Kutyatartóként mire kell figyelni, hogy ne terjesszük a vírust?

A tudomány jelenlegi állása szerint a legtöbb háziállat, így a kutyák sem játszanak szerepet az újgenerációs koronavírus terjedésében, ennek tudatában pedig bátran kiengedhetjük őket a friss levegőre. Sőt, a rendszeres sétákról a jelenlegi helyzetben nem is jó lemondani, hiszen a mozgás erősíti négylábú kedvenceink immunrendszerét, emellett pedig stresszoldó hatása is van.

Nemcsak most, de a járványtól függetlenül is figyeljünk a kutyák magatartására. Egy pillanat alatt megtörténhet a baj, ha az állat valami mérgezőt vagy éles dolgot vesz a szájába. De fontos az is, hogy a kutyánk után hagyott ürüléket minden esetben összeszedjük, hiszen parazitákat, vírusokat, baktériumokat terjeszthet.

A vírus terjedésének minimalizálása érdekében azonban nekünk is be kell tartanunk a higiéniás követelményeket, a kutyasétáltatás során most lehetőleg ne bandázzunk, ne menjünk közel más emberekhez, ne simogassunk meg idegen kutyákat. De mire figyeljünk még a séták során? Alkalmazzunk-e extra higiéniás lépéseket a sétákról hazatérve? És ha megfertőződünk, mire figyeljenek azok, akikre a kutyánk gondozását bíztuk? Ezekről kérdezte Miló Viktória Márton Attilát, a Kutyás Újságírók Világszövetségének alelnökét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek