18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Innen jön az a rengeteg szexuális frusztráció

Miért szeretünk szexelni? Hogyan csináljuk? Hogyan csinálhatnánk jobban? Mi a legfrusztrálóbb benne? Egy kutatás most mindennek utánajárt. Mutatjuk az eredményeket – bónusz fun factekkel.

Sexual Happiness Study címet viselő kutatásában szexuális életük részleteiről faggatta kereken 3000 résztvevőjét egy nemzetközi szexjáték-forgalmazó cég. A kutatás módszertanáról bővebben is olvashatsz itt, mi pedig most rátérünk inkább az eredményekre.

Első és legfontosabb kérdés: miért jó ez nekünk?

A miért is jó szexelni kérdésre adott leggyakoribb válasz az volt, hogy az együttlétek erősítik a párkapcsolatot: ezt a teljes minta fele, a jegyességben vagy házasságban élők kétharmada ikszelte be. Ezt követte a szexualitás másik alapfunkciója, a hangulatmódosító, valamint stresszoldó hatás (45 és 43 százalék jelölte), illetve az ezek nyomán kialakuló jobb alvás, amit a társaság harmada tartott fontos szempontnak. A futottak még kategóriában a jobb mentális egészség (25 százalék), a megnövekedett önbizalom (20) és a testi egészség fejlesztése (17) szerepeltek, sőt 16 százalék számára a szex azért (is) jó, mert van mire várnia napközben. 

A szex leggyakrabban említett pozitívumai (teljes minta)*
Erősíti a kapcsolatunkat a partneremmel 49%
Javítja a hangulatomat 45%
Segít megnyugodni, oldja a stresszt 43%
Jobban alszom tőle éjjel 33%
Jót tesz a mentális egészségemnek 25%
Magabiztosabb leszek tőle 20%
Javítja a testi egészségemet 17%
Van mire várjak napközben 16%
Megszabadít a boldogtalanságtól 14%
*The Lovehoney Sexual Happiness Study, 2019

És hogy lehetne jobb?

Egy új pózt például a társaság fele szívesen kipróbálna, ez az opció nemtől függetlenül tarolt a „hogyan dobhatnánk fel a szexuális életünket”-kérdésben. Ugyanúgy a nőknél és a férfiaknál egyaránt ezüstérmes masszázs, melytől a férfiak 33, a nők 42 százaléka remél valamilyen fellendülést, a szexjátékokra pedig a férfiak 30, a nők 37 százaléka nyitott. A szexfeljavítást ezeken túl a nők a különféle hangulati elemek variálásával (42 százalék jelölte), illetve más kiegészítőkkel, például szexi fehérneművel (35) képzelik el szívesen, míg a férfiak szexuális fantáziáikat osztanák meg többen (29), illetve kipróbálnák partnerükön kívül valaki mással is a szexet (27).

A jó szexhez fontos a hangulat
A jó szexhez fontos a hangulatferrantraite / Getty Images Hungary

Mi a legnagyobb szexuális frusztrációd?

A nők legnagyobb problémái a szexben úgy tűnik, részben egymással is összefüggenek. A legjellemzőbb nehézségnek ugyanis az számít, hogy az illető nem tudja elengedni magát az együttlét során – ezzel a társaság 30 százaléka van így –, de nagyságrendileg ennyien szenvednek attól is, hogy a szex túl kevés ideig tart (29 százalék), illetve hogy nem tudnak elélvezni (28), sokan pedig az aktus gyakori megszakítása (27), valamint az előjáték elégtelensége (24) miatt nem érzik felhőtlenül boldognak magukat.

A férfiak számára ehhez képest az elsődleges szexgyilkos a túl rövid aktus, ami a társaság több mint harmadának okoz frusztrációt. 30 százalékuk szenved továbbá attól, hogy nem sikerül kielégítenie a partnerét, és csaknem ugyanennyien (28 százalék) a szex megszakításait is nehezen élik meg. A férfiak ötöde szenved ezenkívül attól, hogy nem tud elmenni, 17 százalék szerint pedig valamilyen nemi úton terjedő nyavalya a legrosszabb, ami a szexben érheti. 

Az agyalás a leggyakoribb szexgyilkos
Az agyalás a leggyakoribb szexgyilkosPeopleImages / Getty Images Hungary

Néhány váratlan eredmény a végére

Az „eredményeink megerősítik a korábbi kutatások eredményeit” az a mondat, ami a leggyakrabban fordul elő a tudományos szakirodalomban, és gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem tudtunk meg semmi újat. Hogy szembemenjünk kicsit ezzel a trenddel, az alábbiakban olyan fun facteket mazsoláztunk ki a beszámolóból, ami talán a szexkutatók szemöldökét is megmozgatta, avagy „új kutatási irányokat jelölt ki”: 

  • Minden ötödik kitöltő maszturbál rendszeresen azért, hogy utána tovább tartson a szex
  • A 18-24 évesek harmada számolt be arról, hogy sosem elégült még ki szexuálisan
  • A nők 65, a férfiak 57 százaléka szerint az érzelmi közelség a legjobb dolog a szexben
  • A nők 8 százaléka találja izgatónak az édeshármast
  • A 25-34 évesek negyede minden nap, további 37 százaléka hetente kétszer szexel 
  • A vibrátorral maszturbáló nők kétharmada jut a testi mellett érzelmi kielégüléshez is – önkielégítéssel

A kutatás készítőinek szexjátékboltként egy speciális kérdésre is futotta, és amolyan bónuszként megtudakolták, ki milyen titkos helyen tartja házi maszturbátorát. A hat legérdekesebb válasznak pedig a következőket ítélték: elsősegélydoboz, az ágy alatt, az autó kesztyűtartója, a hűtőszekrény, egy doboz csoki ééés: a mosogatógép! Erre azért legyél felkészülve, ha vendégségbe mész...

És neked mi a legnagyobb szexuális frusztrációd?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek