18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ezért jó a szex egy fiatalabb pasival

Mindannyian ismerjük azt a közhelyet, hogy a kor csak egy szám, de nem sokan vagyunk, akik tényleg hiszünk is benne. A kor sok esetben nem egy szám, hanem sokkal inkább egy címke, azokat a nőket pedig, akik fiatalabb férfival folytatnak kapcsolatot, általában nem kíméli a társadalom.

Ahhoz, hogy ki kivel és mit csinál a hálószobájában, nem sok közünk van. Elvileg. Ennek ellenére szeretünk foglalkozni a dologgal, különösen, ha egy kapcsolat bármiben is eltér a megszokottól. Például abban, hogy a nő az idősebb fél. Egy új kutatás eredményei most segíthetnek megérteni, hogy mi áll a gyakran bírált jelenség hátterében. A kutatásban 55 félig strukturált interjú keretében 30 és 60 év közötti nőket kérdezett meg Milaine Alarie, a Montreali Egyetem kutatója arról, hogy mi vezérli azokat a nőket, akik fiatalabb férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot.

Sok férfi fantáziál idősebb nőkről

A kutatásban részt vevő nők többsége úgy gondolja, hogy létezik a férfitársadalomnak egy rétege, melynek tagjai kifejezetten az idősebb nőkkel való együttlétet preferálja, ezzel a réteggel pedig elég jól ki tudják egymást egészíteni. Sok férfi számára egyértelmű, hogy az idősebb nők tapasztaltabbak, és valószínűleg szexuálisan aktívabbak is, mint a fiatalabbak.

„Sok férfi már attól csodálni kezd, hogy idősebb vagy, és hajlamosak a korod miatt piedesztálra emelni” – osztja meg a fiatalabb férfiakkal kapcsolatban szerzett tapasztalatait egy, a kutatásban részt vevő nő. Sokan számoltak be arról, hogy a fiatalabb férfiakkal való együttlét visszaadta az önbizalmukat.

Mindezek ellenére azért ez a kapcsolati felállás sem tökéletes. A megkérdezett nők több mint fele tart attól, hogy az együttlét során csak eszközként tekintenének rájuk, hogy a férfi kipipálhassa a bakancslistájáról az idősebb nővel történő szexet.

Mire vágynak a nők?

Az interjúkban megszólaló nők jellemzően az átlagnál nagyobb szexuális igényt tulajdonítottak maguknak. „Egy negyvenes férfi egy hétig élvezi, ha naponta többször akarsz szeretkezni vele, aztán elmegy a kedve az egésztől. A fiatalabb pasikkal azonban más a helyzet” – osztja meg tapasztalatait egy 32 éves résztvevő. A kutatás során több nő is hivatkozott arra, hogy a nők szexuális étvágya később tetőzik, ezért fordulnak fiatalabb partnerekhez.

Fontos szerepet játszott az érvek között emellett az is, hogy a fiatalabb férfiak esetében kisebb arányban fordulnak elő a merevedési problémák. Az ötvenes éveikben járó nők szempontként tekintettek arra is, hogy egy fiatalabb férfival van lehetőségük egy éjszaka alatt akár többször is szexelni, míg ez a saját korosztályukról nem feltétlenül mondható el.

A legfontosabb, hogy tudjuk, mi tesz minket boldoggá
A legfontosabb, hogy tudjuk, mi tesz minket boldoggáAndreas Kuehn / Getty Images Hungary

Határozott és öntudatos nők

Több nő is beszámolt arról, hogy a fiatalabb partnereinek tetszik, ha a nő tudja, mit akar az ágyban. Vannak férfiak, akik pont azt szeretik, ha a nő megmondja nekik, mit és hogyan csináljanak, azonban nem feltétlenül kell ennyire szélsőséges esetekre gondolnunk. „A fiatalabb lányok nagy része csak fekszik alattad, mint egy tengeri csillag, és elvárja, hogy a férfi végezze a dolog melós részét” – osztja meg partnere tapasztalatait egy 54 éves nő. Sok férfi számára az is pozitívum, hogy az idősebb nők már elfogadták a testüket, emiatt pedig magabiztosabbak és felszabadultabbak.

Nagyobb a hangsúly a női örömökön

Sokan gondolják úgy, hogy a fiatalabb pasik több mindent megtesznek azért, hogy lenyűgözzék partnerüket. Ezzel azonban nem mindenki értett egyet, sokszor pont a tapasztalatlanság az, ami miatt nem lesz elég jó a szex. „Ha fiatalabb partnert választok magamnak, az azért van, mert élvezni akarom az együttléteket. Ehhez viszont sok esetben nem elég, hogy az illető nagyobb állóképességgel bír, mint a korombeli férfiak” – teszi hozzá egy résztvevő.

Az idősebb nők fiatalabb férfiakkal folytatott szexuális kapcsolata tehát sok esetben kiválóan működhet, de jól működő szexhez több kell, mint két szám. Ahhoz, hogy élvezzük a szexet, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a saját igényeinkkel, és tudjunk ezekről beszélni is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek