Ezekből lesz a legtöbb szakítás - toplista

Azzal már sokat foglalkozott a tudomány, mi kell ahhoz, hogy két ember vonzza egymást. De vajon mik azok a tulajdonságok, amiket mindenáron el szeretnénk kerülni, ha az igaziról van szó?

Talán nem túlzás az az állítás, miszerint azóta foglalkoztat minket, mi szükséges ahhoz, hogy két ember boldogan éljen együtt, mióta a kényszerházasság kiment a divatból. Azonban ugyanennyire fontos – ha nem fontosabb szempont –, hogy milyen tulajdonságokkal ne rendelkezzen a partnerünk. Azt, hogy melyek a leginkább kerülendő jellemvonások, dr. Justin Lehmiller írta le blogjában.

Nincs nagy különbség a férfiak és a nők között

A kutatók összesen 5541 egyedülálló férfit és nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra melyek azok a tulajdonságok a felsoroltak közül, melyek indokolnák a szakítást egy párkapcsolatban. A tanulmány eredményei szerint a három listavezető jellemvonás az igénytelen megjelenés, a lustaság és a rossz anyagi helyzet. De nézzük, melyik tulajdonság a leginkább zavaró a férfiak és a nők számára:

Kerülendő jellemvonások Férfiak Nők
Igénytelen megjelenés 63% 71%
Lustaság 60% 72%
Rossz anyagi helyzet 57% 69%
Humor hiánya 50% 58%
Több mint 3 órányira lakik 51% 47%
Nem megfelelő szexuális teljesítmény 44% 50%
Alacsony önbizalom 33% 47%
Túl sok időt tölt képernyő előtt 25% 41%
Nem kívánja eléggé a szexet 39% 27%
Makacsság 32% 34%
Túl sokat beszél 26% 20%
Túl keveset beszél 11% 17%
Nem elég okos 11% 17%
Nem akar gyereket 13% 15%
Már van gyereke, egy korábbi kapcsolatából 14% 12%
Túl sportos 7% 10%
Nem elég sportos 7% 6%

Az eredmények nem sokban tértek el a két nem között, ami nem meglepő, hiszen a felsorolt jellemvonások közül a legtöbb mindkét nem számára zavaró lehet. Azokban sokan nem szívesen számolnak be arról, hogy valójában mi vezetett a szakításhoz, így a kutatás sajnos nem mutat teljes képet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra