10 nasi, amiből jókat ehetsz, és még egészséges is

A rohanós hétköznapokban sokszor csak bekapunk valamit, ha ennénk valamit. Mutatjuk, hogy mik azok a nasik, amelyek nemcsak az éhségedet csillapítják, de egészségesek is.

A Business Insider dietetikusok véleménye alapján szedte össze, hogy mik azok az ételek, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk főétkezéseink között. A megkérdezett szakemberek egyetértenek abban, hogy fontos szem előtt tartani az ételek tápanyagtartalmát ahhoz, hogy egy gyorsan bekapott snack ne borítsa fel a kiegyensúlyozott étrendünket.

Popcorn, mozin kívül is

A pattogatott kukorica viszonylag alacsony kalória- és zsírtartalma mellett kifejezetten bővelkedik rostokban, amely segít megőrizni a telítettség érzését. Emellett magnéziumot, káliumot, valamint antioxidánsokat is tartalmaz, amik mind jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre.

Azért arra figyelj, hogy mennyit eszel
Azért arra figyelj, hogy mennyit eszelShutterstock

Görög joghurt a reggeli gofrihoz

A görög joghurt jól kiegészíti a teljes kiőrlésű gofrit, hiszen ez a kombó az alacsony zsírtartalma mellett kifejezetten gazdag fehérjében és rostokban.

Dinnye minden mennyiségben

Amellett, hogy a különböző dinnyékben nagyon kevés a zsír, a magas cukortartalmuknak köszönhetően sok energiával látják el a szervezetet. A dinnye mondjuk, nem éppen téli nasi, de ha szezonja van, érdemes rendszeresen fogyasztani. 

Zsírszegény túró gyümölcsökkel

Ha a szervezetünket egy kis proteinnel szeretnénk felturbózni, jó választás lehet az alacsony zsírtartalmú túró, például ananászdarabokkal. Ez a kombináció a C- és B2-vitaminokon kívül, kalciummal is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

Fekete bab és bébirépa

Az alacsony zsírtartalmú fekete babból könnyedén készíthetünk akár mártogatóst is. Répát mártogatva vele könnyű harapnivaló lehet, akár olyankor is, ha úton vagyunk. A bab a sok fehérje és rost mellett zsírt szinte alig tartalmaz, a répa pedig növeli a tápértéket.

És már lehet is mártogatni!
És már lehet is mártogatni!Shutterstock

Fagyasztott szőlő

A fagyasztott szőlő lassabban csúszik, mintha frissen fogyasztanánk. Így szinte fagylaltszerű élményben lesz részünk, amellett, hogy alacsony zsírtartalmának köszönhetően egészséges is.

Almát az uzsonnás dobozba

Ha valami egyszerű, alacsony zsírtartalmú gyümölccsel egészítenéd ki az étrendedet, jó megoldást jelenthet az alma. Mogyoróvajba mártogatva a bevitt fehérje mennyiségét is növelheted. Csak arra kell vigyázni, hogy ne told túl a cukrot. 

Gyümölcsök és magvak

Ha egészségesebb megoldást keresünk kávé vagy energiaital fogyasztása helyett, érdemes datolyát, narancsot vagy kivit, és különböző magvakat fogyasztanunk. Ezek nemcsak táplálóak, de stabilizálják a vércukorszintet, és energiával látják el a szervezetet.

Saláta, akár szendvics helyett is

A saláta rostokban igen gazdag, és szinte mindenhez tökéletesen passzol. Alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a különböző pékáruknak, ezért jobban járunk, ha a szendvicsbe szánt dolgokat inkább salátával keverjük össze.

Tárazz be szójababból!

A szójabab szuper rost- és fehérjeforrás, amely akár útközben is könnyen fogyasztható, és a koleszterinszintre is jótékony hatást gyakorol.

Ezeken kívül természetesen sok olyan lehetőség van, melyekkel nem kell lemondanod az egészséges táplálkozásról, ha két étkezés között megéheznél.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek