18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

12 izgalmas tény az önkielégítésről

GettyImages-537954193

A maszturbációról mindenki gondol valamit. Vannak, akik azt, hogy klassz és cseppet sem ciki dolog, mások viszont kínos pótcselekvésként tekintenek rá. De akár örömmel és büszkén, akár maguk előtt is szégyellve: a legtöbben igenis élnek a természet és az emberi lelemény adta lehetőséggel.

Nem csoda, hogy egy ennyire széles körben elterjedt jelenséggel a szextudomány is mind gyakrabban foglalkozik. Nemcsak azt igyekeztek az elmúlt években egzakt módon vizsgálni, milyen hatással van a szervezetünkre az önkielégítés, de azt is, mennyiben viszonyulunk máshogy az önörömhöz életkorunk, nemünk vagy szexuális orientációnk függvényében. Ezeknek a vizsgálatoknak a megállapításaiból szemezgetünk dr. Justin Lehmiller cikke nyomán. 

  • Az emberek nagy többsége – nők és férfiak is – szokott maszturbálni. Igaz, hogy a férfiak nagyobb gyakoriságról számolnak be, és saját bevallásuk szerint korábban is kezdik a rendszeres önkielégítést, a felnőtt népességben mindkét nem tagjai közt többségben vannak azok, akik rendszeresen szereznek örömet maguknak. 
  • Az emberek minden életkorban maszturbálnak. Bár a fiatalabb korosztály több, gyakoribb és lelkesebb önkielégítésről számol be, mint az idősebbek, a maszturbálás olyan tevékenység, ami egész életünk során elkísér bennünket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

  • Maszturbálni szexuális orientációtól, identitástól, beállításódástól függetlenül szoktunk. Sőt, érdekes módon még a magukat aszexuálisnak vallók között is vannak alkalomszerűen vagy rendszeresen önkielégítők. Igaz, hogy ők sok esetben csak fizikai ingerlést végeznek és azt nem egészítik ki fantáziaképekkel vagy pornófogyasztással. 
  • Hogy miért maszturbálunk, az nem függ a nemünktől. Férfiak és nők körében is az a leggyakoribb, hogy a felgyülemlett szexuális feszültséget vezetnénk le, vagy hirtelen izgalomba-jöttünkben keresünk enyhülést, de a maszturbálásnak számos egyéb oka is lehet. Sokszor és sokan maszturbálunk, amikor fáradtak vagyunk, magányosnak érezzük magukat, esetleg sok stresszel kell megküzdenünk. 
  • Maszturbáláshoz sok nő használ különböző vibrátorokat. Meglepő tény, hogy a vibrátorok olyan hiánypótló cikkek, hogy az elektromos háztartási kisgépek sorában ötödikként kerültek be az amerikai háztartásokba (a varrógép, a ventilátor, a forraló és a kenyérpirító után). Ez azt is jelenti, hogy az USA-béli otthonok egy részében előbb volt ilyen örömszerző készülék, mint porszívó vagy tévé.
  • Nemcsak a nők használnak vibrátort maszturbálás során: a témába vágó egyik felmérés szerint a férfiak 17 százalékával is előfordult már, hogy vibrátort használtak önkielégítés közben. Ráadásul ezek a férfiak nagyobb szexuális örömről, jobb erekciós funkciókról és kielégítőbb együttlétekről számoltak be, mint azok, akik elzárkóztak az ilyesféle extráktól. 
  • A nők esetében a csiklóingerlés vezet a hüvelyi ingerléssel szemben: ha maszturbálásról van szó, a nők többsége külső izgatással keresi a saját örömét. (Ráadásul – ahogy arról egy korábbi cikkben már mi is írtunk – a nem csiklóingerlés is csiklóingerlés, csak kissé más megközelítésben.)
  • Annak ellenére, hogy bizonyára sokat hallottál már arról, hogy a pornónak milyen negatív hatásai vannak a szexuális életre, kutatások nem igazolják, hogy az önkielégítés közbeni pornófogyasztás erősen negatív hatással lenne az erekciós funkciókra. Ettől persze nagyon is károsan hathat az önértékelésedre...
  • Egy másik tipikus nézet, amiről a tudománynak hála, már bebizonyosodott, hogy annyira nem is igaz, hogy a maszturbálás növelné a tesztoszteron szintjét. A bizonyíték – ha van – maximum arra utal, hogy a szexuális aktivitás általánosságban serkenti a hormontermelést, ebben nem exkluzív a maszturbálás.
  • Az önkielégítés jót tesz az egészségnek. Egyre több kutatás bizonyítja be, hogy a rendszeres maszturbáció a testi és lelki jóllét egyik letéteményese lehet, már csak ezért sincs semmi ok szégyenkezni, vagy kellemetlenül érezni magunkat közben. 
  • A rendszeresen maszturbáló nőknek jobb a szexuális élete, mint azoknak, akik nem szoktak örömet szerezni maguknak. Egy felmérés szerint azok, akik rendszeren maszturbálnak, kielégítőbb szexuális életet élnek, mint azok, akik nem: jellemzően magasabb a libidójuk, elégedettebbek a párkapcsolatukkal, és rövidebb idő alatt fel is izgulnak.
  • Amikor maszturbálunk, egy csomó dolog szexuálisan izgatónak tűnhet számunkra. Ez persze nem csak önkielégítéskor van így. Kutatók megfigyelték, hogy amikor izgalmi állapotban vagyunk, egy egyébként semleges inger is erotikusnak tűnhet. Ennek a jelenségnek nemcsak a maszturbáláshoz van egyébként köze, de segíthet megérteni a különféle fétisek eredetét is. 

És te? Hogy vagy ezzel a maszturbálás dologgal?

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Érdekességek