18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bizony, a nők is maszturbálnak! Ebben a cikkben elmondják, mikor és miért

Sok férfiban él a tévhit, miszerint a nők többsége nem maszturbál, kivételt csak az eleve túlfűtött, kielégíthetetlen nimfomániások jelentenek. Egy normális nő ugyanis eleve nincs rászorulva ilyesmire, hiszen vágyai alapvetően takaréklángon élnek, és ha meg mégis fellobbannak, akkor oda férfi kell – gondolják.

Egy ilyen felütés után szinte természetes, hogy cáfolat következik: bizony, a nők között is sokan vannak, akik rendszeresen maszturbálnak, akár tartós és kielégítő párkapcsolatban is. Probléma ez? Éppúgy nem, mint a férfiak szintén rendszeres önöröme. De miért is önkielégítenek a nők? A Metro magazin szerkesztői női olvasóiknak szegezték a kérdést, ők pedig válaszoltak.

Miért maszturbálnak a nők? 

Nagyjából hasonló okokból, mint a férfiak: a kellemes érzések mellett legtöbben stressz-szintjük csökkentése vagy a könnyebb elalvás érdekében kényeztetik magukat, közben pedig megtapasztalják azokat az egészségügyi előnyöket is, amelyeket mára már alaposan dokumentált is az orvostudomány. A stressz-szint csökkenése és a boldogsághormonok termelődése mellett az orgazmus (akármilyen módszerrel érik is el), jót tesz a keringésnek, segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, és javítja a közérzetet is. Amikor magunknak okozunk örömet, sokat teszünk testünk megismeréséért is, amit később párban is tudunk kamatoztatni, sőt amivel akár egyes szexuális nehézségeinket is orvosolhatjuk. Nézzük, milyen egyéb, egyedi motivációk vannak még.

Kate, 25 

„A legtöbbször unaloműzésre vagy stresszkezelésre használom az önkielégítést. Alapvetően nem vagyok nagyon sokszor beindulva, szóval viszonylag ritka, hogy azt érezzem, most azonnal és nagyon kellene tennem valamit, viszont mindig nagyszerűen érzem magam utána, és tudom, hogy mennyi pozitív egészségügyi hatása is van a dolognak. Szóval alapvetően azért csinálom, mert jó, de a legtöbbször csak akkor jut eszembe, ha tényleg nincs más dolgom, vagy kicsit le vagyok eresztve.”

Gina, 23

„Hát, nincs mindig olyasvalaki a közelemben, akire számíthatok, ha be vagyok indulva, szóval nem ritka, hogy a szó szoros értelmében a saját kezembe veszem az irányítást. Arról nem is beszélve, hogy néha baromi jó önzőnek lenni, és úgy elélvezni, hogy abszolút nem kell még egy másik ember örömére is tekintettel lennem. Azonnal el is alhatok akár, ami elég könnyen is megy egy klassz orgazmus után.” 

Samantha, 25

„Legtöbbször akkor maszturbálok, ha unatkozom, vagy ha nagyon be vagyok indulva. Hogy ez milyen gyakran fordul elő? Hát, kábé heti két alkalommal.”

Emma, 24

„Alapból jó érzés ugye, illetve segít elaludni is. Ha úgy vagyok, hogy otthon lehetek délután, és be tudok dobni egy szundit, ez sokat segít, hogy hamar el tudjak aludni, és utána kipihenten, frissen ébredjek.”

Allison, 28

„Rendszeresen maszturbálok, olyannyira, hogy van, amikor szabályosan a reggeli rutinom része egy gyors önkielégítés, különösen, ha nagyon stresszes időszakot élek át épp. Aztán jön pár lazább nap, amikor nem gondolok rá. Igaz, én alapból sokszor kívánom a szexet egyedül és párban is. A szex minden másnál jobban ellazít, és segít, hogy kikapcsoljam az agyam. Arról nem is beszélve, hogy mennyi endorfint szabadít fel. Imádom.”

Emily, 20

„Mert most egyedülálló vagyok, és a csajoknak is vannak szükségleteik.”

Hannah, 24

„Akkor maszturbálok, amikor épp kedvem van hozzá. Gondolom, mások is így vannak vele. De, mint ahogy sok más dolgot is az életemben, ezt is eléggé meghatározza a vallásom és az a kulturális közeg, amiből jövök. Muszlimként elvileg nem lehet maszturbálni, de közben meg ugye tök jó érzés, szóval nehéz ellenállni. Az iszlámban eleve az van, hogy a szextől is tartózkodni kell, amíg nem vagy házas. Innen nézve a maszturbálás jó eszköz is lehet, ami segíthet megőrizni a cölibátust – de hát elvileg ezt se szabad, szóval ez egy eléggé erős 22-eres csapdája. Szerintem ez az ellentmondás csak egy kiadós önkielégítéssel oldható fel.” 

Lucy, 24

„Szerintem maszturbálni egészséges, és most amúgy sincs senkim. Ráadásul pont nem is nagyon keresek kapcsolatot, és remek érzés tudni, hogy bármikor könnyen tudok magamnak örömet szerezni, akkor is, ha épp egyedül vagyok. Ez sokkal jobb és tervezhetőbb, mint a keresgélős időszak sokszor kifejezetten kínos és örömtelen együttlétei.” 

Molly, 28

„Talán furcsán hangzik, de én elég új vagyok az önkielégítésben, mert gyerekkoromban, otthon meg a suliban mindig azt hallottam, hogy ez valami nagyon rossz dolog, és emiatt van egy elég erős bűntudatom, ha mégis csinálom. Viszont mostanában kicsit gyakrabban próbálkozom vele, mert van egy kis orgazmusnehézségem, és elég sokat segít, hogyha ezzel a módszerrel megpróbálom kicsit jobban megérteni magamat. Az is kicsit extra nehezítés nekem, hogy nagyon egyedül kell lennem, hogy bele merjek lazulni egy ilyenbe. Ne úgy értsd, hogy csak ne legyen otthon senki, hanem úgy, hogy konkrétan egyedül töltött napokra van szükségem ahhoz, hogy nekilássak. Valahogy nem szeretek senkivel se találkozni közvetlenül előtte vagy utána.”

Amber, 28

„Én a tízes éveim kezdetétől maszturbálok, elég rendszeresen. Tudom, hogy vannak, akik nem csinálják, de én szeretem, mert nagyon jó érzés, és kiemelkedő szerepe van a szexuális életemben bő tíz éve. Számomra ez a szexnek egy – igen kellemes – formája.”

Chloe, 31

„Egyedülálló nőként sosem tudom biztosan, mikor lesz részem egy igazán jó szexben. Nem mintha az a hosszú távú kapcsolatban alapvető lenne, de azért mégis. Ha egyedül vagyok, akkor a szexet is egyedül kell intéznem.”

Chloe, 23

„Azért szeretek önkielégíteni, és ehhez nemcsak a csiklómat ingerelni, de egy kisebb vibrátort is használni, mert ezzel olyan orgazmust élhetek át, amit párosban csak ritkán. Mégsem csinálom túl gyakran, mert összességében nagyon szeretem a partneremmel csinálni, szóval nem akarom nagyon eltolni az arányokat. De néha baromi jól tud esni.”

Daisy, 23 

„Mindennap maszturbálok, mert feltölt, lelazít és minden könnyebb vele. Például elaludni is.” 

Louise, 41 

„Néha akkor maszturbálok, amikor nagyon stresszes és feszült vagyok. Vagy olyankor, amikor másnapos vagyok. Meg a termékeny napjaimon, amikor amúgy is elég magas a libidóm. Meg ha épp nem randizom senkivel, és mégis nagyon megkívánom a szexet.”

Ella, 25

„Nagyon szeretem a szexet, szóval amikor be vagyok indulva, de nincs kivel megoldanom a dolgot, akkor biztos, hogy gondolkodás nélkül nekilátok.” 

Veronika, 28

„Hát nekem elég sok oka van, a legfőbb, hogy eléggé befűtöttek nekem, szóval leginkább szükséglet, hogy ezt néha levezessem. Most épp gyógyszert szedek, ami egy kicsit visszafogja az étvágyamat, de azért még így is rendszeresen nyomon. A másik, hogy nagyon sokat segít a stresszkezelésben. És kipróbáltam már menstruációs fájdalom kezelésére is. Nem állítom, hogy csodaszer, de legalább néhány percig nem gondolsz arra, hogy mi fáj.”

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra