18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A teljes szexuális kielégülés 5 titka

Nehéz úgy megtalálni valamit, ha nem tudjuk pontosan, hogy mi az, amit keresünk. Gondolj bele egy pillanatra: mit jelent számodra a kielégülés? Mi minden kell ahhoz, hogy elégedett legyél, kielégítő legyen számodra a szex? És mit gondolsz, mi kell ehhez a párodnak?

Az, hogy mennyire vagyunk elégedettek a szexuális életünkkel, hatással van a párkapcsolatunk minőségére is. Hiába beszélünk egymással arról, hogy mi az, ami jólesik, mire vágyunk, sokszor nem ugyanazt értjük egy-egy kifejezés alatt. Angela Watson szexuálpszichológus sorra vette, hogy mi mindenen áll vagy bukik, hogy elégedettek vagyunk-e a szexszel. A következő tippek segítségével ugyanis nemcsak az együttlétek lesznek jobbak, de megkímélhetjük magunkat és partnerünket is egy csomó feszültségtől és félreértéstől.

#1 Tanuljatok meg nyíltan kommunikálni

Az egyik legfontosabb, hogy képesek legyünk megteremteni egy olyan biztonságos környezetet, ahol bármelyik fél megoszthatja a gondolatait, érzéseit, vágyait. Bármi is történik, ne feledjük, hogy mindketten egy oldalon állunk, közös érdekünk, hogy elégedettek legyünk az együttlétekkel.

Gyakran előfordul, hogy kellemetlenül érezzük magunkat, ha a szexuális vágyainkról, fantáziáinkról kell beszélnünk. Ez teljesen rendben van, a legtöbben ugyanis olyan közegben nőttünk fel, amiben a szex tabu, így nem is csoda, ha zavarban érzed magad, amikor erről kell beszélned. Éppen ezért a kapcsolatban sokszor kihívást jelent őszintén elmondani, hogy mi az, amire valójában vágyunk, de érdemes ebbe energiát fektetni és megtanulni őszintén kommunikálni az érzéseinket.

Nemcsak beszélni, jól hallgatni is meg kell tanulnunk. Ne vedd magadra, ha a párod más dolgokra vágyik, ez nem arról szól, hogy te ne lennél jó az ágyban. Meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a pár mindkét fele elmondhassa, hogy hogy érzi magát és mire van szüksége. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy amit mondunk, az nem minden esetben fedi azt, amit valójában gondolunk. Nyugodtan szánjatok rá több időt, kérdezzetek rá dolgokra, mélyüljetek el a témában. Erre mind szükség van ahhoz, hogy tényleg megértsétek egymást.

#2 Ne légy önző

A szex csapatjáték: a két fél együttműködésére szükség van ahhoz, hogy a lehető legjobban sikerüljön a dolog. A megélt örömnek kétségkívül nagy szerepe van az élményben, hiba lenne kizárólag a saját élvezetünkre koncentrálni. Egy idő után automatikussá válnak a reakciók, de addig is érdemes tudatosan figyelni arra, hogy mi az, ami a másiknak jólesik, mire hogyan reagál, reagál-e egyáltalán, és mi okozza neki a legnagyobb örömöt. A legjobb dolgok akkor születnek, amikor mindketten szem előtt tartjátok a másik vágyait.

#3 Tanuljatok egymásról

Sajnos a szexuális edukáció alapjaiban véve hiányzik a társadalmunkból, és a legtöbb családban otthon is tabunak számít a szex. A legtöbb felvilágosítás középpontjában a nem kívánt terhesség megelőzése és a nemi úton terjedő betegségek állnak, ennek következtében sok ember még a saját testének működésével, a saját vágyaival sincs egészen tisztában, így pedig már annyira nem is meglepő, ha nem tudja, hogy mi kell a másiknak.

Sok esetben egyáltalán nem esik szó arról, hogy a szex lényege, hogy jól érezzük magunkat, örömet okozzunk egymásnak, ehhez pedig szükség van arra, hogy ismerjük a saját és a társunk testét is. Ismerjük meg, hogy melyek azok a területek, amelyek érzékenyebben reagálnak bizonyos érintésekre, és ne felejtsük el, hogy ezek mindenkinél eltérőek lehetnek.

Érdemes türelmesnek lennünk egymással és magunkkal szemben is, hiszen a tanulási folyamat nem fogja egyik napról a másikra meghozni a gyümölcsét. Sokan egyáltalán nem fektetnek energiát abba, hogy megtanulják, mi az, ami a legjobban esik a párjuknak. Ehhez elengedhetetlen, hogy segítsük a partnerünket. Nem várhatjuk el tőle, hogy egyedül jöjjön rá mindarra, amit várunk tőle. Nagy segítség lehet a pár mindkét tagjának, ha őszintén tudnak kommunikálni a saját testük működéséről is.

#4 Türelem

Ne feledd, minden alkalommal közelebb kerültök ahhoz, hogy beletanuljatok egymás vágyaiba, igényeibe. A teljes összhang eléréséhez nem napok vagy hetek kellenek, de mindenképp megéri energiát fektetni a dologba. Lesznek áttörések, nagyobb sikerélmények, de ezek után ne hagyjátok abba a kommunikációt, hiszen mindig van hova fejlődni. Ne feledjétek: két nagyon különböző ember próbál közelíteni egymás felé egy meglehetősen érzékeny területen. Nem egymás ellen, hanem kettőtökért dolgoztok, ehhez pedig elengedhetetlen a nyitottság és a türelem.

#5 Légy jelen és légy nyitott

Már rövid idő alatt érezhetővé válik, ha szex közben valamelyik fél fejben nem tud jelen lenni, így a szellemi akadály fizikai problémává változik. Ha van bármi, amit nehezen tudsz leküzdeni – legyen az önbizalomhiány, szorongás, munkahelyi stressz vagy bármi –, beszélj erről a pároddal is. Hagyd, hogy ketten dolgozzatok a problémán, így nagyobb eséllyel találtok kölcsönösen előnyös megoldást. Ha kizárod a párodat, az nemcsak a bizalmat gyengíti, de valószínű az is, hogy egy idő után úgy fogja érezni, hogy vele van probléma, ő az, aki valamiben nem tud megfelelni a te elvárásaidnak.

Ha például valamelyikőtök nehezebben hangolódik rá az együttlétekre, érdemes több energiát fektetni a hangulat megteremtésébe, akár masszázzsal, akár relaxációs gyakorlatokkal. Legyetek nyitottak az új dolgokra, hiszen a cél az, hogy minél többet megtudjatok egymásról, a kettőtök szexuális kapcsolatáról. Kísérletezzetek bátran, előbb-utóbb rá fogtok jönni, hogy mik azok, amiket a legjobban élveztek. Az újdonság varázsa pedig jó hatással van a szorongásra is, így könnyebb túljutni a zavaró tényezőkön is.

Ha megtanultok együttműködni, javulhat a szex, ez pedig a kapcsolat egészére is hatással lesz. Annak érdekében, hogy mindkettőtök számára kielégítőek legyenek az együttlétek, olyan bizalmi légkört kell létrehozni, ahol nem kell a vágyaitok miatt szégyenkeznetek, és mindketten reális elvárásokkal fordultok a másik felé. Ahol a kényelem, az intimitás és a bizalom találkozik, ott sokkal nagyobb tere van a kielégülésnek is.

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Érdekességek