18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A változatosság gyönyörködtet. Ezért is jó, hogy minden nő más odalenn

Nagyon sokan elbizonytalanodunk, ha a megjelenésünkről van szó, és még szorongatóbbak a kétségeink, ha azt próbáljuk megítélni, intim testrészeink mennyire felelnek meg az átlagnak, vagy éppen a pornóban megjelenített „ideálnak”.

Férfiként és nőként is zavarba jöhetünk az egyenméretű és -formájú nemi szervek virtuális erdejében: eggyel több ok arra, hogy ne, vagy legalább ne pusztító mennyiségben nézzünk ilyesmit. A valóságban nem Jason Derulo minden férfi, és a nemileg érett nők többségének sincs a kislányokéra emlékeztető alteste. Mi van viszont ezek helyett? Végtelen változatosság.

Azzal, hogy a férfiméret mennyire szór, és hogy hogyan változik a megjelenése a korral, nem is olyan régen foglalkoztunk. Most a női (al)test szemet gyönyörködtető változatosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A Healthline magazin nyomán azt mutatjuk meg, hogy a női külső nemi szervek legalább annyifélék lehetnek, mint ahány becenévvel illethetjük őket.

Van olyan, hogy normális?

Figyelembe véve, hogy a külső nemi szervek életkortól, etnikumtól, egyéni adottságoktól függően igen sokfélék lehetnek, tulajdonképpen nemleges választ kellene adnunk, hiszen teljesen rendben van a világostól a sötétig, a pufitól a lazábbig, a zárttól a nyitott fazonokig minden. Ha mégis keretet szeretnénk adni, abban maradhatunk, hogy minden stílus teljesen oké, amíg jól funkcionál, és tulajdonosának nem okoz fájdalmat vagy más kellemetlenséget. Megnyugodtál, hogy akkor te sem vagy furi? Ez volt a cél. De vegyük sorra azt is, mely szempontok mentén vagy te is különleges. 

Szín

Általánosságban elmondható, hogy mind a kisajkak, mind a nagyajkak színe valamivel sötétebb, mint a többi testtájon, de hogy mennyivel, illetve hogy így végül rózsaszínes, pirosas, barnás, esetleg lilás az árnyalata, az már teljesen egyénfüggő. Az is teljesen normális, ha például szexuális izgalom hatására még sötétebbé válik. Nyugi, amikor alábbhagy a lelkesedésed, minden visszaáll a normál kerékvágásba: a vérkeringésed és a szeméremajkaid színe is. A közvélekedéssel ellentétben a szőrtelenítéstől nem leszel világosabb, igaz, optikailag ez lesz a benyomás, ha nem fedi sűrűbb vagy ritkább szőr ezt a részt. Van olyan helyzet, amikor aggódnod kell a szín miatt? Előfordulhat. Figyelj oda, ha hosszabb távon fennáll a színváltozás, vagy ha csak bizonyos részeit érinti a szeméremajkaidnak, illetve ha a szín változásához kellemetlen, égő érzés, fájdalom vagy viszketés is párosul. Ilyen esetben irány az orvos.

Szőrzet

Ha a fanszőrzetről van szó, érdemes rögtön eloszlatni egy tévhitet: a szőnyeg színe nem feltétlenül rímel a függönyére, vagyis nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni egy nő hajszínéből a fanszőrzete színére vonatkozóan. Olyan összefüggés viszont lehet, hogy ha testszerte erősebb a szőrzeted, sűrű, erős hajad van, akkor ezen a tájon is dúsabb szőrzettel rendelkezel. Akárhogy is, mind a dús bokor, mind a gyér szőrzet teljesen normális, mint ahogy az is teljesen a te dolgod, hogy mennyire igazítasz a fazonon, vagy szabadulsz meg esetleg teljesen a szálaktól. Itt is csak annyi javaslatunk van: ne akarj mindenáron a pornóban látottakhoz igazodni. Ezekben a filmekben sokszor kifejezetten olyan hatást akarnak kelteni, mintha a szereplők tinik lennének, a filmesek keresik a kislányos fazont, akár a szereplők melléről, akár a nemi szerveiről van szó. Nem biztos, hogy felnőtt nőként ehhez kell próbálnod idomulni. 

Illat

Egy nő illata szintén teljesen egyedi, ráadásul egy sor életmódbeli tényező, például az étrend vagy a sport is befolyásolhatja a kipárolgást. Ha egészségügyileg minden rendben van (rendszeresen jársz nőgyógyászati szűrésre és nincsenek viszketéssel, égő érzéssel, bőrproblémákkal járó panaszaid), és ha gondoskodsz az alapvető higiéniáról, nem kell aggódnod: egyedi illatoddal minden teljesen okés. Gond akkor van, ha a megszokottól eltérő, kellemetlen szagot tapasztalsz, ilyenkor érdemes azonnal orvoshoz fordulnod. 

Csikló

És akkor el is érkeztünk a formai sajátosságokhoz. Bár alapvetően már csak funkciója és működése miatt is hasonló a nők külső nemi szervének felépítése, sok olyan apró különbség lehet, amitől mégis egészen más lehet a megjelenésük. A csikló például ilyen tényező: nemcsak érzékenysége egyéni minden nőnél, de az is, hogy elfedi-e a felette található csuklya, hogy láttatni engedik-e a szeméremajkak, és hogy egyáltalán mekkora. Utóbbi már csak azért is érdekes kérdés, mert sokan nem tudják, hogy az, ami látható, csak a jéghegy csúcsa. A csikló nem csak az a kis, jellemzően borsónyi kis izé a szeméremdomb elülső végénél: több centire benyúlik a női testbe, és inkább emlékeztet harangra, mint valamiféle gombra. 

Ami pedig látszik, az jóval kisebb és nagyobb is lehet, mint a fentebb emlegetett borsó. Ja és állítólag még változik is a mérete az évek során: a menopauza után nőni kezdhet. Még egy remek ok arra, hogy ne rágódj azon, a tiéd mekkora: a lényeg, hogy életed során rengeteg kellemes élményhez segíthet hozzá.

Szeméremajkak

Változatosság? Na itt aztán van. Azt ugyanis, hogy összességében milyen is a megjelenésed odalenn, szeméremajkaid mérete és egymáshoz való viszonya határozza meg, következésképpen ez az, ami miatt a leginkább aggódni szoktunk. Pedig nem kéne.

Általános vélekedés szerint mindegyik típus szép és izgató tud lenni. De nézzük, melyek a legjellemzőbb fazonok!

Aszimmetrikus kisajkak

Nagyon gyakori típus, sőt, igazából a szimmetria a rendhagyó inkább: a legtöbb nőnek nem egyforma méretűek a kisajkai.

Kehelyszerű nagyajkak 

Sok nőnek teltebb nagyajkai vannak, amelyek kehelyként fogják közre a kisajkakat és a csiklót, melyek így részben láthatók.

Hangsúlyos kisajkak

Sokszor előfordul, hogy nevüket meghazudtolva a kisajkak nagyobbak, mit a nagyajkak. Ennél a fazonnál van, hogy épp csak kikandikálnak, máskor kifejezetten hangsúlyosak a kisajkak.

Hangsúlyos nagyajkak

Előfordul, hogy a nagyajkak kicsit nyújtottak, nagyobbak. Jellemzően teljesen fedik a kisajkakat, és előfordulnak duzzadt és kevésbé telt formában is.

Extra kisajkak

Sok nőnél előfordul, hogy a kisajkak mérete jelentősen nagyobb, min a nagyajkaké. Ez a forma is teljesen normális, még akkor is, ha akár több centire is túlnyúlik a kisajkakon, de csakis akkor, ha nem okoz kellemetlenséget vagy fájdalmat. Utóbbi esetben ne félj felkeresni az orvosodat, aki segít, hogy mi lehet egy egészségügyi megfontolású korrekció módja. 

Extra nagyajkak

Ugyanez a többlet a nagyajkaknál is jelentkezhet, és itt is csak akkor van baj, ha a tulajdonosának okoz kényelmetlenséget. Ebben az esetben itt is a korrekció lehet a megoldás.

Kicsi, nyitott nagyajkak

Ennél a formánál a nagyajkak nem fedik a kicsiket, nem a méretük miatt, hanem mert oldalt rásimulnak a szeméremcsontra.

Kicsi, zárt kis- és zárt nagyajkak

Csak a nagyajkak láthatók, de azok sem kifejezetten hangsúlyosak.

Nagyjából azonos méretű ajkak

Nincs jelentős különbség a kis- és nagyajkak mérete között, így a kisajkak is jól láthatók.

Akármelyik típusra is hasonlít a tiéd, nyugodtan legyél rá büszke.

 

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Érdekességek