18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ilyen a férfi, akivel több orgazmusuk van a nőknek

Bár a tévét nézve vagy a legfrissebb híreket olvasva nem mindig ez a benyomásunk, ez a 21. század, amelyben a nők egy része már a kezébe vette a sorsát és aktív, tevőleges irányítója a szexuális életének is. A nők olyan partnerre vágynak, akivel nemcsak a mindennapok olajozottak, akire minden körülmények között lehet számítani vagy akivel nagy az egyetértés, hanem az is fontos, hogy az ágyban is klappoljon minden.

Persze a párválasztásban rengeteg tényező játszik szerepet, a szex pedig, bármilyen fontos is, mégis csak egy a sok tényező közül. De azért nem lenne jó, ha egy potenciális partnerről már jó előre megállapíthatnánk, hogy szuper ágybéli élményeink lesznek majd együtt?

New York állami egyeteme, a University at Albany kutatói helyetted, neked dolgoztak, amikor arra keresték a választ, melyek azok a férfitulajdonságok, amelyek meglétekor a női partner nagyobb eséllyel ér el orgazmust, illetve mélyebb, hosszabb lesz az az orgazmus. Mi pedig megmutatjuk, mire is jutottak.

A vizsgálat

A kérdőíves módszerrel folytatott felmérésbe heteroszexuális, elkötelezett kapcsolatban élő nőket hívtak meg, akiket rendkívül alaposan kikérdeztek a szexuális életükről és ahhoz kapcsolódóan sok más tényezőről is. Nemcsak arra voltak kíváncsiak, milyen rendszeres náluk a szex, milyen gyakran érnek el orgazmust, mennyire elégedettek mindezzel, mennyire intenzív az orgazmusuk, stb., de egy sor kérdést feltettek aktuális partnerükkel kapcsolatban is. Kíváncsiak voltak rá, milyen a külseje, a testalkata, mennyire tűnik vonzónak partnere és partnere barátai szemében, milyen anyagi körülményei vannak, mennyire jellemző rá, hogy vicces vagy épp komoly. Ezután mindazt, amit a megkérdezettek szexuális életükről és az orgazmusokkal kapcsolatban elmondtak, rávetítették partnerük tulajdonságaira és voilà: ki is rajzolódott, melyek azok a tulajdonságok, amelyek megléte esetén nagyobb eséllyel van orgazmusa a nőnek. Vagy nem, de erről majd később.

Széles váll, jó anyagi körülmények és humor

Az eredmények tulajdonképpen nem meglepőek: már csak evolúciós szemszögből nézve sincs semmi meglepő abban, hogy a nők szexuálisan fogékonyabbak a fitt és egészséges külsejű, stabil egzisztenciájú, ráadásul kellemes társaságot jelentő férfiak iránt. Merthogy ez jött ki. Pontosabban az, hogy a férfi partner jó anyagi körülményei, vonzó megjelenése és humora szorosan összefüggtek partnerük orgazmusainak számával, gyakoriságával és minőségével is.

Juj, de vállas ez a pasi.
Juj, de vállas ez a pasi.LuckyBusiness / Getty Images Hungary

Hogy hogy jön ide az evolúció? Hát úgy, hogy bár ma már nem feltétlenül azt tartjuk vonzónak, amit ősasszony elődeink, az anyagi biztonságot nem a vadászati képességek szavatolják, és barlanglakó korunkban még ritkábbak voltak a szofisztikált viccek, mégis a felsorolt tulajdonságok bizonyos formában évezredek óta fontosak, ha párválasztásról van szó. Az első két tulajdonság a leendő utód jó genetikáját és a neveléséhez szükséges feltételek meglétét jelentheti, utóbbi pedig a mindennapok nagyon is elviselhető könnyűségét.

Olyannyira, hogy például ha a férfi partnert a megkérdezett nő vonzónak írta le (és még inkább, ha úgy vélte, hogy a barátai is vonzónak találják), az gyakoribb és jobb orgazmussal járt a vizsgálat tanúsága szerint. A humor szintén jó előjel: azok a nők, akik partnerüket szellemesnek, viccesnek írták le, jellemzően többször és nagyobb kedvvel mentek bele a szexbe, és nagyon érdekes az is, ahogyan a humor összefügg a férfi önbecsülésével, anyagi helyzetével és vonzerejével is: ezek a tényezők mind a jobb orgazmus irányába hatottak.

Tehát a stand-upos katalógusfiúké a világ?

Azért nem teljesen. A vonzerő és a humor ugyanis nem ragadhatók meg igazán objektíven: az, hogy a női partner számára mennyire vonzó a párja, nagyon sok tényezőtől és messze nem csak a külsőségektől függ. Éppígy humor is sokféle van, és csak annyi biztos, hogy könnyebben jön a szexhez szükséges oldott hangulatba az ember egy szórakoztató partner társaságában. Nagyon fontos az is, hogy a női örömben a legnagyobb része mégis a nőnek van: az, hogy milyen fiatalon kezdett szexuális életet élni, milyen szexnevelést kapott, hogy ő maga mennyire gátlásos vagy épp hány partnere volt, nagyobb befolyással van a szexélményére, mint a férfi partner. Utóbbival kapcsolatban inkább az a fontos, hogy mennyire van jóban önmagával: az, aki kellő önbecsüléssel rendelkezik, vállaitól és anyagi helyzetétől függetlenül is vonzóbb, könnyedebb és szórakoztatóbb lehet.

És te mit gondolsz? Ez a három dolog kell a jobb női orgazmushoz?

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek