18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így lehet neked is többszörös orgazmusod

A többszörös orgazmus olyan, mint valami csoda. Állítólag fantasztikus érzés, szeretnénk hinni benne, és azt mondják, van olyan, akivel már megesett. Perdöntő bizonyítékuk azonban csak a kivételesen szerencséseknek van.

A férfiak eleve kimaradnak a jóból, mert a legtöbbjüknek viszonylag hosszú időre van szükségük ahhoz, hogy orgazmus után regenerálódjanak. A nőknek ez valamivel gyorsabban megy, de így is csak mintegy 15 százalékuk mondhatja el magáról, hogy átélt ilyesmit. De akárhogy is: akár valódi orgazmussorozatot éltek meg, akár kisebb szünetek közbeiktatásával lepte meg őket a többszörös öröm, a legtöbben szívesen átélnék ismét. 

A Prevention nekik és a terület újoncainak ad hasznos tippeket. 

Mi is történik orgazmus közben?

Ahhoz, hogy megértsük a többszörös orgazmusok természetét, először a sima gyönyörérzettel kell foglalkoznunk, mert ezáltal érthető meg, mi az, ami másképp zajlik, ha sorozatos élvezetről van szó. Orgazmus során a női nemi szervek vérellátása az izgalmi szakaszhoz képest is jelentősen fokozódik, a hüvely és a szeméremtest is megduzzad, majd a csúcsponton megfeszülnek és ritmikusan összehúzódnak a hüvely izmai. A néhány másodperctől akár egy percig is eltartó folyamat során a másodpercenkéntinél is gyorsabb ütemben rándul össze a test. 

Többszörös orgazmusnál ugyanez a folyamat játszódik le több ciklusban, miközben egyes nők végig izgalmi állapotban maradnak, mások testében rövid időre alábbhagy a feszültség, és újabb izgatás hatására érik el ismét az orgazmust. 

Vannak tippek, amik segíthetnek elérni a többszörös orgazmust
Vannak tippek, amik segíthetnek elérni a többszörös orgazmustLuckyBusiness / Getty Images Hungary

Mennyi az annyi?

Minden nő más, és azok is eltérő élményekről és mennyiségről számolnak be, akik tapasztaltak már többszörös orgazmust. A szexológiai praxisban 100 orgazmust elérő nőről is van adat, de jellemzően 1-2 újabbal tudják megspékelni az első orgazmust. Ráadásul nemcsak a mennyiség eltérő, de többszörös orgazmus sem csak egyféle létezik.

Van, aki valódi sorozatot él át, és megszakítás nélkül húzódik el hosszan az öröme, másnál rövid szünet után ismét fokozódó izgalmi állapot, majd újabb orgazmus jelentkezik.

Az ingerlés jellege is különbözőséget jelent. Ahogy orgazmusból, úgy többszörös orgazmusból is létezhet hüvelyi, csikló- vagy az e kettőt kombináló orgazmus, sőt olyan is, ahol más testtájak, például a mellek ingerlése vezet el a robbanásszerű érzethez. 

Végül pedig abban is lehet különbség, hogy egymáshoz képest milyen intenzívek az orgazmus hullámai: van, akinél az első a legerősebb, de olyan is, aki számára a sorban később következő orgazmus az intenzívebb. 

Miért ritka?

Annak, hogy – bár fizikailag alkalmasak lennének rá – a nőknek csak kisebb százaléka él át többszörös orgazmust, sokféle oka van. Az egyik az a szemlélet, hogy a szex végső célja az orgazmus, és ha azt elértük, a szexet befejezettnek is tekinthetjük. Ha volt orgazmus, akkor a szexszel végeztünk is – gondolják sokan. 

A másik nehézség, hogy sok nő számára az orgazmus után közvetlenül nem is esik jól a csiklóingerlés, mert ez a terület sokaknál  túlérzékennyé válik, emiatt az újabb izgatás inkább kellemetlen, mint felvillanyozó élmény. Sokaknak ezért eszükbe sem jut, hogy folytathatnák. 

Egy orgazmus után sokan befejezettnek tekintik a szeretkezést
Egy orgazmus után sokan befejezettnek tekintik a szeretkezéstLuckyBusiness / Getty Images Hungary

És nem segítik a többszörös orgazmus elérését (persze az egyszeresét sem) az aggodalmas gondolatok. Eleve nem könnyű ellazulni, ha az ember azon kattog, vajon elég vonzó-e, jól csinálja-e, amit csinál, vajon a párja mire gondol éppen, és a helyzetet csak súlyosbítja, ha az orgazmust egyfajta teljesítendő feladatként tekintjük, és kudarcnak éljük meg, ha nem sikerül elérnünk. 

Mit tegyek a sorozatos orgazmusért?

Legfőképpen ne ragaszkodj hozzá. Bár a legtöbb nő számára nincs fizikai akadálya a többszörös orgazmusnak, lehet, hogy van, akinek mégsem sikerül, sőt olyan is, aki egyáltalán nem vágyik rá, mert tökéletesen kielégítő enélkül is a szexuális élete. Azoknak viszont, akik szívesen kísérleteznének, 4 apró tipp segíthet.

1. Tarts egy kis szünetet ott, ahol túl érzékennyé váltál!

Orgazmus után lehet, hogy a tested még nem áll teljesen készen a további ingerlésre. Gyakori, hogy a csikló ilyenkor nagyon érzékeny, és emiatt nem esik jól, ha itt érnek hozzád. Ha viszont lenne még kedved folytatni, jó taktika lehet, ha változtattok, és a tested más részeit kezded vagy kezditek simogatni. Míg a melleddel vagytok elfoglalva, alábbhagyhat a túlzott izgatottság, és hamarosan vissza lehet térni az alapokhoz. 

Hű, tényleg működik
Hű, tényleg működikVizerskaya / Getty Images Hungary

2. Vesd be a mélyizmaidat!

Mi is többször írtunk már róla, mennyi áldásos hatása van, ha karban tartod a medencefenék izmait. Itt jön egy újabb előny: a többszörös orgazmust elérő nők egy része például megfeszíti ezeket az izmokat orgazmus közben, és ez a tudatosság, kombinálva némi szisztematikus légzéssel többszörös orgazmushoz segíti őket. 

3. Legyél ott!

Nemcsak a többszörös orgazmushoz, de a kielégítőbb, tartalmasabb szexuális élethez általánosságban van közös kulcs: a mindfulness. Ha szex közben nemcsak testben vagy ott, hanem fejben is le tudsz lassulni, oda tudsz figyelni arra, amit érzel és ami körülötted történik, már óriási lépést tettél afelé, hogy minden jó legyen az ágyban. Ha orgazmus közben is tudsz a tested jelzéseire figyelni, mélyebb, intenzívebb örömben lehet részed. 

4. Törődj az egészségeddel!

Nemcsak a többszörös orgazmus eléréséhez, de a kielégítő szexuális élethez egyébként is fontos, hogy egészségileg is rendben legyél, és különösen fontos orvoshoz fordulnod akkor, ha valami nem úgy működik a szexben, ahogyan korábban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra