18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mit tehetsz a mélyebb, intenzívebb orgazmusért?

Az orgazmus eleve elég klassz dolog. De mit szólnál egy olyan egyszerű módszerhez, ami minden korábbinál jobb, mélyebb és intenzívebb gyönyört ígér, sőt a partnered örömét is fokozni tudja? Csigavér, mutatjuk.

A Redbookmag rövid cikkéből minden fontos információ kiderül a módszerről. 

Mi is az edging?

Ha előfordult már veled, hogy addig lassítottad az orgazmus elérését, míg úgy nem érezted, menten meggyulladsz, van fogalmad arról, mi is az edging, amit magyarul talán késleltetésnek vagy túráztatásnak nevezhetnénk. Maradjunk az előbbinél!

Késleltetéskor – akár egyedül, akár párosban közelítünk a csúcshoz – orgazmus előtt leállunk kicsit, abbahagyjuk az ingerlést, és csak akkor folytatjuk, ha az izgalom egy már menedzselhető szintre esett vissza. Ilyenkor újra meg lehet közelíteni a csúcsot, és igény szerint megint lassítani. Nincs időhöz kötve, és nincs túl sok leállás sem. A dolog addig tart, amíg a kedvetekből futja. 

És, hogy miért jó ez? Azért, mert – ahogy azt például Uchenna Ossai fizikoterapeuta és szextanácsadó is megerősíti – ezzel a módszerrel eget-földet rengető orgazmus érhető el.

Képzeld el, hogy hullámvasúton ülsz. Nem csak a gyors lesiklástól önt el az adrenalin, az élményhez az is hozzátartozik, hogy hátradőlve araszolsz addig a magaslatig, ahonnan már nincs visszaút. Valahogy így van a késleltetéssel is: nem kell annyira sietni!

Mitől ilyen nagy szám?

Biztos volt már olyan, hogy csak a fárasztó munkanap végén majszoltad el az egyébként nálad levő édességet. Ugye, hogy nemcsak az íze, de a kiböjtölt jutalom érzése is édes volt? Az edgingben is van ilyen mentális összetevő: nagyon várunk valamit, aztán egyszer csak elérjük, és elönt minket a megelégedettség érzése. Ez nagyon jól tud esni. 

De ennél is egyszerűbb, és legalább ilyen jó, ami fizikailag megy végbe. Szexuális ingerlés hatására vér áramlik a nemi szervekbe, ami erekciót okoz – képzeld, nemcsak a férfiak, de a nők esetében is. Bizony. A csiklóba áramló vértől az is megduzzad, ha pedig késleltetsz, a folyamat nem nulláról, hanem már izgalmi állapotból folytatódik. Az eredmény? Erősebb és stabilabb erekció a férfiak esetében, és intenzívebb csiklótáji izgatottság a nőkben.

Lassan a testtel
Lassan a testtelBarnaby Hall / Getty Images Hungary

Egyedül is kipróbálhatom?

Naná, sőt javasoljuk is, hogy teszteld le az ötletet, mielőtt bedobod a közösbe. Ha már rutinos vagy, amikor a párodat is bevonod, megkönnyíted a dolgotokat! A megállós-újrakezdős módszer is remekül működik, de egyedül több lehetőséged van más késleltető technikákkal is kísérletezni.

Az ingerek váltogatása például jó módszer lehet. Ha alapvetően a kezedet használod, kezdd azzal, de most válts át valamilyen szexjátékra, ha közel a csúcs. Ha lassabban szoktad simogatni magad, most kipróbálhatod, hogy váltogatod az ütemet, ha pedig már van vibrátorod, tesztelheted, visszatart-e, ha fokozatot váltasz, vagy valamilyen új kütyüt próbálsz ki.

Egyedül vagy otthon? Tök jó. Ilyenkor még azt is megteheted, hogy teljesen abbahagyod, amit éppen csinálsz, átmész a másik szobába, vagy iszol egy pohár vizet, és aztán térsz vissza. Ha teljesen kiszállsz, tovább tart majd, míg ismét maximális izgalomba jössz, és minél tovább tudod nyújtani a folyamatot, annál ütősebb lesz a végeredmény.

És párosban?

A fenti technikák így is működnek, de nagyon fontos, hogy szólj a partnerednek, mit tervezel, hogy ne álljon értetlenül a dolgok előtt. Ha őt is beavatod, nagyon szexi élményben lesz részetek! Készítsd fel előre, hogy ez egy hosszabb menet lesz, és szuper, ha ő is megpróbál veled tartani. A játékos együttlét az intimitást is erősíti köztetek.

Hogy csináljuk?

A határ a csillagos ég, edgingelni lehet orális szex közben, és akkor is, ha kézzel izgatjátok egymást, sőt behatolás közben is. A lényeg, hogy figyeljetek a testetek jelzéseire és egymásra. Előre beszéljétek meg, hogy milyen jelzéseket adtok, ha abba kellene hagyni a dolgot, és közben is mondjátok el a másiknak, hova nem kéne épp nyúlni, hogy tovább tudjatok játszani. 

Működőképes a piros lámpa/zöld lámpa módszer is: amikor ott tartotok, dobjatok el mindent, a piros lámpa azt jelenti, egymáshoz sem lehet érni. Ha megnyugodtak a kedélyek, ismét zöldre válthat a lámpa.

Egy dolgot ne tegyetek csak: ne siettessétek magatokat vagy a partnert. A megszakítás után akkor folytassátok, amikor mindketten visszaszereztétek a kontrollt a testetek felett.

Rengeteg tényezőtől függ, hogy az orgazmus elérésére, egy-egy együttlétre perceket vagy akár órákat tudsz szánni. Ha van idő, használjátok ki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek