18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Innen tudják ránézésre is, hogy jó szerető vagy

Szeretnél jobb szerető lenni? Ha igen, akkor Justin Lehmiller szexterapeuta szerint ezzel már meg is tetted az első lépést ebbe az irányba. Ha ugyanis fontos számodra a partnered elégedettsége, ha szeretnél fejlődni, a legjobb úton haladsz afelé, hogy valóban jobb legyél az ágyban, és te is elégedettebb lehess azzal, amit ott kapsz.

Az viszont, hogy kinek mi teszi a jó szeretőt, már nem ilyen sima ügy: minden ember máshová helyezi a hangsúlyt, így hiába vizsgáztál jól egyiküknél, lehet, hogy a következő kapcsolatodban mindent újra kell tanulnod. Hogy kitől? Ideális esetben tőle, de mindenképpen hús-vér emberektől.

A Touchpoint

Nem minden kapcsolatban működik igazán nyíltan a kommunikáció, sokan még a partnerükkel is alig mernek beszélni a szexről, pedig nagyon is igényelnék. A New York-i Touchpoint erre az igényre reflektál: a havi egy alkalommal megrendezett fórumon a résztvevők biztonságos és oldott körülmények között beszélhetnek a szexuális élményeikről. Bárki. A szabályok egyszerűek: egyszerre egyvalaki beszélhet, csak saját tapasztalatokról lehet beszámolni, és le kell dobni a cipőt. A Prevention három touchpointos kérdés válaszaiból szemlézve arra keresi a választ, mi teszi a jó szeretőt és a jó szexet. Az izgalmas kérdésekre adott válaszok mindenki számára tanulságosak lehetnek. 

1. Meg lehet állapítani még szex előtt, hogy valaki jó szerető vagy sem?

  • Simán – állítja a 28 éves Sarah. – Például abból, hogy mennyire jó hallgatóság, mennyire figyel és reagál rám, veszi-e a nonverbális jeleimet is. Ha azt látom, hogy biztos a saját maga férfiasságában, ha tiszteletben tartja a kívánságaimat, a vágyaimat és elfogadja a határaimat, akkor az ágyban is klassz dolgokra számítok. Ja és akkor is, ha nem érzek bizonyításkényszert rajta. Ha azt látom, hogy nem dörgöli folyton az orrom alá, hogy mennyire férfias, akkor tudom, hogy az ágyban sem erőlködésre, hanem izgalmas szexre számíthatok. 
Ők például jól szeretik egymást
Ők például jól szeretik egymástDeagreez / Getty Images Hungary
  • Hasonló dolgokra figyel Nikki is: ő figyelmességet, ugyanakkor öntudatosságot, önazonosságot is keres a leendő szexuális partnerben. Úgy gondolja, hogy ha ezek megvannak, akkor valószínűleg könnyebben lehet vele a szexről is beszélni, és ő is könnyebben osztja meg a partnerével, mit és hogyan szeretne az ágyban. Ez felszabadító – mondja.
  • Lisa szerint nagyon sokat számítanak az ágyon kívüli érintések. Ő úgy tapasztalta, hogy ha egy férfi jól tudja adagolni az érintéseket, ha tud úgy hozzáérni a neki tetsző nőhöz, akár csak pillanatokra is, hogy az ne tolakodó, mégis férfias legyen, akkor nagyon izgalmas játék kerekedhet ki a dologból. Ha egy férfi fogékony az ilyen apróságokra, valószínűleg az ágyban is jól tudja majd adagolni a gyengédséget és a határozottságot – teszi hozzá.
  • Maddy szerint sokat elmond, mennyire kényelmes vagy rugalmas az illető. Ha mondjuk, a kapcsolat elején megtesz valamit érted még akkor is, ha neki időráfordítással is jár, akkor abból arra gondolhatsz, hogy szex közben ugyanígy hajlandó lesz nemcsak kapni, de adni is.

2. Egy rakás tévhit él azzal kapcsolatban, hogy mi tesz jó szeretővé valakit. Te melyiket oszlatnád el?

  • Hogy nagy szerszámra van hozzá szükség – fejtegeti Maddy. – Persze nem rossz az, de nincs egyenes oksági összefüggés a méret és a jó szex között. Ha a srác tudja, hogyan használja, akkor a kisebb méret is tökéletesen kielégítő tud lenni. Nikki azt is hozzáteszi, hogy a nagy mérettel rendelkező srácok sokszor azt hiszik, tőlük ennyi elég is, és nem igazán teszik oda magukat szex közben. Sokkal jobb élményeim voltak átlagos méretű srácokkal.
Nem érdekli a méret
Nem érdekli a méretJun / Getty Images Hungary
  • Hogy beleegyezést kérni nem szexi. Nagyon gyakran hallom, hogy ez megöli a vágyat, és hogy béna, ha egy srác nem tudja, mit csinálhat és mit nem. Én viszont azt mondom, hogy sokkal jobban megöli a szitut, ha valami olyat csinál a srác, ami nem esik jól, és emiatt meg kell állni és elmondani, hogy ezt légyszi, ne. Ha a beleegyezésemet kérik, akkor biztonságban érzem magam, és tudom, hogy csak olyasvalami fog velem történni, amit valóban szeretnék. (Sophia)
  • Hogy a szex legfőbb célja az orgazmus, és hogy anélkül semmit sem ér az egész. Ez marhaság. A jó szexnek nem az a lényege, hogy minden alkalommal mindent elsöprő gyönyört okozz a partnerednek, hanem hogy egymásra figyeljetek, egyre jobban megismerjétek a másik testét, sőt a sajátotokat is. Az orgazmus persze klassz dolog, de nem minden, és a görcsös akarás sokszor kellemetlen helyzetbe hozza mindkét felet. (Molly)
  • Hogy gyakorlat teszi a mestert. Áh, felejtsd el, a mennyiség nem minőség! Simán lehetsz középszerű az ágyban még akkor is, ha rengeteg partnered volt korábban, mert a szex nem attól lesz jó, hogy sokat gyakorlod, hanem attól, hogy akarod, hogy jó legyen, és teszel is érte.  (Leslie)

3. Mi volt eddig a legjobb szexuális élményed?

  • Lehet, hogy furcsa, de az egyik legjobb, és mindenképpen legemlékezetesebb szexuális élményem az első alkalom volt. Tudom, sokaknak épp ez rosszul sül el, de nálunk valahogy minden klappolt. Nagyon egymásra voltunk hangolódva, és elég hosszan elhúztuk, mire tényleg úgy éreztük, hogy eljött az idő, szóval csúcs volt! (Maddy)
  • Nem is olyan rég egy idősebb hapsival jártam, és ez volt az első olyan kapcsolat az életemben, ahol teljesen nyíltan beszéltünk arról, hogy mit szeretnénk. Megosztottuk egymással a vágyainkat és a fantáziáinkat is, ráadásul mindig a beleegyezésemet kérte az új dolgok kapcsán, így abszolút biztonságban éreztem magam, és mindent elmondtam, ami izgatta a fantáziámat. Még a kedvenc filmjelenetemet is megvalósítottuk, azt az ablakhoz nyomóst a Shame-ből. Huhh, nagyon izgalmas volt... (Sophia)
  • Nem kérdés, hogy az a nap, amikor a pasimmal egész nap a természetben voltunk, kirándultunk, aztán piknikeztünk. Evés közben elkezdtünk beszélgetni arról, hogy milyen jó is volt ez a nap, aztán csókolózni, majd pettingelni kezdtünk, és nagyon beindultunk. A természetben lenni is nagyon felvillanyozó volt, kicsit a lebukás veszélye is benne volt, annyira izgalmas volt az egész, hogy egymás után többször is csináltuk. Imádtam. (Névtelen)
  • Nekem a legjobb azzal a pasimmal volt, aki mindig valami új dolgot akart kipróbálni, aki folyton azt kereste, mi nem volt még, és hogy mivel tehetne a kedvemre. Mindent kipróbáltunk együtt, váltogattuk az alá-, fölérendelt szerepeket, a finom szexet és a vad döngetést, és végig nagyon biztonságban éreztem magam, így át is tudtam adni magam az élvezeteknek. Én is folyton dicsértem, hogy milyen jó az ágyban, és nem a mérete miatt, és még csak nem is azért, ahogyan használta, hanem mert tényleg mindent megtett, hogy nekem jó legyen. (Molly)
  • Egy buliban ismertem meg a srácot. Felmentünk a tetőteraszra, sokat beszélgettünk, aztán egyszer csak megkérdezte, hogy megcsókolhat-e, aztán hogy megfoghatja-e a fenekemet, aztán hogy felmegyek-e hozzá. Az éjszaka során végigkérdezett mindent, és ettől egyszerre játékos és nagyon izgató is lett az egész, vártam, hogy mi lesz a következő, amit kérdezni fog. Aztán a végén én kértem, hogy most már döntsön le, mert annyira vágytam rá. Nem kérdés, hogy életem legjobb szexuális élménye volt. (Lisa)
  • Elég sokat vizslatom a testem, és legtöbbször nem vagyok elégedett. A szex ezért számomra kicsit veszélyes terep, mindig félek, hogy sérülni fogok, hogy a testem nem fog tetszeni stb. Volt egyszer egy partnerem, aki szex közben folyamatosan dicsért, egyszerűen rajongott a testemért, és elérte, hogy azt érezzem, vonzó vagyok. Sőt, annyira át tudtam adni magam a dolognak, hogy végre nem a fejemmel, hanem százszázalékosan a testemmel voltam ott szex közben. Ez határtalanul felszabadító volt egy olyan embernek, aki egyébként folyton a gondolataival viaskodik még ilyenkor is. (Leslie)
  • Azt hiszem, az emberek messze nemcsak a szexet keresik a szexben, hanem olyan élményt, ami közelebb hozza őket a partnerükhöz. Nekem volt egy ilyen. A párommal a hegyekben kirándultunk, kocsival mentünk fel, aztán sokat kószáltunk, de este visszatértünk az autóhoz. A kocsiban egy régi playlistet hallgattunk, aztán letértünk az útról, átmásztunk a hátsó ülésre és egymásnak estünk. Már a szexben is nagyon benne volt, hogy tényleg egymásra voltunk hangolódva, de utána még egy csodás éjszakét töltöttünk el együtt a csillagos ég alatt. Romantikus, nosztalgikus és intim élmény volt. A legjobb. (John)
Oszd meg másokkal is!
Mustra