18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

7 dolog, amit nem tudtál az orgazmusról

Az orgazmus jelenségét rengetegen, számtalan szempont szerint vizsgálták már. Lássuk, mi mindent tudunk róla.

Dr. Justin Lehmiller szedte össze a legérdekesebb tudományos tényeket az orgazmussal kapcsolatban. Ezek közül te hánnyal vagy tisztában?

Íme, a lista:

1. Kultúránként változik, hogy milyen az ember arca orgazmus közben. A kutatások eredményei szerint a nyugati kultúrára a vertikálisan megnyúló arc, nyitott száj, ezzel szemben az ázsiaiakra inkább a mosolygós száj és a csukott szem jellemző.

2. Az orgazmus nemcsak enyhíti a fejfájást, de bizonyos esetekben éppen ez a kiváltó ok. Vannak olyan, migréntől szenvedő emberek, akik számára megoldást jelent a fejfájásra az orgazmus. Ezzel szemben, a szerencsétlenebbeknél pedig éppen az orgazmus következtében alakul ki hirtelen fejfájás.

3. Emellett vannak, akik szó szerint bele tudnak betegedni az orgazmusba. Az orgazmust követő betegség tünetei széles skálán mozognak: az allergiás reakcióktól az influenzára emlékeztető panaszokig szinte bármi előfordulhat, és súlyos esetben akár egy hétig is fennállhatnak.

Újabb és újabb felfedezések, hála a tudománynak!
Újabb és újabb felfedezések, hála a tudománynak!Milkos / Getty Images Hungary

4. Bár rengeteg különbség van a férfi és a női orgazmus között, a kutatások eredményei arra utalnak, hogy nemtől függetlenül, hasonlóan írják le az emberek az élményt. Az orgazmusok jellemzése alapján általában nem lehet különbséget tenni a két nem között. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az orgazmus során létrejövő agyi folyamatok egészen hasonlónak tűnnek.

5. Vannak emberek, akik genitális stimuláció nélkül is képesek az orgazmusra. A tudomány egyelőre nem ellenőrizte, hogy ilyen esetekben is hasonló folyamat játszódik-e le a szervezetben, mint a nemi szervek izgatásával kiváltott orgazmuskor, de számos olyan esetről tudunk, amely alkalmával az orgazmushoz elég volt például a mellbimbók stimulálása.

6. Nem minden orgazmus egyforma. A legtöbb nő szerint vannak intenzívebb és kevésbé intenzív alkalmak. Az orgazmus minőségét sok minden befolyásolhatja, például a szexuális vágy mértéke, a partner személye, az érzelmek, vagy egy új szexuális élmény adta izgalom.

7. Meglepően sok ember nincs tisztában azzal, hogy a partnerük milyen gyakran él át orgazmust. A statisztikák szerint a férfiak gyakrabban tévednek, mint a nők. A nőknek nagyjából 6 százaléka becsüli alá partnerük orgazmusainak számát, 8 százalékuk szerint pedig gyakrabban élvez el a társuk, mint valójában. A férfiak 17 százaléka gondolja úgy, hogy ritkábban van párjuknak orgazmusa, ezzel szemben 25 százalékuk szerint partnerük gyakrabban élvez el, mint ahányszor valójában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra