18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A 10 legszexibb filmes jelenet: hivatalos toplista

Sokan vannak, akik egy-egy jó könyv olvasásakor vagy egy klassz filmet nézve egészen azonosulni tudnak az abban szereplő hősökkel, és szívesen játszanak el a gondolattal, hogy mi lenne, ha velük történne mindaz, ami a könyv lapjain vagy a filmvásznon látható.

Nincs ez másképpen a melengetően romantikus vagy a perzselően erotikus jelenetek esetében sem: milliónyian vannak, akik otthoni ágyjeleneteikhez is rendszeres inspirációt merítenek a különböző filmekből. Nem, nem elsősorban a pornóból. 

Dr. Justin Lehmiller szexterapeuta kutatásainak középpontjában a vágy áll, ezért több mint 4000 amerikait kérdezett meg arról, pontosan mire is vágynak az ágyban. Válaszaikból nemcsak a vágyra, de a fantáziákra, fétisekre és perverziókra vonatkozóan is nagyon sok információ gyűlt össze. 

Ebből mazsolázva friss blogbejegyzésében most azt gyűjtötte össze, melyek azok a filmes szexjelenetek, amelyek a legtöbbek fantáziáját megmozgatják. Sőt nemcsak megmozgatták, de meg is határozták. Azoknak a filmes jeleneteknek a listája következik, amikbe a megkérdezett amerikaiak a leglelkesebben képzelik bele magukat. 

Mennyire gyakori, hogy filmekből szerzünk inspirációt? 

Kifejezetten az. Bár vágyaink egy részéről nem tudjuk, honnan származnak, másokat pedig különböző élethelyzetek, egy-egy izgalmas szituáció vagy korábbi tapasztalataink gerjesztenek, egy részükről pontosan tudjuk, hogy valamilyen film vagy más alkotás keltette fel őket. A fentebb említett kutatás tanúsága szerint csaknem 35 százalékunkkal már legalább egyszer előfordult, hogy filmélmények alapján fantáziált, 8 százalékunk, vagyis 12-ből egy fő pedig rendszeresen szokott filmforgatókönyvek alapján képzelődni. A filmes jelenetekről való ábrándozás férfiaknál és nőknél is igen gyakori, összességében azonban a leggyakrabban a heteroszexuális nők, míg legritkábban a homoszexuális férfiak fantáziálnak ilyenformán. Ez persze nem feltétlenül pusztán a filmes szex iránti érdeklődésükkel függ össze, sokkal inkább azzal, hogy a mainstream mozifilmekben jóval több heteroszexuális romantikát láthatunk – teszi hozzá a szakember. 

Lássuk, mely filmek mely jelenetei azok, amikbe a legszívesebben képzeljük bele magunkat!

#1 Szerelmünk lapjai – csók az esőben

A szuperromantikus történet főszerepeit alakító színészek eleve gondoskodnak arról, hogy akár a nők, akár a férfiak iránt vonzódunk is, legyen képzelegnivalónk, a romantika pedig szinte folyamatosan árad a képkockákból. És hogy melyik jelenetbe képzelik bele magukat a legtöbben a megkérdezettek közül? Naná, hogy az ikonikus, esőben csókolózósba! Vagyis ebbe:

#2 Pókember – csók az esőben

Bár első blikkre meglehetősen furcsa, hogy felnőtt emberek egy képregényfilm romantikus képkockáival azonosulnak, a megkérdezettek nagy része számára különösen izgalmas és felvillanyozó az a jelenet, amikor Pókember fejjel lefelé lógva csókolózik Jane-nel. Lehmiller egyik adatközlője egyébként arról is beszámolt, hogy élesben már messze nem olyan szórakoztató ez a felállás. Partnerével nagy lelkesen kiügyeskedték ugyanis a fejjel lefelé csókolózást, de tapasztalatai szerint az egész olyan volt, „mintha egy jól bevált dolgot szándékosan rosszul akarnánk csinálni”. Itt egész működőképesnek tűnik:

#3 9 és 1/2 hét – foodporn

Jó, erre azért számítani lehetett. Ha a fiatal Mickey Rourke nem is mindenki zsánere (kellően sokaké persze nagyon is), Kim Basinger szavatolja, hogy a film elképesztően szexi legyen. Akik látták ezt a mozit, tudják, hogy elég sok túlfűtött jelenet van benne, a legemlékezetesebb talán épp az ominózus konyhai kaland, amit a kutatásban részt vevők is kiemeltek. Bár nem mindenki szeretné, hogy ennivalóval maszatolják össze előjáték gyanánt (egyesek szerint kifejezetten nevetséges az egész hajcihő), nem véletlen, hogy ma is sokan képzelik magukat egyik vagy másik résztvevő helyébe. 

#4 A titkárnő – kötözködés

Meglehetősen megosztó filmről van szó: a nézők egyik fele gyűlöli, unja, nem érti, másik fele viszont a rajongásig imádja. A kissé bizarr szerelmi történetben az erotikus jelenetek is rendhagyóak: alá- és fölérendeltséget, kiszolgáltatottságot és esendőséget jelenítenek meg. A kérdőívet kitöltők kedvence az a jelenet, amelyikben a főhősnőt egy fához kötözi a partnere. Egyfajta ráhangolódásként a későbbiekre. 

#5 Titanic – rajz és párás ablak

Generációk kedvenc romantikus filmjében a szerelem és kaland mellé valamivel kevesebb szex fért el, így nem nehéz kitalálni, melyik két jelenetet találták szexinek, utánzásra érdemesnek a válaszadók. A rajzolós rész játékossága és a kocsijelenet fülledtsége a leginkább inspiráló, legalábbis a kitöltők szerint.

#6 A szürke ötven árnyalata – mindegy, csak fájjon

Soft-BDSM romantika nélkül ez a lista sem lenne teljes. A szexterapeuta által megkérdezettek jelentős része beszélt az ehhez a filmhez kapcsolódó vágyképeiről, sokszor jelenetet sem kiemelve: ha van benne megkötözés, akkor simán jöhet – mondták. Egy snitt mégis kiemelkedett a többi közül: a liftes jelenetet nagyon sokan találták vadítóan erotikusnak, és ebbe a jelenetbe szerették volna a legtöbben beleképzelni magukat. 

#7 Kegyetlen játékok – girls kissing

A különleges hangulatú tini-erotikus-thriller sokak kedvence, nem véletlenül, hiszen generációja leghelyesebb fiatal színészeit sorakoztatja fel. Bár az egész filmre jellemző egyfajta fülledtség, a legtöbben mégis a leszbikus csókjelenetet emelték ki mint vágykeltő és fantáziaserkentő epizódot.

#8 Adèle élete – hét perc gyönyörűség

A 2013-ban cannes-i arany pálmás film kicsit kilóg a sorból: művészi értékét tekintve legalábbis mindenképpen. Az identitáskeresés témakörét boncolgató alkotás nemcsak az érzelmek megjelenítése miatt magával ragadó, de a benne lévő mintegy hétperces szexjelenetről is sokan gondolják úgy, hogy nagyon is érdemes volt leforgatni.

#9 Mr. és Mrs. Smith – a romokon

Angelina és Brad már jó ideje nincsenek együtt, szerelmük hajnalán ugyanakkor még a vásznon is egy párt alakítottak. Méghozzá meglehetősen szenvedélyesen. A film rajongóinak kedvenc szexi része az, amikor Brad és Jolie egy általuk széttrancsírozott házban esnek egymásnak. 

#10 Vad vágyak – hármasban

Kicsit túl sok benne a csavar – mondhatná az egyszeri mozinéző erről az 1998-as filmről. Tény, hogy a film harmadik harmada tele van egyre hihetetlenebb fordulatokkal, azt azonban ezzel együtt sem vonja kétségbe senki, hogy nagyon szexi a film egyik védjegyévé vált édes hármas jelenet. 

Szabad, sőt kell is vitatkozni a listával. Egyrészt mert nagyon sok olyan film volt (például a Micsoda nő! vagy a Túl a barátságon), ami több említés ellenére sem fért fel a tízes listára, másrészt pedig azért, mert kapásból fel tudnánk sorolni több olyan magyar filmet is, aminek egyes fülledt jeleneteibe bármikor szívesen beleképzelnénk magunkat. Ugye?

És te? 

Melyik jelenetben lennél az egyik résztvevő?

Oszd meg másokkal is!
Mustra