18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az 5 legtutibb szexpóz női orgazmushoz

Sok nő számára az aktus közbeni velőtrázó orgazmus valami olyasmi, amiről csak könyvekben olvasott vagy amit csak a filmvásznon látott. Egy heteroszexuális együttlét jellemzően behatoláscentrikus, ennek pedig az az eredménye, hogy férfiak és nők nem egyenlő esélyekkel indulnak és jutnak a csúcsra. Egyes kutatók egyenesen a két nem közötti orgazmusszakadékról beszélnek.

The Journal of Sexual Medicine című folyóiratban 2018-ban jelent meg egy ezzel kapcsolatos érdekes tanulmány. 1700 heteroszexuális párt interjúvoltak meg a kutatók azzal kapcsolatban, hogy milyen gyakorisággal van orgazmusuk szex közben, és hogy mit gondolnak, vajon partnerük milyen gyakran érzi jól magát. 

Tényleg kevesebb orgazmus jut a nőknek?

A vizsgálatban részt vevő férfiak 43 százaléka, tehát csaknem fele rosszul becsülte meg, milyen gyakorisággal volt partnerének orgazmusa szex közben, és nem a jó irányba tévedtek. 

A jó szexhez messze több kell, mint a behatolás, az orgazmushoz a nők jelentős részének csiklóingerlésre is szüksége van. A csikló több ezer idegvégződéssel rendelkezik, és emiatt kulcsszerepet játszik a női gyönyörben – de nem kizárólagos a szerepe. Szintén kutatások mutatnak rá arra, hogy a legbiztosabb útja a női öröm elérésének, ha egyszerre van vaginális és csiklóingerlés is.

Mindez arra utal, hogy ha azt szeretnénk, hogy szex közben nőként is a lehető legnagyobb eséllyel jussunk orgazmushoz, arra lesz szükség, hogy olyan pózokat próbáljunk ki, amelyekben lehetőség nyílik erre a kettős ingerlésre. Dr. Kat Van Kirk szex- és házasságterapeuta ezért az alábbi öt pozitúrát ajánlja, és azt is elmondja, melyik pontosan miért szuper. 

#1 misszionárius póz

Lehet, eszedbe sem jutna, hogy épp egy ilyen konzervatív póz segíthet a női orgazmushoz, pedig így áll a dolog. A misszionárius póz elsősorban a szoros testközelségből adódó intimitás miatt lehet nyerő, érdemes hát kihasználni a testközelt. Misszionárius pózban végig szemkontaktusban tudtok lenni, vagy egymás fülébe beszélni, és ez a közeliség nagyon intim helyzetet teremt, ami pedig rendkívül fontos a női orgazmus szempontjából. Ráadásul a misszionárius pózt lehet variálni is, ha biztosra szeretnétek menni, amikor új dolgot próbáltok ki. 

Alapesetben a pár nő tagja kinyújtott lábbal fekszik a hátán, a férfi pedig a két lába között hasal rá, szintén nyújtott lábbal. Ezt az alapot aztán a végtelenségig lehet variálni, és nem tilos közben csókolózni sem.

#2 CAT póz

Nemrégiben írtunk erről a nagyszerű pózról, ami nemcsak a női orgazmust ígéri biztosra, de az egyidejűséggel is kecsegtet. Nem vicc, a Journal of Sex and Marital Therapyban megjelent kutatás alapján 56 százalékos orgazmustöbbletet eredményezett a CAT póz bevonása a nők körében. Szóval tényleg érdemes lehet kipróbálni.

A hagyományos misszionárius pózhoz képest itt még szorosabb a testi kontaktus, és a férfi partner a behatolás mellett dörzsöléssel izgatja a csiklót.

#3 a nő felül

Az orgazmus elérésében sokat segíthet egy nőnek az is, ha ő lehet felül. Ebben a testhelyzetben ugyanis nemcsak az irányítás lehetősége van nála, de arra is van mód, hogy további ingerlést adjon magának, vagy partnere stimulálja kézzel is.

Irányítsd bátran a partnered! Szabályozd a behatolás gyorsaságát, intenzitását, mélységét, ha pedig egy kis romantikára vágysz, hajolj közelebb, vagy vedd fel a szemkontaktust.

#4 kutyapóz

Ereszkedj négykézlábra, a partnered térdeljen vagy az ágy szélénél álljon mögéd, és így hatoljon beléd. Ha kényelmetlen a térdeden támaszkodni, azt is csinálhatod, hogy lehasalsz és csak a csípődet tolod fel. Ebben a pózban nemcsak behatolásra, de kézzel vagy valamilyen játékszerrel történő ingerlésre is lehetőség van. Ráadásul ezt is olyan sokféle módon lehet csinálni! 

#5 G-varázsló

És megint a misszionáriusnál vagyunk, egy kis csavarral. Háton fekve tedd fel a lábad partnered vállára, ő pedig a lábaid közé térdelve hatoljon beléd.

Ebben a pózban megint csak könnyebben ingerelhető a csikló, illetve különlegesen mély behatolás történhet. Ha túl mélynek érzed, azt viszont mindenképpen jelezd a partnerednek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra