Amiért minden ötödik férfi szégyelli magát

Az, hogy a nők szőrtelenítenek, mára a világ egyik legtermészetesebb dolga, egy férfi szépen kiszedett szemöldökére azonban még mindig rácsodálkozunk. Közben pedig a férfiak úgy gondolják, hogy a szőrös-csupasz dilemma az ápolatlanság kontra nőiesség nagy kérdését jelenti. Nem csoda, hogy bizonytalanok.

A Study Finds számolt be annak a kutatásnak az eredményeiről, amelyből kiderült, hogy a 2000 megkérdezett férfi 55 százaléka érezte már magát kellemetlenül amiatt, hogy szőrös. Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy átlagosan minden ötödik férfi gyakran annyira szégyelli magát a testén lévő szőr mennyisége miatt, hogy ez bizonyos tevékenységekben is gátolja.

Zavarja a pasikat is 

A kutatás résztvevői átlagosan hetente egyszer borotválkoztak, de 48 százalékuk szerint nem ez lenne az optimális, további 43 százalékuk pedig bizonytalannak érezte magát ez ügyben. Csaknem egyharmaduk kerüli az úszást és a vízi sportokat, 27 százalékuk pedig nem szívesen megy edzőterembe a testén található szőr mennyisége miatt. Sőt, minden ötödik ember szexuális életére is voltak már negatív hatással a feleslegesnek gondolt szőrszálak.

Ennek ellenére a megkérdezett férfiak 60 százaléka nem szívesen áll neki a borotválkozásnak, 63 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy ront a megjelenésén, ha nem borotválkozik rendszeresen. A válaszadók 44 százaléka bizonytalan abban, hogy milyen mértékben szőrtelenítsen, hiszen sem férfiatlannak, sem pedig igénytelennek nem szeretne tűnni. A legtöbben, akik változtatnának szőrtelenítési szokásaikon, a borotválkozást profi gyantázásra cserélnék.

Neked mi jön be?
Neked mi jön be?volkovslava / Getty Images Hungary

A felmérés szerint a legtöbb férfi csak az arcát borotválja: 62 százalékuk soha nem szőrtelenítette még a hátát, 53 százalékuk pedig soha nem nyúlt borotvával a lábához. Ezeket az eredményeket látva nem meglepő, hogy a férfiak 54 százaléka szerint elítélendő, ha egy pasi túl sok energiát fordít a megjelenésére. Ennek ellenére a megkérdezett férfiak 43 százaléka titokban használja partnere szépségápolási termékeit, például hidratálót vagy arclemosót. A kutatásból az is kiderült, hogy a legtöbb férfi sokkal többet költ manapság szépségápolási termékekre, mint, mondjuk, öt évvel ezelőtt, és bár leginkább a fiatalabb generációk tagjai nyitottak a különböző szépségápolási termékek használatára, általánosságban véve a férfiak egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a téma iránt. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre több lehetőség válik elérhetővé férfiak számára is.

Neked bejön, ha egy férfi szőrtelenít?

Oszd meg másokkal is!
Mustra