedig a magány, a félelem és a megfelelni akarás hajt. Az utóbbiak egyike sem jó kiindulási pont az ismerkedéshez.

Feldolgoztad a korábbi kapcsolataidat?

Ez egy nagyon fontos kérdés, amit fel kell tenned magadnak. Ha a legutóbbi kapcsolatod évek után, akár válással ért véget, a szakításban a gyerekeid is érintettek voltak, vagy bármilyen más módon traumatikus volt a kapcsolat vagy a különválás, nagyon fontos, hogy hagyj időt magadnak a következő párkapcsolatod előtt. A feldolgozás, az érzelmek azonosítása, a korábbi minták felülírása, a gyász időbe telik, a folyamatot pedig nem szabad siettetni. Az emberek gyakran a korábban szerzett sérülések tompítása érdekében regisztrálnak online társkeresőkre, ilyen esetben viszont a fájdalom és a düh, a korábban szerzett, még feldolgozatlan sérelmek általában az új partnerre vetülnek.

Mit is keresel pontosan?

Házastársat? Komoly kapcsolatot? Valami átmenetit? Csak szexet? Társaságot péntek estére? Kiváló kérdés, és teljesen oké, bármelyikre is válaszoltál igennel. A lényeg, hogy őszinte legyél magaddal és a partnereddel is.

Ugyanazt várjuk egymástól
Ugyanazt várjuk egymástólKlaus Vedfelt / Getty Images Hungary

Van erre időd?

Az online ismerkedés több időbe telik, mint leszólítani valakit a bárpultnál: végiggörgetni a profilokat, a kezdeti csevegés során egymás válaszára várni és egyeztetni a randiról akár hetekig is eltarthat. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy elég elkötelezett vagy-e mindehhez. Ha látsz arra esélyt, hogy valami miatt csak pár naponta válaszolod meg a társkeresőn kapott üzeneteidet, nem biztos, hogy ez a megfelelő időpont arra, hogy megkeresd az igazit.

Mit adhattok egymásnak?

A legtöbben pontosan tudjuk, hogy mit várunk a partnerünktől, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mi mit adunk a kapcsolathoz. Ha komoly kapcsolatot keresel, meg tudod-e adni azt az őszinteséget, tartós és intenzív figyelmet a másiknak, amire ehhez szükség van? Mersz-e sebezhetővé válni előtte? Ha valami kevésbé komolyban gondolkozol, vannak-e olyan részei az életednek, amiket megoszthatsz a másikkal? Bármilyen elvárásokkal is vágsz neki az ismerkedésnek, nagy eséllyel nem leszel elégedett, ha ezeket csak a partneredtől várod el.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra