18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A férfi pornót néz, a nő kétségbeesik. De miért?

Rengeteg férfi néz pornót, és ez sokszor konfliktusokat generál a kapcsolaton belül. Te sem érted, miért nézi a pasid ezeket a filmeket, amiknek a legritkább esetben van bármi köze a valósághoz? Ne aggódj, ezzel közel sem vagy egyedül.

A valóság azonban az, hogy a férfiak általában azért néznek felnőttfilmeket, mert miközben maszturbálnak, jó meztelen nőket (és/vagy férfiakat) nézni. Ennek általában semmi köze a párkapcsolathoz, mondja Marty Klein szexuálpszichológus.

Biztos, hogy a pornó a gond? 

A pornóval kapcsolatos konfliktusok túlnyomó része valami másról szól. Ha a partnered soha nem nézett pornót, ideális kapcsolatban éltek? Nem feltétlenül, ugye? Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy mégis, akkor érdemes megpróbálni elengedni a pornókérdést, és élvezni, ami van.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy létezik egy kimondatlan szabály, miszerint egy párkapcsolatban a felek nem néznek pornót. Amikor pedig kiderül, hogy a partnerük mégis szokott felnőttfilmeket nézni, elárulva érzik magukat. Olyanok is vannak, akik úgy érzik, hogy kifogásolhatják, ha partnerük pornóbeli ízlése különbözik attól, ami nekik tetszik. De éppúgy, ahogy nem emelünk szót a párunk által olvasott regények vagy megnézett cicás videók ellen sem, ebben sincs jogunk szabályokat állítani. Ne értsd félre, beszélgetni lehet erről is, korlátozni a másikat viszont nem.

Nem azért nézi, mert nem vagy elég jó
Nem azért nézi, mert nem vagy elég jóAndrii Zastrozhnov / Getty Images Hungary

Továbbá vannak, akik úgy érzik, azért van gond a szexuális életükkel, mert a partnerük az együttlétek helyett inkább önkielégítést végez. Az emberek sok okból, gyakran a szükséges kommunikáció nélkül kivonulnak a szexuális kapcsolatokból. Emiatt teljesen jogosan érzed magad rosszul. De a partnered kommunikációs hiányosságait a pornóra fogni pont annyira nem okos dolog, mint anélkül felhagyni a szexszel, hogy megbeszélnétek a valódi problémát.

De vannak olyan nők is, akikben önértékelési problémák alakulnak ki attól, hogy a párjuk pornót néz. Ők általában úgy érzik, hogy ahhoz, hogy megfeleljenek a partnerüknek, úgy kell kinézniük és úgy kell teljesíteniük az ágyban, mint a pornószínészeknek. Hacsak a párod nem fejezi ki egyértelműen az ilyen jellegű elvárásait, ne emészd magad ezekkel a gondolatokkal. Ha pedig mégis úgy gondolja, hogy így kéne kinézned/viselkedned, ne a pornót okold, a pasival van gond.

Rengeteg pár elégedett a szexuális életével, miközben egyikük vagy mindkettőjük rendszeresen fogyaszt pornót, míg mások annak ellenére sem élnek aktív szexuális életet, hogy egyik fél sem szokott felnőttfilmeket nézni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Persze előfordulhatnak olyan esetek is, amikor hozzáállásbeli különbségek miatt nem juttok dűlőre a pornóval kapcsolatban. Ilyenkor érdemes a következő kérdéseket végiggondolnotok:

  • Miért érzed úgy, hogy jobb lenne egy pornómentes kapcsolatban? Fontosabb-e a te vágyad, mint az, hogy a párod nézhessen felnőttfilmeket?
  • Miért tulajdonítasz sokkal nagyobb jelentőséget a pornónézésnek, mint a párod?
  • Valóban ez a probléma a kapcsolattal?
  • Valóban ez a probléma a szexuális életetekkel?

Ha ezeket átgondoltátok, üljetek le és nyugodt körülmények között beszéljétek meg, hogy kinek mi és miért fontos a kapcsolatban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra